Dobrý deň,dopredu poprosím tie, ktoré sa tu budú chcieť pohoršovať aby sa na to rovno vykašlali, ocenila by som keby to bola diskusia k téme. .. 16 ročná prišla za mnou s tým, že má prvého priateľa, a chcela by riešiť nejakú antikoncepciu. Spávať spolu ešte nespávajú, ale vraj by bola rada chránená keď k tomu časom dôjde. Hormonálna antikoncepcia je podľa mňa zatiaľ zbytočná, pharmatex a podobné prípravky nie sú dostatočne účinné, teda som kúpila krabičku kondómov, chcela som jej ukázať ako s tým manipulovať, vysvetliť a tď. Stalo sa, že po tom ako ten kondóm chytila do rúk,tak jej celé zčerveneli, zrejme alergická reakcia. Toto teda tiež nebude vhodný spôsob ochrany. Chcela by som sa poradiť akú ochranu zvoliť v takomto prípade? Ja som sa vždy chránila len nehormálnym telieskom, na to je tiež ešte priskoro. Neviem jej teda poradiť.
Toto je najlepsie s gynekologickou konzultovat. A ak jedna antikoncepcia nesadne,skusit dalsiu. Hlavne si nastudujte o zmenach. Napr. Caste vykyvy nalad,smutok az depresie,nechut do zivota,na sex a podobne,to vsetko sposobuje antikoncepcia. Ak nieco na sebe spozoruje,treba zmenit za inu. Mnohi zien o tom nevie a trapia.
Ja som tiez od 16r uzivala antikoncepciu.
Lepsie je s nou zajst gynekologovi a popytat sa jeho. 🙂
Ďakujem dievčatá, gynekologička tiež neodporúčala hormonálnu antikoncepciu vzhľadom k tomu, že je mladá a ešte je aj kardiologický pacient na liekoch. Ona hovorila, že najvhodnejšia je barierová ochrana, keďže chráni aj pred pohlavne prenosnými chorobami. Skúsim kúpiť tie kondómy bez latexu, teraz som kúpila Durex natural. Ak nesadne ani to, tak asi to teliesko, aj keď ja som s takým začínala po 18tke a do roka som rodila 🤭.
Ahoj, klobuk dolu pred zodpovednou dcerou 👍
Ahoj, neviem či to pomôže ale ja mám napríklad tiež problém s kondómami Durex, latex aj bez, všetko jedno. Ale veľmi mi sedia obyčajné lidlovske, odkedy ich používam nič nepáli, nesvrbí, žiadna reakcia. Možno bude dobre skúsiť aj to
Čo tak vaginálny krúžok?
Ja len, že... super mama, super zodpovedná dcéra, krásny vzťah mama-dcéra 👍 Ja viem, že som mimo tému, ale nedalo mi to.. Normálne ma potešilo, že to v niektorých rodinách takto funguje 😊
@estrella5 nooo, nie som jej mama, je to mladšia sestra, ale tieto veci mám pod palcom ja keďže s našou mamou sa v tomto smere žiaľ nedá. Akože stará sa o deti nehovorím, len sa s ňou nedá vybudovať dôverný vzťah . Nie je veľmi citovo prístupná,a väčšina takýchto záležitostí sú pre ňu tabu.
kazdopadne od 16r uz myslim, ze nepotrebuje zakonneho zastupcu na predpisanie antikoncepcie a su rozne telieska ci vaginalny kruzok, ktory by som nechala min do dokoncenia strednej skoly 🙂
Mne stacila veta😱 ...chytila kondom do ruky a cela jej scervenala...a uz mi bolo jasne, ze to matka nepisala. Zvlastne, neviem o tom, ze by gynekolog predpisal mladej zene vnutromaternicove teliesko v takom veku a este nerodila. To je absolutny vymysel. Plus mi nesedi, preco zena, ktora ma odrodene, nevie poradit sestre. Napisala to sestnastka, zodpovedna, ale mohla to rovno napisat a nie klamat. No ked chce panko sexovat, nech antikoncepciu zabezpeci, zaplati. A hlavne ja by som si zdravie nenicila hormonami, nech si chlap nici.
@kornelies ja mám s antikoncepciou v tomto veku asi také isté skúsenosti ako ona. Ja som si hneď v úvode sexuálneho života nechala vložiť teliesko ( to , že ty nevieš o tom , že existuje aj pre ženy, ktoré nerodili, neznamená, že neexistuje) . Antikoncepciu som riešila až po 18tke dovtedy som ju ja nepotrebovala. Odrodila som si vďaka tomu, že sa mi teliesko posunulo a dostatočne ma neochránilo. Po pôrode mi ho vložili zas a vtedy ma už chránilo poriadne, ďalšie dieťa som mala až po troch rokoch keď som si ho nechala vybrať a ďalšie čakám teraz, pol roka od druhého pôrodu. Ďalej antikoncepciu riešiť neplánujem tiež, lebo sa nechávam sterilizovať tak s tým skúsenosti jednoducho nemám a už dupľom nie v šestnástich. .. to , že sa jej vytvorili na ruke po kontakte s kondómom červené fľaky je veru presný identifikátor toho kto to písal 👌.. vďaka radám vyššie som kúpila kondómy bez obsahu latexu, z tých reakciu nemala, čiže im budú vyhovovať. Kto ich bude kupovať je už na nich, ja som poradila čo som vedela.
Skusila by som komdomy bez obsahu latexu. Aj Durex vyraba a su bezne dostupne.