Antikoncepcia Femoden. Aké máte skúsenosti?

lucadra
29. dec 2010

Ahojte, chcem sa opýtať, či tu niektorá z vás užíva antikoncepciu Femoden, a ako ste s ňou spokojné, či vám nerobila nejaké problémy na začiatku jej užívania a či sa nájde niekto kto popri užívaniu hak fajčí. Akurát je týždeň, čo som ju začala brať, zatiaľ je všetko ok, len mám také nevolnosti na žalúdku, stále mám pocit na vracanie. Tehotná nie som, dostala som totiž vyvolávačku, lebo mi meškali a aj hcg bolo negatívne, tak mi lekár predpísal túto antikoncepciu. V príbalovej info sa píše, že by sa nemalo fajčiť, no nikde som nenašla, že prečo? A musí sa užívať presne na čas? nemôže tam byť odchýlka hodina hore dole??? Budem rada, ak sa nájde niekto, kto ju užíva a podelí sa so skúsenosťou s ňou.
Vopred vám dakujem za odpovede, môžte aj ip písať.

lucadra
autor
29. dec 2010

Lekár mi povedal, že mám ju začať užívať v piaty den menštruácie, tak som aj urobila, no 21 dní ju treba brať a na sedem dni vysadit. lenze co ak nedostanem počas tých siedmych dni menzes? a dostanem ho ked ju zacnem znova uzivat? to ju mam potom vysadit? toto je moja prva antikoncepcia, tak nerozumiem tomu

lucadra
autor
29. dec 2010

Nikto sa nenájde?

lucadra
autor
29. dec 2010

aspon mi poradte ako to je s tou menštruáciou

consti
29. dec 2010

Já jsem ji brala, ale už je to pár let,. Žádné problémy jsem neměla. Celkově se nedoporučuje kouřit, když bereš antikoncepci a už vůbec ne, když je ti 30 nebo 35 let a víc (ten věk teď jistě nevím, myslím, že 35). Jde o to, že je tam větší riziko tvoření krevních sraženin! Takže já bych si asi vybrala, čeho se vzdát. Jsem nekuřačka, tak to nechci soudit, ale já bych dnes nebrala ani antiko a chránila bych se spíš jinak. 😉

lucadra
autor
29. dec 2010

@consti dakujem za odpoved, my iny sposob chranenia nechceme, teda môj muž nechce. vraj vlastnú ženu cez .......nebude. plodne a neplodne dni sú momentálne tabu, nejak sa mi v tom nedá zorientovať, no začala som si merať aj bt(bazálnu teplotu) tak hadam sa mi to nejak podarí vyrátať. a do 35 mám ešte veľmi daleko, pomaličky sa odnaučím, aj tak som koli antikon. znížila na 5 cig denne

consti
30. dec 2010

@lucandra tak to bych muže poslal někam. A to, že do sebe rveš hormony mu nevadí? 😠 No každý jsme jiný, mě by jeho přístup vadil... 😎

lucadra
autor
31. dec 2010

@consti Nevadí mi jeho prístup, je veľa žien, čo berú antikoncepciu, myslím, že to je normálne. No ja chcem mať sto percentnú istotu, lebo nechcem sa spoliehať iba na prerušovaný styk, ani na plodné a neplodné dni, kedže on odmieta kondóm. ved antikoncepcia mi nemôže ublížiť, no nie? Všetko dobré do nového roku. 🙂 😉

consti
31. dec 2010

@lucandra já mám na antikoncepci ten názor, že bych ji už nebrala. Ale ty máš dítko a můžeš tedy normálně otěhotnět, tak to je asi něco jiného 😉 . Každopádně jsem ráda, že mám muže, který si tuto starost vzal dřív na sebe a já do sebe nemusela po x letech rvát hormony. Nic dobrého to asi není. 😎 Tobě také vše nej do nového roku 😉 .

iluss
1. jan 2011

Já v antikoncepci nevidím žádný problém, beru ji již 11 let ( od svých 17ti let ) a v pohodě jsem ji vysadila a za nedlouho plánovaně otěhotněla. Začla jsem ji brát tak brzy kvůli srovnání cyklu - menstruovala jsem po necelých dvaceti dnech.
Neberu tedy přímo tu, kterou zmiňuješ. Začínala jsem s Tri-minulet, pak jsem přešla na Belaru, pak jsem vysadila a otěhotněla, po porodu během kojení jsem brala Azalii (ta je nejvhodnější při kojení, neobsahuje tolik hormonů) a po skončení kojení jsem najela zpátky na Belaru.

A jinak taky začínám brát první pilulku 5.den menstruace. Jakmile doberu platíčko (těch 21 pilulek), tak do 2 dnů přijde menstruace (pokaždé, antikoncepce srovnává cyklus, takže ti menstruace bude přicházet pravidelně, skoro na hodinu 😀). Zase pak počkám do pátého dne menstruace a vezmu pilulku, tzn. každý měsíc začínám brát první pilulku nového platíčka ve stejný den, u mě je to např. úterý.

To, že se prášky musí brát vždy ve stejnou hodinu, je napsané snad na každém příbalovém letáčku antikoncepce. No za sebe musím říct, že jsem to nikdy nedodržovala. Vždycky to bylo plus mínus. Beru ji vždycky večer než jdu spát, a to je někdy v devět, jindy třeba v jedenáct. To je různé. A zatím nikdy neselhala.
Jen si den pozor, když budeš mít střevní problémy, budeš zvracet nebo když budeš brát antibiotika, to je účinek antikoncepce omezený a je lepší se chránit i jinak.

lucadra
autor
3. jan 2011

@iluss Dakujem veľmi pekne za odpoved, vidim, ze vyhoda antikoncepcie je aspoň to, že nastaví pravidelný režim a menštruácia nebude chodiť kedy sa jej zachce.
A to mám vždy brať na piaty deň menštruácie, ked mi dojde potom po vysadení, alebo mám mať tých sedem dní prestávku. lekár povedal, že 21 dní brať a sedem dní nebrať a zasa 21 dni brať a tak dookola.
Ale vraj prvé tri mesiace budú rozhádzané, tak uvidím, ako mi to moje telo prijíme.
ja ju neberiem presne na hodinu, ale dávam tak hodina plus minus, hlavne že nezabudnem na ňu. Ešte tam mám jedenásť tabletiek.
A kupuješ si pár balení do predu, alebo každý mesiac jedno? Ja som si kúpila len na mesiac, nevedela som, že či mi ju telo prime tak aby som zbytočne nevyhadzovala peniaze, ved platnost receptu mám aj tak jeden rok.

mimmka30
3. jan 2011

Ja som ju brala asi 3roky nerobila mi problemy bola som snou spokojna teraz beriem po porode inu ale myslim ze femoden bol lepsi pri tejto mam problemy z obcasnym spinenim ale ine nie 🙂 🙂

iluss
3. jan 2011

@lucadra jj, antikoncepce hezky srovná cyklus a u mě tu menstruaci ještě zmírnila, že nebyla tak silná a bolestivá.

No ono to tak nějak vyjde samo, že je sedm dní pauza a z toho pátý den menstruace začínáš nové platíčko. Bereš normálně 21 dní pilulky, pak vysadíš, dva dny nic, třetí den přijde menstruace a pak pátý den té menstruace začneš nové platíčko. Tzn. po vysazení 2 dny pauza, 5 dní menstruace = dohromadyx 7 dní pauza. Vždycky si zapamatuj den, kdy začínáš brát nové platíčko (u mě je to např. středa) a tímto dnem budeš načínat nové balení každý měsíc.

Já si nechávám psát prášky na 6 měsíců, abych každou chvíli nemusela k doktorce pro předpis.
Ale když začínáš nějakou novou, tak je lepší si ji nechat napsat pouze na měsíc, vyzkoušet ji a když bude vyhovovat, tak si ji pak dát napsat na víc měsíců dopředu. Běžně se předepisuje na 3 nebo 6 měsíců.

lucadra
autor
3. jan 2011

@mimmka30 Toho špinenia som sa bála najviac, zatial nič také nemám, no strašne mi je niekedy nevolno, alebo mam taký čudný pocit v bruchu. Ale zatiaľ klop klop, dúfam, že mi to aj vydrži, že mi nebude veľmi zle s nej. neviem, podla čoho lekár predpisuje antikoncepciu, ked ich je toľko druhov 😉

lucadra
autor
3. jan 2011

@iluss mne dal lekár recept na jeden rok platnost, asi sa ma chcel zbavit, aby som mu tam nechodila tak často, lebo už mi povedal, že nemá takú pacientku, čo by tak často a dobrovolne k nemu chodila.
Vraj aj päť rokov niektoré neprídu a že ja som u neho každý tretí mesiac od porodu. No mala som problémy po porode, tak som tam bola v kuse.
Teraz by som chcela každého pol roka isť na preventívku, síce sa každý rok chodí, ale ja chcem mať istotu že som zdrava. A tým nemyslím nejaké pohlavné choroby, že by som mohla mať, ale nejaké zrasty, alebo zápaly
. Ja mávam často zápal. A tiež sa mi vytvorila taká uzlina pod pazuchou pri prsníku, tak aj kvôli tomu chodím, že či sa to nezväčšuje. Povedal, že nič vážne to nie je, no nijak to nerieši. Zatial mi to nemizne. No aj ma to zvykne bolieť
Tá jazva po cisarskom ma doteraz hnevá. No a tabletky mi predpísal, lebo aby som neotehotnela, lebo mi meškala dva mesiace menštruácia, nevedel čo mi je, tehotná som nebola, mal podozrenie na mimomaternicové, no pichol mi vyvolávačku a na desiaty deň som ju našťastie dostala. Vraj mi mohla nejaká cysta prasknúť a rozliať sa v bruchu, tak preto mi neprišla a mala som problémy.
Šťastie mám, že kde chodím ku gynekológovi, tak tam sa striedajú dvaja doktori a jedna doktorka, každý den je niekto iný a môžem si vybrať, že ku komu chcem, tak mám aspon názor viacerých odborníkov.

Ja radšej chodím častejšie na prehliadky, než by bolo potom neskoro.
ALE hypochonder nie som 🙂 😉 😀 😅

iluss
3. jan 2011

@lucadra No myslím, že by měl být doktor rád, že k němu chodíš. Opravdu je lepší chodit častěji a nic nezanedbat, než k němu jít pozdě. Já k doktorce taky chodím na preventivní prohlídku jednou za půl roku, ona sama mi to tak doporučila, prý mám nějaký nález na děložním čípku (mám ho tam několik let), zatím to prý nic není, ale je lepšít to prý hlídat)

lucadra
autor
23. jan 2011

@iluss Ajoj, ako sa máš? chcem sa opýtať, že keď vysadim tie tabletky a tie prvé dva dni nedostanem menštruáciu, ale až na ten tretí deň, tak tie dva dni nie som chránená asi, že? to som sa zabudla opýtať lekára. Tak teraz neviem ako to je, lebo včera som začala zas nové balenie a neviem, že koľko mám čakať, aby som bola chránená. Poradíš mi? dakujem 😉 🙂 😉

iluss
23. jan 2011

@lucadra ahoj 🙂 u většiny antikoncepčních pilulek to funguje tak, že jsi chráněná i v té sedmidenní pauze mezi jednotlivými baleními.

kiki111
25. jún 2011

ahoj, darujem jedno plato femoden (expiruje 2013), prestala som ho brat a je mi na nic teraz... ak by mal niekto zaujem ozvite sa, poslem na adresu...

1972
28. jún 2011

dievcata po akom case uzivania femodenu mozem mat nechraneny sex?prosim o rychlu odpoved dnes ho idem zacat uzivat.

2014xy
7. mar 2014

darujem 2 blistre femoden-u, prosim len spravy nie sem.

sonka_d
7. mar 2014

@1972 chrani od prveho dna..ak dodrzis ze prvy den je ten den cyklu ako pisu...

macaa12
9. jan 2016

Dobry den viete mi niekto poradit ja uzivam uz treti mesiac femoden-u tabletky a chcela som sa spitat minule som si zabudla dat dve dni tabletky a dalo som si ich naraz na treti den ale v ten co som si zabudla dat tabletky som mala s partnerom pohlavny styk ci to mi neublizi

daska32
21. aug 2016

Mám zvyšné 2 bistre femoden.v prípade záujmu píšte do IP

1nata1
4. nov 2020

Nemá niekto na predaj?