ahojte, mám taký problém, že mám zvýšený testosteron a chcem sa opýtať ak ste tu niekto kto to tiež máte, Nemáte problémy s váhou ? nemyslím extrémy ale, že nejaké tie (zopár) kilá navyše?
@lamonita no ja neriešim tehotensvo 🙂 ale čisto ma zaujíma, že či majú nejaké kilečká navyše niečo spoločné s testosteronom lebo mňa zase trápi aj extrémne ochlpenie :(
@mesiacikluna áno majú. A ochlpenie tiez
@mesiacikluna To môže byť aj PCOS.
@kristie571 a to ako zistí Dr. ? lebo robila aj vyšetrenie ultrazvukom aj mi brala krv na zistenie ale našla len viac testosteronu
@mesiacikluna Ja mam PCOC a zvysenu hladinu testosteronu. Problem s nadvahou nemam, ale sa trapim s vypadavnim vlasov, nadmernym ochlpenim, akne, mastnou pletou. U mna sa striedaju obdobia, ked sa mi tvoria cysty na vejecnikoch a naopak ked ich mam "ciste". Pomaha mi HAK, ale musela som vyskusat 3, aby mi konecne jedna sadla, prejavovali sa u mna aj vedlajsie ucinky (ale nie priberanie).
Inak s PCOC sa casto spajaju aj problemy so stitnou zlazou, co sa prejavuje nadvahou. Treba zvazit aj navstevu endokrinologa.
@titla štítnu žľazu mam vraj v pohode
@mesiacikluna ultrazvukom, hormonálnym profilom a pod.. Mna poslala kozna s akne ku gyn.na hormonalny profil, mala som zvysene androgeny, a pol roka na to robeny ultrazvuk ukazal ze mam PCOS, vraj stitna zlaza je u mna tiez ok, ale hlbsie som to neriesila, kedze ochota zo strany doktorky bola 0 bodov pretože som odmietla jej " liečbu" .. Liecba od dr. bola len nasadit HAK ked nemame v plane teraz najbližšie babatko, čo som ale hned zamietla, HAK len zamaskuje všetky prejavy.. sice by sa mi aj plet upravila ale len na tu dobu čo by som to uživala. S PCOS je zvycajne problem ten ze nenastava ovulacia a HAK ovulaciu uplne zastavi, tak ake to je riesenie ? Pre mna teda ziadne ... Odporucala mi teda piť čaj Alchemilku, vit.E, alebo Inofolic, ale to ze treba uzivat dlhodobo min.3 mesiace tak uvidime,. skusam, tiez uzivam Vitex jahnaci a tiez si sledujem ci vobec ovulujem pomocou STM.. akne sa mi zatial troška zmiernilo, uvidime čo bude dalej, či sa znova tak šialene ešte vyhádžem alebo sa to upraví..
Ono by možno bolo na zváženie aj v mojom aj vo vašom prípade, či neísť na nejaké podrobnejšie testy ohľadom štítnej žlazy, či isto pracuje ako ma.
@kristie571 Môžem sa spýtať, ako pokračujete v liečbe, či sa to nejak upravilo ? Ďakujem
Ahoj ano ja to mam. Mam aj poporodne kilečká navyše ale pravda je ze s nimi nič ani nerobim🤦♀️🤦♀️🤦♀️