Ahojte, mam dostat 27.8. menzes a chcem ho posunut az po 10.9. kedze lieky na oddialenie co mi predpisala dr sa hzivat mozu len 10 dni (vraj) tak by som 10.9. mala menzes a nechcem ho mat. Keby zacnem dnes uzivat antikoncepciu az do osudneho dna aj ked nemam menstruaciu, myslite ze by to bolo uspesne?
Nechápem.. Už berieš HAK? Ak hej tak vynechaj pauzu a ber ďalší blister
Môžem sa opýtať, prečo chceš o toľkoto posunúť? Nemôže to aj nejak uškodiť?
@kikus7 vieš čo ja som zažila už aj také... Kamoška berie HAK a išla do kúpeľov gynekologička sa jej pýtala ze ako jej vychádzajú pauzy že jej teda predpise norethisteron 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ani to neuzivala proste nespravila pauzu v HAK, len žiaľ na slovensku sme aj v zdravotníctve 100 rokov mimo
Asi neberieš hak, to je blbosť ju teraz nasadzovať , a aj tak ju musíš prvý raz vziať až keď menzes dostaneš, nie hocikedy, takže to je totálna blbosť. Norethisteron začneš brať, keď chceš oddialiť- pár dní vopred a berieš, kým nechceš dostať, ale zase nie mesiac..
@janai1 Ale veď menzes sa oddiali prostredníctvom HAK tak, že berieš ďalší mesiac bez prestávky. Toto viem od gynekológa. A HAK nasadzuje žena v určitej časti cyklu. A kedysi som zažila Norethisteron. Dala som si ho pár dní pred predpokladaným menzesom, keď mi mal vyjsť na dovolenku. Ale nezdá sa mi, že aj to, aj to, len jedno z toho. Dôležité je, čo má autorka.
@kikus7 ano aj mne predpisala tie lieky na oddialenie lenze mi bolo oznamene ze len 10 dni a ja to potrebujem brat 20 dni. Preto sa pytam na tie moznosti nudzoveho nasadenia a zacania uzivania hak. Takze ako citam komentare v klude mozem papat ten norethisteron aj viac ako 10 dni 😃
@mon1305 chápem.. No a už h máš doma? Lebo sa berie 2x denne, a v balení je 30ks, čiže na 15 dní. V letáku píšu, že Posunutie menštruácie: Obvykle sa podáva 2-krát denne 5 mg noretisterónacetátu, začína sa najmenej 3 dni pred očakávaným začiatkom menštruácie a s aplikáciou sa pokračuje počas celého žiadaného posunutia menštruácie, ktorá začne obvykle krátko po prerušení podávania (2. až 4. deň).Takže 10 dní sa nikde nespomína, ale aby si mala dosť tabletiek.
@mon1305 noretisteron sa berie tolko dni o kolko chces posunúť
Teraz nasadzat hak uz nema vyznam, resp by mohlo sposobit spinenie v cykle. Zacala by som s tym noretisteronom ako pisu v pribalovom (nájdeš kolko dni pred ms nasadiť)