Antikoncepcia a vlasy

1medvedik1
15. mar 2017

Ahojte, prosím poraďte ☹
Teraz to bude 4 týždeň čo som vysadila Antikoncepciu po cca 2 rokoch užívania. Obávala som sa vypadávania vlasov, tak som si ich kontrolovala, vždy keď som si po nich prešla ostalo mi v ruke 1-3 vlasy, no včera to už bolo horšie. Mala som celý deň drdol a večer mi vypadlo dosť veľa vlasov.. Neviem či je to z HAK, alebo zmenou zo zimy na jar, ale takto mi nepadli to viem..určite sa viac pozorujem, lebo som sa toho obávala veľmi. Ale vlasy mi nevypadávali v takomto množstve ☹ alebo tiež nie keď som si ich prehrabla..Neviete mi niečo poradiť aby sa to zastavilo? Chcem to podchytiť na začiatkoch.. Prosím poraďte mi niečo, som rada za každú radu, pomoc. Ďakujem 🙂

sibalka21
15. mar 2017

Cloveku vypadne denne v priemere 50 az 100 vlasov... Menej sa pozoruj a bude vsetko ok.... Pochopim, keby si bola po porode ale po vysadeni antiky nejak neverim tomu, ze to ma nieco spolocne....

evat2315
15. mar 2017

Ja mám podobnú skúsenosť, neviem či za to môže antikoncepcia, ale tiež asi tak mesiac po vysadení mi strašne padali vlasy a trvalo to aj pol roka. Antikoncepciu som brala asi 8 rokov.

ifbb
16. mar 2017

Mne tiez vypadavaju hodne vlasov, ale anti neberiem. Som po porode uz skoro rok. Moze to byt este z toho?

1medvedik1
autor
16. mar 2017

@sibalka21 veľa som si o tom čítala, čo sa deje po vysadení, a viem že niektorým padali vlasy.. Možno za to sa tak pozorujem, a asi v tom máš pravdu. Pozorujem sa menej, a je to asi lepšie, no kúpila som si na to taký čaj. Zatiaľ žiadne tabletky..

1medvedik1
autor
16. mar 2017

@evat2315 To naozaj? A to ti vypadlo veľa vlasov, tak že to bolo viditeľné keď spomínaš že to trvalo až pol roka? Používala si niečo na to? Ja som si zatiaľ kúpila len taký čaj, žiadne tabletky..

1medvedik1
autor
16. mar 2017

@ifbb Ešte som nerodila, nemám takúto skúsenosť, tak ti asi neporadím :( ale ak ešte kojíš nemôže to byť z toho? Odporučila by som ti himalájsky čaj ktorý vraj pomáha ale ak kojíš tak ho nemôžeš..

malinka158
16. mar 2017

@1medvedik1 kup si lopuchovu vodicku alebo sampon.

evat2315
16. mar 2017

@1medvedik1 bolo to viditelne hlavne pri cesani, dokonca aj kadernicka si to vsimla, ze to nieje normalne mnozstvo vlasov. Ale tiez som to pripisovala antikoncepcii. Kupila som si revalid sampon ale nepomahalo to. Potom to prestalo aj same.

1medvedik1
autor
16. mar 2017

@evat2315 no tak uvidím čo sa bude diať, ale pevne dúfam že to bude lepšie a že to prestane. O tom Revalide som počula, vraj tabletky sú lepšie. No uvidím čo bude ďalej, dúfam že to bude len dobre. Ďakujem 🙂

evat2315
16. mar 2017

@1medvedik1 urcite sa to casom zlepsi. Ja som nikdy nemala vela vlasov tak som sa aj bala aby mi nieco na tej hlave aj ostalo 🙂

1medvedik1
autor
16. mar 2017

@evat2315 a ako to potom dopadlo? Mala si málo vlasov? Ja som bola v ten deň čo som písala tento príspevok zhrozená koľko vlasov mi ostávalo po prehrabnutí vlasov... radšej si to od vtedy už nekontrolujem..

mirka30111987
16. mar 2017

Ja som ani nevedela ze mozu vypadavat vlasy po anti, ale na sebe som to potom zistila.mam o polovicu tensi cop teraz ked si spravim.

1medvedik1
autor
16. mar 2017

@mirka30111987 jemine .. aj si to nejako riešila? Alebo to už prestalo?

evat2315
16. mar 2017

@1medvedik1 malo som urcite menej vlasov.ale teraz mi zase zacali rast nove 🙂

mirka30111987
16. mar 2017

Potom tehotenstvo, porod a teraz myslim ze sa to upravuje pomaly lebo mam vela tych malych neposlusnych "vyrastkov" na hlave.ale antipirule uz nikdy viac!

1medvedik1
autor
16. mar 2017

@mirka30111987 ja som priateľovi hovorila že ak prebehne vysadenie v poriadku tak sa k nim vrátim niekedy o pol roka, rok.. Ale neviem keďže sa mi k tomu pridružila cysta. Či je to z vysadenia alebo čo, netuším. Uvidím ako to pôjde ďalej, dúfam že len dobre..

mirka30111987
16. mar 2017

Skus radsej pozriet inu antikoncepciu potom.

jankalukasova
16. mar 2017

Mne po vysadeni tiez vypadali... a tiez to trvalo tak pol roka.. ale potom prestali padat a rastli viac a pevnejsie. Co mi pomaha na vlasy su tie obyc brezove, zihlavove a lopuchove vodicky... su lacne a mne teda zaberaju. Teraz som po porode a zatial nemam dojem, ze by padali a aj kojim zatial.

1medvedik1
autor
16. mar 2017

@jankalukasova Myslíš také tie lacné z drogérie od značky Alpa? Či nejaké z lekárne? Lebo takú žihľavovú mám z drogerky. Myslíš takéto vodičky?

ifbb
16. mar 2017

@1medvedik1 jaaaj nie nekojím už pol roka. Vďaka. Čaj kúpim v Lekárni?

jankalukasova
17. mar 2017

@1medvedik1 hej také lacné klasické... ja mám doma Dixi... tuším v Kauflande som to teraz kupovala.

ivana311
19. mar 2017

@1medvedik1 @evat2315 prosim vas, aku HAK ste uzivali?

1medvedik1
autor
19. mar 2017

@ivana311 Lunnyta, prečo sa pýtaš? 🙂

evat2315
19. mar 2017

@ivana311 ja novynette

ivana311
20. mar 2017

@1medvedik1 ja tyzden uzivam Yadine kvoli zdr. problemom a pocula som, ze najviac od nej vypadavaju vlasy, preto som az trpla ked som citala prispevok, ci to nebude prave tato 😀 ako pozeram, tak vela HAK zapricinuje to padanie. inak mam rovnaky zlozvyk, stale si prechadzam po vlasoch a pocitam kolko z nich vypadlo, tak dufam ze to bude v poriadku a vsetko to mame iba v psychike 🙂

1medvedik1
autor
22. mar 2017

@ivana311 podľa mňa to závisí od organizmu ako sa s vysadením popasuje ale možno aj od druhu HAK aké hormóny obsahuje..
Ja mám ten zlozvyk od vysadenia HAK, stále si vlasy prehrabúvam, už ma za to priateľ vadí že sa len kontrolujem.. Ale čítala som aj mi tu niekto odpovedal že denne vypadne 40-100 vlasov tak sa s tým ukľudňujem, a zas nie je to také katastrofálne s tým pdaním u mňa ,,klop, klop,, Verím že to bude dobré, sú aj horšie veci predsa 🙂 držím palce, veľa šťastia 🙂