Mame 2 deti, viac neplanujeme, nikdy v zivote som nebrala hormonalnu antikoncepciu.
Bola som na gynekologii, odporucila mi tuto. Dr mi zdoraznila, kedze je to antika, mam dodzriavat pitny režim a nefajcit, mam si poriadne precitat pribalovy letak.
ALE som fajciar, absolutne ma to v tom rozhovore nenapadlo spomenut, lebo dr isla ako pila.
V pribalovom letaku som si precitala, ze skutocne by sa nemalo fajčiť na túto antikoncepciu. Ze by som mala zavolat dr pre zmenu antiky.
Fajcili ste niektorá pocas uzivania Maitalonu? Malo to nejake nasledky na vas zdravotny stav, pripadne bola antikoncepcia neucinna?
Velka vdaka za vase odpovede
@janai1 a ty si myslíš, že žiadna žena, ktorá užíva antikoncepciu nefajčí?
Kriste toto co je zas za pasívna agresivita 🤦♀️ môžeš si dat predpísať aj 30 ďalších iných HAK a v každom letáku bude uvedené, že nemáš fajčiť
Mne je srdečne jedno čo kto robí
@janai1 ale ja nie som agresívna, mna len zaujima, co by sa stalo keby fajcim? Nic viac nic menej
Veď to píšem v prvej odpovedi - fajčenie aj HAK zvyšujú riziko trombózy preto sa to neodporúča... Druhá vec je, ze aká je pravdepodobnosť, to si už musíš zodpovedať ty
Aj v mojej HAK to bolo zakazane, dokonca tucnym pismom 🙂 risk sa ti zvysuje ak mas viac rizikovych faktorov, nadvaha, vysoky tlak, cukor, problemy so srdcom a pod…sama si to vyhodnot. Ci existuje nejaka HAK, kde fajcenie nevadi, to netusim.
Užívam HAK asi 10 rokov aj som fajčila jedno obdobie chvíľu, poznám X žien, ktoré fajčia
Zvyšuje sa riziko cievnych ochorení ( tromboza a pod.) . Robíš to vlastne vedome … ale niesi prvá ani posledná …
Užívala som antikoncepciu maitalon 7 rokov a fajčila som, nič sa mi nestalo. Záleží ale aj od organizmu podľa mňa. V mojom okolí fajčia ďalšie dve kamarátky ktoré užívajú antikoncepciu a tiež im nič nie je.
Pri žiadnej antikoncepcii by sa nemalo fajčiť nakoľko fajčenie zvyšuje šance na trombozu a to aj HAK