Antikoncepcia Drovelis - užívanie

mista4
11. okt 2024

Ahoj prosím užíva niekto antikoncepcia drovelis?čítala som pribaliť leták že ak som predtým neuzivala tak si mám dať prvú v deň začatia menštruacie ..a moja otázka znie keď ich mám už doma nemôžem si ako dať už hneď teraz či mám čakať..nemam skúsenosť s touto antikou..dakujem vopred

egonsk
11. okt 2024

@mista4 to nie su lentilky a ma sa uzivat tak, ako je pisane. Ak uzijes teraz, chranena budes az dalsim balenim. Ak uzijes ako je pisane, chranena si od prveho dna.

uhnakova
11. okt 2024

Keď začneš s užívaním v strede cyklu, môže sa stať, že budeš dlho špiniť akebo krvácať. Navyše antikoncepčný účinok nastane najskôr po dvoch týždňoch. Za mňa neodporúčam. Najmenej nežiadúcich účinkov a najvyššia ochrana pred počatím nastane, keď začneš užívať počas menzesu. Ideálne v prvý deň menezsu začať, ale dá sa až do 5. dňa. V strede cyklu totiž už nejako prebieha rast výstelky maternice a ak prebehla ovulka, výstelka už bude vysoká a telo sa bude pokúšať jej zbaviť aspoň nejakým krvácaním, čiže môže nastať to dlhé špinenie. Ak začneš brať antikoncepciu v prvé dni cyklu, výstelka maternice nenarastie, zostane malá a aj krvácanie je slabšie, nie je to naozajstný menzes, len krvácanie z vysadenia hormónov.

mista4
autor
11. okt 2024

@uhnakova dakujem krásne za odpoveď😊

mista4
autor
11. okt 2024

@egonsk dakujem za odpoved,preto sa pýtam preistotu lebo nemám skúsenosť z užívaním antikoncepcie 😏

bohumila21
11. okt 2024

Ja sa opýtam ak môžem. Tiež ju mám prvý krát dokonca prvý krát v živote mám antikoncepciu..s priateľom chceme bábätko no momentálne to u mna není možné.az tak o pol roka...ked potom vysadim vráti sa mi aj menštruácia? keďže som čítala kadečo

uhnakova
11. okt 2024

@bohumila21 neboj sa, menzes ti normálne nabehne. Šesť mesiacov je navyše veľmi krátka doba, ledva si telo privykne na antikoncepciu.

en1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonjakam
2. jan 2025

mám zostatok 3 mes. balenie Drovelis (ja už nemôžem užívať lebo som otehotnela 🙂)), viem poslať na dobierku za 30 e + poštovné, ak by mal niekto vážny záujem

silvia664
7. jan 2025

@sonjakam Zdravím, je to ešte aktuálne? Ďakujem!

sonjakam
8. jan 2025

áno, je to ešte aktuálne

dominikamak68
8. jan 2025

Ak by niekto mal záujem aj ja mam nove neotvorene balenie na 3 mesiace

123tana123
16. jan 2025

Budem mat na predaj 2 blistre ak by bol zaujem ss