Antikoncepcia na opakovaný recept

10. máj 2023

Ahojte dnes mi môj dr. predpísal antikoncepciu na opakovaný recept čiže nebudem musieť každý raz chodiť pre recept ale automaticky sa mi objaví v lekárni... ibaže mi tam dal periodu 28 dní a nechápem tomu lebo jedna krabička mi vydrží 3 mesiace...to akože budem mať každých 28 dní antiku za 40€ v lekárni? Veď to nebudem mať kde doma dávať ani a skrachujem😂 ako to funguje vlastne? Tie lieky sa tam budú kopiť stále kým ich všetky nevyberiem alebo ako? Alebo mám zavolať dr aby mi nastavil dlhšiu periodu napríklad každé dva mesiace? Lebo je to pre mňa novinka. Ďakujem za vysvetlenie

suzitok
10. máj 2023

Bežne sa tie lieky užívajú 28 dní. Môžeš si ich vybrať každých 28 dní - 1ks blister, alebo rovno celú krabicu - 3 blistre. Ak si vyberieš na 3mesiace, skôr ti ďalšiu krabicku nevydaju.

janai1
10. máj 2023

V niektorých lekárňach ti nepredaju celú krabičku ale len blister preto ti dal 28 dní. Ak ti predá celú krabičku pôjdeš za 3 mesiace kúpiť ďalšiu

beata_k
10. máj 2023

Neverim 😃

autor
10. máj 2023

@suzitok aha takže mi ich budú dávať vlastne po jednom blisti? Pretože 21 dní užívam a 7 dní pauza? Bože som ja ale hlúpa nenapadlo mi to nikdy som o tom nepočula 😃 takže keď vyberiem celé balenie pôjdem až po 3 mesiacoch

autor
10. máj 2023

@janai1 ďakujem 😊 cítim sa trápne teraz ale nemám s tým skúsenosti a doteraz som vždy mala celú krabičku na 3 mesiace a potom mi písal znovu

suzitok
10. máj 2023

Áno, presne tak, nárok máš na 1 blister, ktorý sa ráta na 28 dňový cyklus. Ak si vyberieš vopred na 3 mesiace, tak až potom ti dajú ďalšie.

autor
10. máj 2023

@suzitok no super to som netušila...tak vám ďakujem teda 😊 ušetrili ste mi trapas v lekárni 😃😃

janula2511
10. máj 2023

Čo budeš brať?

autor
10. máj 2023

Bola som v lekárni vybrať si lieky a tak lekár mi to asi zle napísal pretože naozaj mám každých 28 dní 3 balenie 😃 takže zajtra idem volať aby mi to prepísal

autor
10. máj 2023

Dúfam že sa to bude dať zmeniť keď už som si to vybrala

janai1
10. máj 2023

Nie, nemáš každých 28 dní krabičku. Buď rada že ti dali v lekárni celú krabičku a nemusíš chodiť každý mesiac. Proste pôjdeš o 3 mesiace

autor
10. máj 2023

@janai1 ďalší výber tam mám 7.6 a lekárnička hovorila že mám predpísané celé balenie nie iba blister

janula2511
23. okt 2024

Dievčatá ja som dostala od lekára opakovaný recept.a ja som naňho zabudla .a neaktivovala v lekárni a po týždni sa automatický vymaže?