Ahojte , viem že je tu už diskusiá na túto antikoncepciu ale rada by som sa dozvedela niečo viac , je to moja prvá antikoncepcia mám 24-rokov gynekologicka mi ju dala kvôli akné , chcela by som sa opýtať aké s ňou máte skúsenosti ? Či sa z nej priberá , a či naozaj pomáha na tu pleť za všetky radi bude vďacna , na internete a na iných fórach čítam len negatívne komentáre a tak mám trochu strach , mám ju brať o týždeň .
@lenusqa332 toto bola moja prvá antika (10 rokov dozadu)…nepribrala som ale totálne zmeny nálad a nulová chuť na sex..každé telo je však iné a každému sedí niečo iné …jediná ktorá mi sadla bola dienorete (na pleť bola tiež skvelá)
@becca234 tak ja mám ja ani teraz nemám moc chuť na sex a to som bez ANT , ja to mám tiež iba kvôli pleti mám strašne akné :( keď sa pozriem do zrkadla tak mi je zle ... :( Mám akné od 13-rokov , no do teraz to bolo len o tom ze mi dávala kožná mastičky antibiotiká a nič predtým to bolo také slabé akné no dnes je to hrôza , veľké hnisavé vyrážky .... Tak dúfam že mi to pomôže ... Každopádne ďakujem .
@cyberk Dakujem, hlavný dôvod antikoncepcie je moja pleť ako píšem mám strašne akné :( tak dúfam že mi to pomôže a že nebudem mať žiadne vedľajšie účinky..... Čítala som že antikoncepcia môže spôsobiť trombozu, a všeličo iné tak preto mám obavy ... A som rada že sú to len babské povery 😁 konečne sa mi podarilo schudnúť, nechcela by som pribrať 😁😁 takže vďaka 🙂
@lenusqa332 ja som mala kedyai iba 2 - Laurinu a Belaru. Kazdu tie 3 meaiace. To bolo asi 20 rokov dozadu. Laurina usla, ale nepamatam si uz preco, zmenila som na Belaru a cisty des. Nechut na sex, prsia sa mi doslova nafukli a boli bolave, vytvorili sa mi tam hrcky, sucha som bola. Kvoli pleti som to nepotrebovala, to neviem posudit, aj som to brala kratko. Skor kvoli muzskym hormonom, mala som ich vela. Takze za mna o nicom. Ked som sice sexovat mohla, ale len teoreticky, ziadna chut. Bola som cela zavodnena a nafuknuta z toho, ako keby v kuse PMS. Brrr...Ale su zeny, ktorym toto nerobi.
Budem mat 40 za chvilu a uz by som ziahnu HAK ani nemohla kvoli zdravotnemu stavu. Vysoky tlak, zvysene trombocyty, autoimunitne ochorenie suvisiace s hormonmi, problem s cievami.
To, ze trombozu dostat mozes, nie je povera, ale fakt. Ale nie je to pravidlo. Poznam konkretne 1 zenu, ktora z toho dostala mrtvicu ako mlada. Rozchodila to velmi slusne, no uz aj tak nie je medzi nami. Nakoniec ju dostala rakovina pankreasu. Ale to uz s tym nesuvisi.
@nevenka fúha tak to ste ma teda teraz vystrašili ... Niekde som čítala že antikoncepcia znižuje ryziko rakoviny no neviem či je to pravda ... Premýšľam každý deň či mám ísť do toho alebo nie no vyzerám strašne , pred dvoma rokmi som mala takéto vyrážky prikladám foto , dnes to mám takto na brade ... A nepomohli mi ani kortikoidove mastičky ani antibiotiká a ani antibiotické mastičky
ahojte
predam 2platky belary v zaruke
z antikoncepcie sa nepribera :D to je len vyhovorka zien, ktore sa prezieraju :D ... ja som Belaru tiez uzivala a ziadny problem nebol, a plet mi upravila kazda znacka antikoncepcie co som zatial mala ... a Inak co mne moze pasovat tebe nemusi, vsak ak ti nezapasuje (tj budes mat nejake vedlajsie neziaduce ucinky) tak znacku jednoducho zmenis, staci zavolat svojmu gyn)