Antikoncepcia Artizia. Užíva ju niektorá?

jojka120
7. sep 2010

Ahojte, v novinach som vycitala, ze je nejaka nova antikoncepcia Artizia. Uziva ju niektora? a ake mate s nou skusenosti? 😅

majkaa76
10. sep 2010

moja sestra ju uziva druhy mesiac a zatial je to v pohode,,, nema ziadne neziaduce ucinky,,,avsak cas asi ukaze,,, 😉

vejka0303
14. okt 2010

ja ju užívam ale pochvaliť si ju nemôžem narobila mi strašnú neplechu .... na antikoncepciu chloe nema nič

kiristinka
12. jan 2011

to iste a hlavne lacnejsie ako CHLOE je VREYA.... a je to novsie, nie starsia antikoncepcia...a hlavne nerobi ziadne problemy...

ekka17
31. jan 2011

caute ja užíva Artiziu treti tyzden a niesom snou spokojna,este stale krvacam ,som nervoznejsia,predtym som uzivala Novinete a nic mi nebolo

compik
2. feb 2011

ahoj ja ju pouzivam a som spokojna nemam ziadne problemy 🙂

didik123456789
29. mar 2011

AHOJTE 😉 ...užívam antikoncepciu ARTÍZIA a narobila mi weľkú neplechu...stále ťažkosti...každým dňom horšie a horšie...teraz mi predpísali CHLOE, dúfam že bude OK 😒 ...ale radím wám ARTÍZIU si NEDÁVAJTE! 🙂

barbara24
15. apr 2011

Ahoj, predám Artiziu 3balenia, ak máš záujem aj štvrté, z kt. chýba 5 tabliet, pribalím. Cena 22eur. Ak máš záujem píš. barbara24@azet.sk

lienka19
22. apr 2011

ahojte vsetci,
mala by som surne 1 otazku,uz 20 den som brala artiziu a mala som "nechraneny" pohlavny styk,funguje to uz aj tak skoro,alebo musi prejst urcita doba.mam strach z toho,ze som nebola pred otehotnenim chranena...dnes uz by som mala dostat kramy,ale nic...preco?poradi niekto?dakujem

ivanka85
26. apr 2011

aj ja ju uzivam a som spokojna

oluska88
10. máj 2011

Ahojte predam antikoncepciu Artizia,celu nenacatu krabicku.Na cene sa dohodneme!!!

suzen25
30. máj 2011

Ahojte mne ju dnes doktor predpisal a povedal ze je to jedna z najlepsich tabliet.Tak uvidim,co to spravi,len sa obavam tych neziaducich ucinkou.Ale kazda zena ma iny organizmus a podla toho sa to prejavi!!!

zuzindella
2. jún 2011

každý organizmus je iný,mne napríklad sadla 🙂 😀

lenka0005
27. jún 2011

Ahojte predám jedno balenie tabletiek,som z PE. lenka0005@azet.sk

violaf
25. júl 2011

Ahojte aj ja mám 3x 21 tabl. Exp.04/2013, ak by mal niekto záujem

dahra
6. sep 2011

Ahojte,
1x v zivote beriem HAK artiziu. Zacala som minuly mesiac, menstruacia o 3 dni dlhsia, ako obycajne byva. Nonstop spinenie. Vcera na 17 den brania hodinu krvacanie ako z vodovodu z hrubymi kusmi sliznice. Dalsich 6 hodin krvacanie ako klasika menzes. Teraz zasa ustalene na spinenie. No poslednu hodinu citim opuch nohy a bolia ma zily. Bola som u lekarky, predpisala mi dalsie balenie, ze skusime, ale asi to prestanem brat. Skocim za nou este tento tyzden.

helunik
22. okt 2011

Ahoj, začala som brat Artiziu, a už 7 den mam menstruaciu, co u mna nieje normalne... moze to sposobovat Artizia?

grenadinka
1. nov 2011

chcem sa iba opytat, neviete ci artizia absahuje v kazdej tabletke rovnake mnozstvo hormonov, teda ci mozem vynechat jeden mesiac pauzu.
dakujem

li_la
8. nov 2011

Ahojte, pribudli nejaké nové ohlasy ohľadom antikoncepcie Artizia? Doktorka mi ju teraz predpísala, brať som ju ešte nezačala. Opísala mi ju ako najlepšie znášanú antikoncepciu...

li_la
10. nov 2011

Ahojte ešte raz, žiadna, ktorá by vedela pridať osobnú skúsenosť s Artiziou? 🙂

li_la
10. nov 2011

@grenadinka Neviem, či to teraz ešte pomôže, ale obsahuje rovnaké množstvo hormónov, tak bolo uvedené v príbalovom letáčiku.

slawenka
11. nov 2011

ahoj @li_la , no moja osobna skusenost s touto HAK nebola dobra. Predtym som zobala Triquilar a s nim som namala ziadne problemy. Potom mi doktorka na poslednej kontrole neviem preco zmenila na Artiziu. 😠 Kedze sme s drahym akurat chystali svadbu (kopa vybavovaciek a stresov), tak som si ani nejako neuvedomovala co to so mnou robi. Az spatne som si to dala do suvisu.
Co ma najviac trapilo bolo, ze podstate som uplne stratila chut na milovanie a aj obycajne maznanie mi bolo velmi neprijemne.
Tiez som mala obavy z moznej trombozy, lebo mam nabeh na krcove zily po rodicoch a ku koncu posledneho balenia som mavala uz velke bolesti v nohach, tiez mi vo vacsej miere trpli koncatiny.
Brala som ju len 5 mesiacov pricom poslednych 14 tabletiek uz bolo vyslovene s odporom, ale problemy z vysadenia len tak uprostred balenia som nechcela riskovat. 😕
Teraz cca dva mesiace povysadeni mi je uz ovela lepsie. S manzelom sa mozme hocikedy tulit, ked je chut, nohy ma uz velmi nebolia a hlavne som ovela veselsia ako pocas brania HAK. Sice sa mi trosku zhorsila plet, ale to sa casom da urcite do poriadku. 🙂
Avsak kazdy organizmus je iny, takze co robilo mne zle, inym moze vyhovovat. 😉

Aby som nezabudla, ak by mal niekto zaujem predam jedno cele balenie (21 tbl.), doba expiracie 04/2013 ... 😝

li_la
11. nov 2011

@slawenka Ahoj, ďakujem Ti za odpoveď. Aj keď ma teda mrzí, že nemáš dobrú skúsenosť. Toto je prvýkrát, čo idem brať HAK, tak som z toho mierne nervóznejšia, pretože doteraz som ju odmietala. Doktorka mi predpísala práve Artiziu, vraj je moderná a dobre znášaná, aj keď skúsenosti dievčat z tejto diskusie ma nepotešili. Obávam sa zvýšeniu váhy a tiež kŕčových žíl. Asi mesiac pozorujem drobné bordové vlákna na nohách v oblasti členkov, neviem však, či sú to kŕčové žily... v počiatočnej fáze alebo neičo iné, napr. únava nôh, keď sa mi rapídne zvýšila telesná záťaž. No uvidím, rozhodla som sa svedomite sledovať seba aj svoju váhu a ak bude nejaký problém, pôjdem ho hneď konzultovať s dr. Zároveň som však začala brať aj Roaccutane na akné, keďže mám pretrvávajúci 11-ročný problém a predchádzajúca liečba s Roaccutanom bola úspešná len sčasti, keďže sa mi akné opäť vrátilo. Poprečitovala som si všeličo možné a naplašila som sa, aj keď som ho už v minulosti brala rok a deväť mesiacov a okrem suchých pier som nemala iné vedľajšie účinky. Tiež som sa zľakla aj toho, že v roku 2013 by sme sa chceli opäť posnažiť o druhé bábo... Ale asi ti to píšem zbytočne, neviem, či máš s tým liekom skúsenosti. Ďakujem ti ešte raz za odpoveď.

li_la
11. nov 2011

@suzen25 Ahoj, našla som ťa v tejto diskusií, že si v máji začala brať Artiziu. Ako si s ňou spokojná? 🙂

slawenka
11. nov 2011

@li_la ahoj, nemas za co, nechcela som ta vystrasit, ci odradit, len som napisala svoju skusenost a zelam ti, aby ta vedlajsie ucinky obchadzali, ked to zacnes brat. 🙂
Roaccutane nepoznam, nastastie (klop, klop) som nikdy nemala s akne taky problem, ze by to bolo potrebne riesit s lekarmi. Sem-tam sa objavil nejaky pupacik, niekedy viac, ale myslim, ze to bolo v norme. Teraz som sa sice vyhadzala trosku viac ako obvykle, hlavne na dekolte, ramenach a chrbte, ale verim, ze sa to upravi, ked sa telo vysporiada s vysadenim HAK.
My sa chceme zacat pokusat o babatko uz od buduceho roka, tak som zvedava ako sa nam bude darit. 😵

li_la
11. nov 2011

@slawenka Ja som už vystrašená dosť, takže v pohode. :D Včera som začala brať, veď keď bude zle, vysadím, hádam by to za ten čas na mne nezanechalo nejaké horibilné následky. teraz mi je síce strašne zle, hlava ma bolí, že mi ju ide roztrhnúť, že ani poriadne nevidím a veľmi ma bolí žalúdok, ako keby mi plával, ale to asi zato, že som dnes poriadne nejedla a že som počúvala hodinu a desať minúť synov plač v aute a nemala som mu ako pomôcť... :-/ Len teraz ma ešte stále v podmedomí máta to, čo som si všetko o tom prečítala a to je asi najhoršie...
Ani ja to akné už teraz nemám také hrozné, ako napr. pred 4 rokmi, ale proste... nemám chuť to už riešiť a pozerať sa na seba...
Tak držím palčeky, nech to všetko ide hladko! 🙂

mery.maja
11. nov 2011

Ahojte ja som ju zacala uzivat teraz je to 4 den...uvidime co bude....predtym som mala inu potom som si dala prestavku skoro 4 mesiace a teraz mi lekar poradil tuto,ze vraj obsahuje male mnozstvo hormonov tak som zvedava....zatial problemy nemam...

beruska113
15. nov 2011

Tak ja som ju teraz začala brat po druhom porode a krvácam už 14dni. Ešteže som si pre istotu kupila len jedno balenie.
@slawenka čo sa može stat, ak prestanem brat tabl,v strede balenia? To som ešte nepočula. Porad.

Toto je asi 4 druh tabl.čo beriem, doktor mi je predpísal že je nova, dobra a lacnejšia, ale pri ostatných som mala krámy tak 4dni a nie 14 a ešte stále neskončili. Ale ja som po tomto baleni s artiziou už skončila.

slawenka
16. nov 2011

@beruska113 ahoj, no ked beries tabletky tak si vlastne umelo doplnas a udrziavas hladinu hormonov na istej urovni ... vacsinou po dobrati balenia pride krvacanie, predpokladam, ze to z poklesu hormonov.
tak som si nechcela rozhodit cyklus a robit zmatok telu tym, ze by som vyzobala iba par tabletiek z balenia ... co by to mohlo spravit nemam velmi predstavu, nie som lekar, ale tipla by som minimalne spinenie/ krvacanie pocas cyklu, kedze by doslo k zmene hladiny hormonov v tele, tak na co riskovat? 🙂
stacilo mi precitat si skusenosti inych zien s HAK tu http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/vysadenie-a... a povedala som si ze uz nikdy viac 🙄

beruska113
16. nov 2011

@slawenka dakujem. zajtra volam doktorovi

cuuky
30. nov 2011

Ahojte, predám antikoncepciu Artizia, cena dohodou 🙂