Antikoncepcia pri nepravidelnej menštruácii

7. aug 2023

Ahojte žienky, potrebujem poradiť. Mám nepravidelnú menštruáciu a na kontrole o gynekologičky som sa dozvedela že mi vynecháva ovulácia. Povedala že urobíme odbery a chce predpísať antikoncepciu, ktorú ja užívať určite nebudem. Myslíte že jej to môžem narovinu povedať alebo sa tváriť že ju brat budem. Fakt to svinstvo brat nechcem.
Ďakujem za rady.

diaalex
7. aug 2023

Narovinu povedať že ju nechceš 🙂

autor
7. aug 2023

@diaalex nemôže ma "donútiť" áno? 😁

petamich
7. aug 2023

si dospela svojpravna zena, povies jej skratka, ze toto nie je pre teba akceptovatelne riesenie a antikoncepciu brat nechces (inak do buducna moze byt ta ovulacia hodne dolezita, teraz ti mozno tie anovulacne cykly nijake trable nesposobuju ale neskor aj mozu, napr. pri snahe o dieta ale tak mozno je aj ina cesta ako antikoncepcia ale bez hormonov to nepojde)

tak ci tak uvidi, ze si si nevybrala predpis a vyberat ho asi nebudes, kedze sa za nu vacsinou doplaca

janai1
7. aug 2023

A čo ti tie tabletky bude pchať osobne každý deň do krku? Však povedz, že nechceš užívať hak a vybavené

ysseba
7. aug 2023

A ako by ťa "donútil"? Čo ti bude chodiť každý večer nasilu podávať lieky? 😀 Jasné, že ťa donútiť nemôže a keď nechceš, tak mu to normálne povedz a neber to.

jaskolka
7. aug 2023

Nemôže ta nútiť ani donútiť. Normálne jej to povedz, ale tak ako píše vyššie @petamich, počítaj aj s tým, že ak v budúcnosti budeš chcieť deti,anovulacne cykly ti môžu spôsobiť problémy, keďže prirodzene ovulácia je dôležita v tom
Čiže možno to napokon bez hormónov nepôjde.

ninka99865
7. aug 2023

Ja len dodám že ovulacia nieje dôležitá IBA pre otehotneni, ale pre celkove zdravé fungovanie organizmu. Čiže skús začať pátrať prečo ju nemáš - ja odporúčam smer dobrý endokrinológ a rozšírený hormonálny profil

nevenka
7. aug 2023

@jaskolka no ano, ale to budu ine hormony, nie antikoncepcia, ktora de facto ovulaciu blokuje. Takze to nie liecba, ale maskovanie a odsuvanie problemu na neskor.
Ja odobne som mala a mam cely zivot nepravidelny cyklus, ovulacia bola, aj nebola, na 14-ty, ale aj 37. den cyklu.. a mam prirodzene 4 deti 😅. A to mi "predpovedali" doktori, ze prirodzene u mna bude zazrak.
@autorka normalne jej povedz, ze to brat nechces.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter0123
7. aug 2023

Kamoške gynda pri každej.kontrole núkal antikoncepciu, aj medzi tehotenstvami ktoré vždy rázne odmieta, pomohlo iba výmena doktorka.
Ak ti o bude naďalej ponúkať aj napriek tvojmu odmietavemu stanovisku vymeň ju

lenuska9999
7. aug 2023

Povedz jej, že antikoncepciu brat nechceš a hotovo. Donútiť ta nemôže. Ak bude ďalej omielat svoje, zmeň lekára

viestta
7. aug 2023

@peter0123 ponukat moze, co je na tom zle? Co ak pacientka medzitym zmenila nazor? Ak ho nezmenila, co sa deje? Je na rozhodnuti pacienta, ci navrhovanu liecbu prijme alebo odmietne. Az na par diagnoz definovanych v zakone je kazda liecba dobrovolna a pacient kazdy liek alebo terapiu moze odmietnut.

peter0123
7. aug 2023

@viestta kamarátka niekoľkokrát rázne odmietla, zdôrazňovala pri svoje doterajšie diagnózy a nežiaduce účinky antikoncepcie na jej zdravotné problémy, ponúkané jej boli aj v období keď sa snažili o ďalšie bábo, aj v čase tehotenstva s tým aby začala užívať po pôrode , podľa je to už cez...

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz