Antikoncepcia a tehotenstvo

lenuska1991
23. júl 2012

ahojte, prepacte pokial rusim alebo moj prispevok je od veci alebo hlupy, ci daco take, len ma to dost zaujima. Moze HAK ublizit babatku pokial sa stane ze otehotniem pocas brania HAK a samozrejme o tom neviem, menstruacia by chodila tak ako ma, popripade koli letu beriem blistre za sebou aspon 2 mesiace aby som nemala menstruaciu a mohla bez obmedzenia dovolenkovat, tym padom by som zistila tehotenstvo neskorsie, ublizi to babatku? A este jedna otazocka, existuje dajaky tehotensky test, ktory mozem pouzit skorsie ako 2 -3 dni pred menstruaciou napr 10 dni a ukazal by? Dakujem za odpovede, a tie ktore som rozosmiala alebo dajako pohorsila mojima otazkami sa ospravedlnujem len ma to zaujima, ked nechcete nekomentujte, neurazajte, nevysmievajte. Dakujem tym ktore daju kladne a informujuce odpovede.

bubbble
23. júl 2012

@lenuska1991 oficialne nemoze, aspon nie nejako vazne vyvojovo.. neoficialne co sa tyka ludskeho tela a zivota, nic nie je 100%. Su nejake neoficialne vyskumy.
A co sa tyka toho testu, no to nezavisi ani tak od menstruacie, ako od toho kedy mas ovulaciu. Pri prirodzenom cykle ak mas ovu napr. 15ty den tak sa to tak skoro zistit neda, ked si nastudujes trochu embryologiu tak zistis ze prvych par dni sa len deli vajicko, potom putuje do maternice, uhniezduje sa a az POTOM zacina produkovat hcg - co je najskor tak na 7my den, a tiez este nieco potrva kym sa dostane do hladiny co aj test zachyti.
a ak to myslis pocas HAK, tak tiez zavisi od toho, kedy by teoreticky zlyhala - napr ak si zabudla uzit tabletku v prvom tyzdni a doslo by vtedy k ovulacii a oplodneniu, tak kludne aj skor...

lenuska1991
autor
24. júl 2012

dakujem, hej beriem HAK, no zabudnut som nezabudla nai jednu, ale zlyhat moze aj bez toho proste stane sa co sa ma stat, len ma uz tyzden pobolieva brucho, podbruskom niekedy taky pocit ako na menstruaciu , krce do stratena a tak, tak cakam a uvidim :D dakujem

koniarova
24. júl 2012

@lenuska1991 Keď ju berieš pravidelne, je to naozaj veľmi nepravdepodobné. Tie príznaky vôbec nemusia byť tehotenské. 😉

littledevil
24. júl 2012

@lenuska1991 Ahoj, tak tuto otazku som chcela polozit aj ja, tiez beriem HAK pravidelne bez vynechania a vcera som bola na gynde, na preventivke a DR. mi povedal, ze mam na lavom vajecniku 25mm folikul, ale, ze ak som tabletku nevynechala a mala som menstruaciu, tak to nic nie je. Tiez mam take pocity, ked som bola tehu, len dufam, ze nie 😒 . Buduci tyzden mam dostat menstruaciu, tak dufam, ze dostanem.

lenuska1991
autor
24. júl 2012

@littledevil Ahoj, ja somk tiez nezabudla nic beriem pravidelne len niekedy si dam o hodinu skorej ci neskorej ale podla mna na tom vobec nezalezi, ja mam dostat za dva tyzdne tak uvidime, dneska ma bolelo v podbrusku ako ked mam dostat menstruaciu, ale potom to preslo, sem tam nejaka krc, ale vzdy rano mam pravidelne krce. Viem nemusi to suvisiet s tehotenstvom, moze to byt zmena prostredia stravy kedze sme pred tyzdnom prisli z dovci, ale stat sa moze, takych deticiek beha po svete vela :D a preco si jednoducho neurobim tehu test, aby som mala jasno? pred menstruaciou mam este necele dva tyzdne a pochybujem ze by i ukazalo alebo nie, ale HAK koli dovci berem uz druhy mesiac bez prestavky, ale poslednu dobu mam dost strah z toho ze sa moze stat, nezistim, ci bude chodit normalne menstruacia alebo take daco, ako babatku by som sa isto potesila aj ked studujem na VŠ :D

agik
14. aug 2012

AHOJTE, rada by som sa Vas vsetky opytala co mate z niecim takym skusenosti. Beriem HA priblizne takych 10 rokou , je to dost dlha doba bez pauzi, vlastne za tych 10 rokou som ich vynechala asi raz ( 1 mesiac ). Je neaka moznost otehotniet pri uzivani HA ked ju uzivate bez prestavky ? A kedy som nahodou otehotnela aj napriek uzivani HA a nevedela by som o tom moze tabletka ohrozit plod? cize beriem HA -otehotniem-dalej uzivam HA pretoze o tehotenstve neviem.
Dakujem za radu

nibiru
16. aug 2012

@lenuska1991 ak si tehotna s minuleho cyklu test ti to ukaže ak si 2tt pred menstruaciou tak mas pravdepodobne ovulaciu a preto ten krc ja ho mavam bezne tiez možes mat zapal ja by som skocila ku gynekologovi je x faktorov kedy antikoncepcia zlyha a to su hnačka,vracanie,alkohol,cigarety,lieky to su pripady kedy zlyha napriek pravidelnemu uživaniu a to su tie tehotenstva pocas brania antikoncepcie pokial si stoho nič nemala tehotna by si bit nemala moja svagrina pocas brania hak mala chripku horučky,vracala,hnačky napriek tomu sa zvlast nechranila i ked v navode je to pisane a vtedy zostala aj tehotna hak uzivala este mesiac mala sa narodila nastastie zdrava.

bubbble
21. aug 2012

@nibiru alkohol a cigarety ucinnost HAK neznizuju. A ovulaciu tiez asi tazko mala, ked berie HAK 🙂 a ako si dopadla @lenuska1991 ?

lenuska1991
autor
22. aug 2012

@bubble neviem akoze co to vtedy bolo ale bolo to len v tedy a potom uz nic a normalne na 4 den ako mavam som dostala, tak som nechapala troska co to bolo :D