Antikoncepcia Jeanine

natally_
9. okt 2022

Ahojte žienky.
Chcem sa spýtať či je tu niekto kto berie antikoncepciu všeobecne alebo konkrétne antikoncepciu JEANINE?
Alebo či tu jw niekto kto ju bral (a má s ňou skúsenosti, či už dobré alebo zlé)?
Začala som tento mesiac nakoľko môj cyklus 7 dňoví sa stal 14-násť dňovím. Samozrejme predtým mi našli cysti (2cysti-4cm) na maternici. A odvtedy mam cyklus 14-dnoví. Doktorka samozrejme iba do mňa hučala že to je hormonálne a že musim zacat z antikou inak mi pomôcť nevie. Ja som ju dlho odmietala a radsej 14-dní trpela. Lenže teraz to uz po pol roku nedavam a zacala som ju brať. Beriem prvých 9dní. Teda od začiatku cyklu. Chcem sa spýtať kedy sa to začne meniť k dobrému a kedy nebudwm mat cyklus 14-dní ale naspäť aspoň 7-dní.? Dnes už mam 9-ty deň cyklu a aj pilulky a stale sa to nezastavuje a ani neskracuje. Čo robiť alebo kedy teda sa to upravý? Na ďalší mesiac? Alebo o 2mes? Nejaké rady alebo skúsenosti. Za každú jednu reakciu budem rada.

perdita11
9. okt 2022

@natally_ ja by som skusila mozno aj ineho gynekologa. Riesit problem antikoncepciou mi nepride zdravy.

natally_
autor
9. okt 2022

@perdita11 ja som jej to tiež povedala, ale ona si ide svoje že to je hormonálne aj keď som už raz kvôli nej skončila na pohotovosti. Ak je tu niekto kto by mi vedel poradiť dobrú/dobrého gyn. v Piešťanoch alebo v okolí alebo aj Trnava/Trenčín.

perdita11
9. okt 2022

@natally_ nie som z toho regionu, zial. Ale skus pogooglit a pozriet recenzie lekarov, ktore su volne dostupne.

natally_
autor
9. okt 2022

@perdita11 všetci v PN sú chybní mi tak príde😅

natally_
autor
9. okt 2022

@natally_ čo aspoň počúvam😅

vorkola
9. okt 2022

Aj mne to pripada ako nedobra liecba ,co sa tyka antiky,kazda antika je v podstate jed,maternice .Ona nici vystelku maternice,az do takej miery ze zeny, ktore chcu otehotniest sa cuduju, ze inak zdrave ,a nechapu ppreco nemozu otehotniet.No jasne ,pretoze to sposobila antika.Ale netyka sa to vsetkych.Niektore, ktore ju neberu dlho, a cyklus sa normalne obnovi,tak sanca na otehotnenie tam je.Toto nie je liecba, Antika je len na polacenie k neotehotneniu,,, vymen gynekologicku

perdita11
9. okt 2022

@natally_ urcite nechod k mudr.cupkovi. Kamoska zazila velku tragediu pri nom

natally_
autor
10. okt 2022

@vorkola ešte predtým než mi našli cysti a moj cyklus sa zmenil na 14-dňoví sme sa s priateľom snažili o babätko. Niekoľko mesiac az na to jeden mesiac som strasne zacala krvácat asi 2týždne pred očakávaným cyklom a krvacala som 3tyždne az som skoncila na pohotovosti ked som uz odpadla. Tam mi nasiel doktor tie 2-cysti. Predtym ale par dni som bola u gyn a ona mi povedala ze tam je iba jedna a ona zmizne ked mi skonci cyklus. Lenze uz ked som odpadla priatel ma zobral na pohotovost kde som 2x opatovne odpadla a tam mi on nasiel uz 2cysty. A odvtedy cyklus 13/14-dní. Až som nakoniec začala brať tú antiku z donutenia… Potrebujem bud nejako poradit ak niekto bol uz v takejto situacii alebo potrebujem poradit dobru/dobreho gyn.

amiaja
10. okt 2022

@natally_ ja ju beriem uz roky a ziadne problemy. Brala som ju aj pred tehotenstvom. Ked sme sa rozhodli ze chceme babo tak som vysadila a hned som bola tehotna. Potom som ju zacala brat zas.
Mne vyhovuje, krajsia plet, kratsi a bezbolestny menzes, presne viem kedy dostanem...

svetlonos
10. okt 2022

@natally_
ahoj Mudr Denisa Krumpova, je sice v Puchove, velmi mily pristup, ludsky. Vyskusaj. Alebo Mudr Jan Chlapecka v Trencine, tiez dobry. Mne tiez jedna dr na vsetko len chcela davat antiku. A bola to vzdy jej prva otazka, dame antikoncepciu ? Tiez som odisla.

vorkola
10. okt 2022

@natally_ Napisem ti do ip.,mozno zajtra,

1fifinka1
10. okt 2022

Ženy, netarajte niektoré nezmysly. Aké jedy preboha. Najčastejšie sa vyjadrujú aj tak tie, ktoré antiku ani neberú. Ak treba upraviť cyklus pomôže antika. A zbytocne budeš trpieť. Aj tehu sa dá ostat po nej bez problémov. Zbytočná panika. Normálne užívaj, všeobecne 3az6 mesiacov trvá, kým príde k zlepšeniu, úprave. Chce to čas.

lenka098123
27. júl 2023

Ja som tiež užívala túto antikoncepciu a upravila mi cyklus aj pleť. V januari som vysadila a vo februári som už bola tehotná. Bohužiaľ tehotenstvo nevyšlo a odvtedy mám strašne vysokú sliznicu a silnú a bolestivú menštruáciu. Mne táto antikoncepcia naozaj sadla, len čo po vysadení…

en1987
28. nov 2023

ahojte,nahodou na predaj zvysne platky Jeanine? dakujem