Ahojte rozmýšľam nad antikoncepciou, hlavne kvôli akne. Ake mate skusenosti? Tie co ste mali napr akne, pomohlo? Ďalej len tak pre zaujímavosť zväčšili sa vám prsia? Nikdy som moc nechcela uzivat antikoncepciu ale akne ma uz naozaj trápi dlho (mám 22).
Toho sa obavam, lebo som počula že sa to potom zvykne dosť zhoršiť no chcela by som aspoň nejaký čas mať pleť bez vyrážok..
Tiež som mala antikoncepciu kvôli pleti najprv super konečne mám peknú pleť a aj keď som ju užívala neskôr sa my znova robili vyrážky takže pomohlo my to iba na chvíľu
Mne to nepomohlo vôbec a ešte som ju mala aj zle nastavenú, keď tak skús nehormonálnu.
na antikoncepciu by som sa nespoliehala.Je to o type pleti, ak ju mas mastnejsiu so sklonom k nedokonalostiam a nevies sa o nu starat, akne budes mat aj tak..
antikoncepcia ano, ale doplnit o vhodnu kozmetiku naj z lekarne, hlavne cistit plet rano a vecer
Ak máš naozaj veľmi zlé akné skús sa u kožnej popýtať na Roaccutane, je to síce dosť silný liek a užíva sa asi 8 mesiacov, ale je to zázrak. Ak nežiješ sexuálne aktívnym životom prípadne nemáš rozhádzaný cyklus a jediné čo ťa trápi je akné, vykašli sa na antikoncepciu, tá tvoj problém nevylieči, iba potlačí + po jej vysadení ešte môžeš zažiť peklo.
Antikoncepcia mi na akné pomohla pred tehotenstvom. Dlhé roky som mala pleť dovolím si povedať dokonalu. Po vysadení nenastalo dáke zhoršenie. Po tehotenstve pleť hrozna, 3druhy atk som vyskúšala a jedna lepsia ako druhá 🤦 ten výsledok ako predtým neprichádza a pleť mi zhorsuje
@macko_usko222 ja si poctivo čistím pleť, chodím aj ku (súkromnej) kožnej lekárke, čiže používam vyslovene aj veci z lekárne na predpis..
@luna379 ako ja mam priateľa, takže ako aj kvôli tomu by som rada antikoncepciu, ale ako to je druhoradé, ide mi teda hlavne o to akne...
Naozaj skus popozerať o tom Roaccutane! Má veľmi dobre výsledky, sestra mala akné, fakt otrasné, na celej tvári aj dekolte aj chrbte a po liečení týmto liekom je bez akné a ani sa jej nikdy nevrátilo
Ak chceš vedieť, čo na pleť napíš mi správu, poradím ;) Nebudeš ľutovať
Natierať CBD olejom alebo collagen nápoj 👍
Pomôže ti dokým nevysadis, ja keď som vysadila vyhodili sa mi dva vredy na tvári z jedného sa stal nejakým sposobom nezhubný nádor a musel byť chirurgický odstránený, odvtedy mám jazvu na tvári... Takže radšej kvalitná kozmetika ako HA 😊
@andrea140219 Ahoj , za aký čas čo si brala belaru si videla viditeľný rozdiel v pleti ? Beriem ju pomalí 3mesiac a zatiaľ nič žiadne zlepšenie
Ďakujem
@andrea140219
Cca 3-4 mesiace . ;)
Ja som použivala hormonalnu antikoncepciu 5 rokov, najmä kvoli pleti a áno ,pomohla .Pleť som mala bez jednej vyrážky.
Ale čo nastalo po jej vysadení,tak nato ma doktorka neupozornila . Pleť som mala takú hroznú ,že som sa hambila íst medzi ľudí.
Akné som mala na tvari,chrbate ,na pleciach a aj na dekolte + problem s nabehnutím menštruácie a s otehotnením . Trvalo presne 2 roky kým sa telo dalo do poriadku . Takže ja neodporúčam ,ale každá sme iná.
🙂