Ahoj prosím užíva niekto antikoncepcia drovelis?čítala som pribaliť leták že ak som predtým neuzivala tak si mám dať prvú v deň začatia menštruacie ..a moja otázka znie keď ich mám už doma nemôžem si ako dať už hneď teraz či mám čakať..nemam skúsenosť s touto antikou..dakujem vopred
Keď začneš s užívaním v strede cyklu, môže sa stať, že budeš dlho špiniť akebo krvácať. Navyše antikoncepčný účinok nastane najskôr po dvoch týždňoch. Za mňa neodporúčam. Najmenej nežiadúcich účinkov a najvyššia ochrana pred počatím nastane, keď začneš užívať počas menzesu. Ideálne v prvý deň menezsu začať, ale dá sa až do 5. dňa. V strede cyklu totiž už nejako prebieha rast výstelky maternice a ak prebehla ovulka, výstelka už bude vysoká a telo sa bude pokúšať jej zbaviť aspoň nejakým krvácaním, čiže môže nastať to dlhé špinenie. Ak začneš brať antikoncepciu v prvé dni cyklu, výstelka maternice nenarastie, zostane malá a aj krvácanie je slabšie, nie je to naozajstný menzes, len krvácanie z vysadenia hormónov.
Ja sa opýtam ak môžem. Tiež ju mám prvý krát dokonca prvý krát v živote mám antikoncepciu..s priateľom chceme bábätko no momentálne to u mna není možné.az tak o pol roka...ked potom vysadim vráti sa mi aj menštruácia? keďže som čítala kadečo
@bohumila21 neboj sa, menzes ti normálne nabehne. Šesť mesiacov je navyše veľmi krátka doba, ledva si telo privykne na antikoncepciu.
@mista4 to nie su lentilky a ma sa uzivat tak, ako je pisane. Ak uzijes teraz, chranena budes az dalsim balenim. Ak uzijes ako je pisane, chranena si od prveho dna.