Antikoncepcia Azalia a kojenie iba raz denne

snazivazuzi
14. nov 2012

Ahojte, mám taku otázku /pred tym ako na mna tie mudrejsie zautocia napisem, ze samozrejme idem k dr. a preberieme to, ale termin mam na piatok a som zvedava na vase skusenosti/, takze beriem HAK Azalia. Dcérka bude ma na konci mesiaca rocik. Kojim iba raz denne, ráno. Azalia ak dobre viem, je iba pre kojacie matky, no teraz neviem ci netreba inu HAK, ked uz to kojenie cieli ku konci ... dcérka moj prsnik vobec nehladá ani cez den, a ráno je to tiez biedne, iba sa napije, chvilocku cucá a hotovo. Z balenia mám este 2ks tabletiek a teraz neviem ci mám zacat nové balenie alebo dostanem inu. AKé máte skusenosti vy? Za reakcie vopred dakujem, Zuzi

nicky07
14. nov 2012

@snazivazuzi Ahoj ja som brala HAK po každom jednom pôrode, bohužiaľ patrím k ženám, ktoré raz vynechajú a hned som tehotna. Takže inu možnosť som ani nezvažovala. Pri oboch som brala najskor Exluton a potom ked som uplne prestala dojčiť tak som prešla na kombinovanú HAK. Teraz som po pôrode 2mesiace a beriem tiež Azaliu, chcem ťa ale opraviť - NIE JE to antikoncepcia výhradne pre dojčiace mamky. Túto HAK užívajú bežne aj ženy ktoré nedojčia. Napr moja sestra na nej uplne bez problemov fungovala par rokov. a veľmi si ju chvalila. Ona je len jednozložková a preto sa môže v období dojčenia. Zatiaľ čo tie kombinované sa nemôžu. Osobne by som ti poradila ak už si si na ňu zvykla a nemáš z nej žiadne problémy, tak by som asi nemenila na inú. Ja mám skúsenosti s tým aké problémy dokáže HAK narobiť a preto ak najdem nejakú ktorá mi takpovediac sadne tak ju určite meniť nebudem. A Azalia je ešte k tomu dobrá v tom, že pri dlhsom užívaní nebudeš mať vobec mestruaciu. Pre niekoho vyhoda pre niekoho nie ( ja osobne som radšej ked ju mam - akasi skuska spravnosti že HAK funguje a nie som tehotna :D )

snazivazuzi
autor
14. nov 2012

Diky Nicky, preto som pisala ze ak dobre viem, tak je pre dojcacie, tak som to nevedela dobre haha 🙂, ale ajtak si to prediskutujem s gyndosom. Ja som brala hak azalea aj po prvom porode, ale prestala som po nejakom case, a potom som ostala zas tehotná :D - som pripad zeny ktorej staci vyprat gatky manzela a uz som v tom... no a nebolo otázne ci budem brat hak aj teraz. Inak ja mám tiez radsej ak mám ms, pravda je ze mám pekelné bolesti podbruska prvé dva dni, ale je to taky pocit ktory si myslim potrebujem mat kazdy mesiac, pocit netehotnosti 😀 😀, takze este tuto poslednu dávku uzijem, a asi zmenim hak, lebo ja menzes musim mat 😀

mischenka9
25. dec 2014

Ahojte rada by som sa opytala, ci je problemom, ak som omylom vzala dve tabletky azalie, neviem teraz ci mozem kojit, alebo radsej nie 🙂 dakujem za rady

luba41
25. dec 2014

@mischenka9 normálne pokračuj v dojčení..žiaden stres.. 😉

mischenka9
25. dec 2014

Dakujem krasne, odlahlo mi 🙂 nechcem mojmu malickemu ublizit 🙂 prajem ti krasne vianocne sviatky a statsny novy rok 🙂

majkamia
6. aug 2016

Nemate nahodou zvysne blistre niekto?

moncica15
22. aug 2016

Mám jednu celú krabičku len je po expiracnej dobe ale myslím že to nevadí. Mal by niekto záujem?