Antikoncepcia po 35 roku

lenadka
18. okt 2012

Ahojte. Potrebujem poradiť, mám 35 rokov, dve detičky a ďalšie nateraz neplánujeme. Pred tehotenstvami som užívala hormonálnu antikoncepciu tiquillar, no vzhľadom k veku mi gynekológ odporúča nové druhy HAK s nižším obsahom hormónov. Akú antikoncepciu užívate, vaša skúsenosť s ňou a aká je jej cena? Ďakujem.

acer11
18. okt 2012

Vnútromaternicové teliesko,fantastická vec,úplne bez starostí, cena dosť vysoká.Ale ked sa to prepočíta na tabletky,tak možno ani nie...

maruja
19. okt 2012

taky jsem pro nitroděložní tělísko- Mirena

elka74
19. okt 2012

@lenadka ahoj. mne doktorka navrhla vag.krúžok Nuvaring. pohodlný spôsob. zatial ho mám len druhý mesiac, takže žiadne nežiaduce účinky som nepostrehla. a cena je cca 15 Eur na mesiac.

bambina1009
19. okt 2012

ahoj, ja som zostala pri tabletkách Lindynette, chcela som prejsť na vnútromaternicové teliesko, ale odradila ma teraz priateľka, lebo ho mala a zároveň otehotnela, tak som sa zľakla a pekne papám naďalej tabletky 🙂

artur123
19. okt 2012

ahoj teliesko odporucam,ja ho mam a som velmi spokojna 😉

lenadka
autor
21. okt 2012

@acer11 @maruja @artur123 ďakujem za rady, mňa od telieska odráza jeho zavádzanie, nebolí to veľmi 😕 mne vadí aj preventívka raz ročne 😝

@elka74 toto vôbec nepoznám 😅 ako sa to používa 😕 musím vygoogliť 😀

acer11
21. okt 2012

@lenadka nebolí,trošku štipne a za pár sekúnd ani nevieš čo to bolo 😀 pri vyberaní to isté 😀

lenadka
autor
21. okt 2012

@acer11 aké konkrétne teliesko máš? Môj Dr. si ale nechá preplatiť celú čiastku pri jeho zavádzaní, všeobecná to neprepláca, kto vie koľko to zavedenie stojí 😕

dudduli
21. okt 2012

ja mam cilest,ale tiez som rozmyslala nad vnutromaternicovym telieskom ,neviem sa rozhodnut

acer11
21. okt 2012

@lenadka nespomínam si,ale nie veľa...

elka74
21. okt 2012

@lenadka je to úplne jednoduché. zavedieš ako tampon a po 3 týždnoch na 1 týžden vyberieš. máš menzes a po týždni znova zavedieš. jednoduché a bez strachu, že si zabudla na tabletku 🙂

lenadka
autor
21. okt 2012

@elka74 no jo už som študovala leták na nete, trošku ma odráza ten kopec možných nežiadúcich účinkov, ale aj na tabletkách je písané čosi podobné len v "ružovom", takže výhodu oproti tabletke má v tom, že netreba myslieť denne na tabletku ale dať si pripominku 2x mesačne do mobilu, keď treba vložiť a vybrať 😀

elka74
21. okt 2012

@lenadka ja to mám druhý mesiac a zatial nemám žiadne nežiaduce účinky. ale tak ktorý liek dneska nemá nejaký ten nežiaduci účinok vypísaný na letáku. čo jednému vyhovuje, nemusí inému.

tara9
Odpoveď bola odstránená
Zobraz