Antikoncepcia - prvá tabletka po pauze

7. mar 2021

Beriem 3 roky antikoncepciu, pravidelne, nikdy som nevynechala žiadnu tabletku. Včera po 7 dňovej pauze som vzala prvú tabletku (menštruácia už skoro žiadna, už odchádzala) a priateľ sa pri styku,, do mňa urobil,,... Nemôžem byť tehotná? Ak má niekto skúsenosť,prosím o odpoveď.

veronikaszabova
7. mar 2021

Nie, neostanes tehotna. Ved HAK sluzi na to, aby ste sli na plno. Nestresuj

autor
7. mar 2021

@veronikaszabova ale hneď po prvej tabletke po pauze? Určite?? Mám docela strach, jedno dieťa mi veru stačí úplne :/

nelca84
7. mar 2021

Nie, si chranena aj pocas pauzy

janai1
7. mar 2021

3 roky berieš HAK a ani raz si nečítala pribalovy leták? Chránená si aj počas pauzy 😉 resp. ak berieš každý deň (nevynechaš) chránená si nonstop

littlebubble
7. mar 2021

Jasne sa tam píše, že si chránená aj počas prestávky.

autor
7. mar 2021

@littlebubble áno ale mňa znepokojuje to, či je hneď účinná 1.tabletka po tej pauze. Či netrebalo ešte pár dní počkať alebo čo..
:/

littlebubble
7. mar 2021

Pri HAK sa čaká zopár dní len ak ju začínaš užívať aj to len vtedy ak ju začneš užívať skôr než dôjde MS alebo po nej. (Prvý krát v živote alebo po dlhšej dobe.Napríklad HAK si užívala 3 mesiace potom si ju neužívala mesiac a potom začneš znovu)

Vtedy by platilo, že tabletku musíš zobrať v prvý deň MS a účinkuje hneď.Ak ju začneš užívať neskôr napríklad v 2.deň MS tak čakáš 7 dní.

V tvojom prípade je to iné.HAK užívaš pravidelne 3 roky.Si chránená celý mesiac aj počas pauzy.Hneď ako ti skončí pauza a zoberieš prvú tabletku tak sa ochrana neprerušila.

Stalo by sa tak jedine keby si tú tabletku nezjedla hneď po pauze ale o deň neskôr.Ani to však neznamená, že môžeš ostať tehotná.

Už nejednu tabletku som zabudla a nikdy sa nič nestalo.

autor
7. mar 2021

@littlebubble ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie 🙏💜

saska121212
26. dec 2021

Ahojte, idem si po radu.. ak som neaktívne tabletky začala brat v utorok , v pondelok by som mala začať brat aktívne .. menzes mam normálne, avšak neviem prečo dnes som vzala už aktívnu tab … čiže pauzu som mala 5 dni.. je to nejaký problém, mam sa chrániť alebo? Neviem ako sa mi to mohlo podariť ..

janai1
26. dec 2021

@saska121212 nič sa nestane, len si si posunula cyklus, pokračuj ďalej v aktívnych tabletkách