Beriem 3 roky antikoncepciu, pravidelne, nikdy som nevynechala žiadnu tabletku. Včera po 7 dňovej pauze som vzala prvú tabletku (menštruácia už skoro žiadna, už odchádzala) a priateľ sa pri styku,, do mňa urobil,,... Nemôžem byť tehotná? Ak má niekto skúsenosť,prosím o odpoveď.
@veronikaszabova ale hneď po prvej tabletke po pauze? Určite?? Mám docela strach, jedno dieťa mi veru stačí úplne :/
Nie, si chranena aj pocas pauzy
3 roky berieš HAK a ani raz si nečítala pribalovy leták? Chránená si aj počas pauzy 😉 resp. ak berieš každý deň (nevynechaš) chránená si nonstop
Jasne sa tam píše, že si chránená aj počas prestávky.
@littlebubble áno ale mňa znepokojuje to, či je hneď účinná 1.tabletka po tej pauze. Či netrebalo ešte pár dní počkať alebo čo..
:/
Pri HAK sa čaká zopár dní len ak ju začínaš užívať aj to len vtedy ak ju začneš užívať skôr než dôjde MS alebo po nej. (Prvý krát v živote alebo po dlhšej dobe.Napríklad HAK si užívala 3 mesiace potom si ju neužívala mesiac a potom začneš znovu)
Vtedy by platilo, že tabletku musíš zobrať v prvý deň MS a účinkuje hneď.Ak ju začneš užívať neskôr napríklad v 2.deň MS tak čakáš 7 dní.
V tvojom prípade je to iné.HAK užívaš pravidelne 3 roky.Si chránená celý mesiac aj počas pauzy.Hneď ako ti skončí pauza a zoberieš prvú tabletku tak sa ochrana neprerušila.
Stalo by sa tak jedine keby si tú tabletku nezjedla hneď po pauze ale o deň neskôr.Ani to však neznamená, že môžeš ostať tehotná.
Už nejednu tabletku som zabudla a nikdy sa nič nestalo.
@littlebubble ďakujem veľmi pekne za vysvetlenie 🙏💜
Ahojte, idem si po radu.. ak som neaktívne tabletky začala brat v utorok , v pondelok by som mala začať brat aktívne .. menzes mam normálne, avšak neviem prečo dnes som vzala už aktívnu tab … čiže pauzu som mala 5 dni.. je to nejaký problém, mam sa chrániť alebo? Neviem ako sa mi to mohlo podariť ..
@saska121212 nič sa nestane, len si si posunula cyklus, pokračuj ďalej v aktívnych tabletkách
Nie, neostanes tehotna. Ved HAK sluzi na to, aby ste sli na plno. Nestresuj