Ahoj momentálne čakám druhé dietatko a po pôrode rozmýšľam nad antikoncepciou. Ešte nikdy som ju vsak neužívala. Tak by ma zaujímalo.. Z každej ant. sa priberie a zhorší plet ? Keďže aj pred tehotenstvom som mala kila navyše nechcela by som už ďalšie pribrať. Rovnako aj plet mam cely svoj život problematickú takže ďalšie akné nieje vhodné.
Ak sa rozhodnem ju po čase vynechať bude to moc veľký zvrat pre telo ?
A keďže jedna krabicka je na mesiac tak každý mesiac chodíte k dr pre nový recept ?
Samozrejme otázky budem smerovať neskôr aj k dr ale na začiatok by som chcela vedieť vaše skúsenosti..
Ďakujem
Je to individualne, musis skusit, co ti sadne. Mne sa z mojej plet nezhorsila, tiez som nepribrala ani pred porodom ani po…
Bola som na antike 12 rokov až dokým som sa nerozhodla mať baby.
Žiadne priberanie, žiadna zhoršená pleť, žiadne znížené libido ani nálady. Mne antika nerobila absolútne nič zle, mala som ju zrejme dobre nastavenu.
Keďže som ju brala dlhodobo, mala som recept od doktora na rok a vybavené. Potom vždy po preventívke mi dal ďalší recept a takto dokola.
Nemôžem hovoriť za všetky ženy ale aj otehotnenie po vysadení u mňa bolo vecou mesiaca.
Čiže aj teraz po tehu, keď doktor povie že už môžem, rozhodne idem na antiku znovu😊
Ako antikoncepcia sa dá využiť aj krúžok (Nuvaring, Ornibel), vnútromaternicové teliesko, vaginálny krém Pharmatex+prezervatív.
Lekár predpíše recept na rok.
S tabletkami nemám skúsenosť, pri krúžku sa mi ani hmotnosť nezvýšila, ani pleť nezhoršila.
@zuzanockamt áno mala...skúsila som za tie roky asi 5antik, jedna mi robila zle keď som bola ešte mladá...odvtedy doktor vedel aký typ mi napísať a nebol problém ďalších 10rokov 😊rovnako aj o otehotneni ma kamošky strašili ako to môže byť problem a môže to trvať roky... verila som doktorovi a nie rečiam. No a stalo sa presne ako sme mali na plane-vysadenie a ihneď otehotnenie 😊
Takže je to individuálne, veľmi individuálne 😊
Brala som s prestávkami vyše 20 rokov. Žiadne priberanie. Slabší menzes. Lepšia pleť. Recept mi dávala dr raz za rok na celý rok a ja som si tabletky vyberala každý mesiac.
Žiadne bolesti pri Ms, slabý menzes. Pleť ako pri ktorej antike. Par druhov za tie roky som už mala a pri niektorej som mala pleť ako bábätko a niektoré mi pleť zhoršili. Je to individuálne. Recept mi píše raz ročne na preventívke a vyberám každý mesiac.
Ja som pri antikoncepcii nepribrala vôbec a to bola vec na ktorú som sa tešila nakoľko som chudučká a nepribrala som ani gram 😫😀..taktiež som očakávala že mi trosku aj prsia nárastu tiež nič 😂..čo sa týka akné nemám nejaku problematickú pleť raz za čas sa niečo objaví väčšinou pred MS ale iba tvar nikde inde max nejaké tri pupáčiky…ja na jeden recept chodím aj rok do lekárne vyberat 😂 ale ono sa to tuším da že recept spravi na viac výberov ale zvyknem si aj cez ich stránku cez sms vypísať recept a príde elektronicky ..mávala som silnú ms taku že som už skoro skrabala steny a vždy strašne dlhu že spinenie mi trvalo od 5dom9 dňa ..teraz mám 5-7dni ms ako kedy je to rôzne ale vždy príde na čas stredu vysadím v sobotu príde síce sa mi za asii 4-5rokov co ju užívam stalo asin3-4x že ms vôbec neprišla gynekológ že je to úplne normálne že nemusí byt vôbec dokonca mi to vysvetlil tak že je to dobre znamenie že antikoncepcia sadla telu..ja beriem Mistru a nemala som aboslutne žiadne problémy či už zmeny nálad atd atd proste ani neviem že ju mám a čo sa týka bolesti väčšinou ten prvý deň cítim podbrušku niekedy si dám jednu tabletku niekedy vôbec
antikoncepcia pleť skôr zlepšuje....ešte som nepočula, že by sa stav pleti zhoršil z antikoncepcie....v podstate sú to hormóny,,,,čo sa týka priberania, priberáš iba v prípade ak tvoj kalorický príjem bude vyšší ako výdaj🙂takže nie, zo samotnej antikoncepcie určite nepriberieš🙂teda ak nebudeš jesť viac alebo vyššiekalorickú stravu