Antikoncepcia - akú preferujete?

11. júl 2022

Ahojte, riesim momentálne dilemu. Brala som viac druhov hormonálnej antikoncepcie a všetky mali na mna vedľajšie účinky bolesti hlavy, priberanie a v poslednom rade to bolo strašne nalievanie končatín spolu s ich bolesťou. Rozhodla som sa teda že s tabletkám sekne . Druha vec je že s partnerom napriek tomu že som brala hormonalku dlho a podstivo na čas sme aj tak mali prerušovaný sex napriek tomu že dom v tom case brala hormonalku.

Úprimne s byvalim priatelom sme si v tom nedavali pozor a vyhovovalo mi to, avšak tomuto neviem vysvetlit že sa nemusí bat má z toho úplne paniku aj keď mame prerusovanu suloz, hocikedy má reci či to stihol a podobne a lezie konto na nervy. Aktualne nakoľko neberiem antikoncepciu odmieta so mnou spat bez gumy a úprimne sex s gumami neznasam meviem skončí máte vy ale príde mi to strašne neosobne umele take .. no onicom. Včera dokonca so mnou odmietol večer spat a pritom atmoska bola super len preto že zabudol kupit gumy viete so predstavit aká som bola nahnevana nemáme 16 rokov a toto má fakt nebavi riešiť.

Otazka ale znie… nechcem brat dalej nič hormonálne a nerada by som do seba niečo pchala, prikláňam sa ale v krajnom prípade k teliesko máte nejaké osobne skusenosti? Zažil niekto takúto zmenu z hormonalky na teliesk? Odporučili by ste?

Najradšej by som nebrala nič ale z priatelovej strany to nepripadá v uvahu absolutne nerešpektuje že nechcem do seba pchať niečo čo nemusim da sa fungovat aj prerusovanou sulozou bez hormonalky a telesiok, pripadne kondómov to je moj nazor. Podotýkam že sme dvaja dospely ľudia mame dlhy krasny vzťah jedine ohľadom tohto mame momentálne vymenu názorov a zabezpečený sme myslím velmi dobre .

Dakujem za rady.

ronika19
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. júl 2022

@ronika19 deti mat chceme ale v priebehu pár rokov priatel o tom aktualne nechce velmi pocut. Občas má ten jeho pristup na to že je dospely v tomto smere odrádza. Chcem mat rodinu tiež nie hneď ale v blízkej budúcnosti si to viem predstavit a priatel má dni kedy o tom sam rozprava a dni keď o tom ani nechce pocut. Sam zjavne nevie, trapi má len to že nám to takto zasahuje aj do intímneho zivota a teda riesime takéto “kraviny”.