Antikoncepcia a tabletka po

papa2113
5. okt 2024

Dobrý deň, nastala situácia s ktorou si neviem radi, beriem hormonálnu antikoncepciu a cez víkend sa mi stala taká nepríjemná vec že som bohužiaľ nemala prístup ku svojim tabletkam tak som v pondelok dala zabudnuté tabletky a ďalej pokračovala s tým že je napísané keďže išlo o 2 týždeň blistra že ochránená som ale mala by som použiť radšej iný druh ochrany, no bohužiaľ ja hlúpa teraz v piatok večer som s priateľom mala nechránený styk, vyvrcholil do mňa a teraz si neviem rady či si dať tabletku po alebo nie. Mám 28 dňový cyklus s tým že v piatok to bol 20. dc, bábätko rozhodne neplánujeme ani si ho nemôžeme dovoliť niečo som si o tom už študovala ale niesom si 100 pro istá.
(Som vážne zúfalá tak prosím len validné odpovede) Ďakujem za najrýchlejšie reakcie.

denisa_deniska
5. okt 2024

@papa2113 na 99,99% tehotná nebudeš, to by musela byť veľká súhra náhod 🙂 veď si tie tabl potom ešte užívala 5 dní

papa2113
autor
5. okt 2024

@denisa_deniska ďakujem za radu moc si jej vážim, ja viem že som brala, lenže to je stále tá moja paranoia čo zohráva rolu mám aj psychické problémy s úzkosťou tak som teraz silno vo strese tak neviem čo mám robiť, takže podľa vás nemám kupovať tú tabletku ak to chápem správne.

ysseba
5. okt 2024

@papa2113 ked uzivas antikoncepciu, tak dalsie hormony v podobe tabletky po si rozhodne nemozes dat! A ze by si za spominanych okolnosti otehotnela je velmi malo pravdepodobne. Ale teda priatelovi si mohla povedat aby sa neurobil do teba a on to mal respektovat 😖

lauriik
5. okt 2024

Podla mna je riziko v tych dnoch kedy si tabletky nebrala. Pokial si medzitym uz uzila 5 tabletiek tak to bude ok. Nedavala by som si tabeletku po.

papa2113
autor
5. okt 2024

@lauriik ďakujem za radu, ide tu skôr o môj stres čo tu robí problém lebo sa vážne bojím aby som nezostala tehotná aj keď priateľ sa má snaží tiež ukľudniť že pravdepodobnosť je malá.

papa2113
autor
5. okt 2024

@ysseba ja som zase čítala aj zo skúseností že dievčatá si ju dali a potom normálne pokračovali tak ako normálne, niekedy bol problém že to rozhádzalo cyklus niekedy nie 🤷‍♀️

really8
5. okt 2024

Len validne odpovede. Hmmm zaujimave slovo pre niekoho kto ma pamat ako rybicka. Z love islandu ze? Nemala by si byt tehotna ak si vynimocne zabudla jednu tabletku.

denisa_deniska
5. okt 2024

@papa2113 rozumiem ti, keď si spomeniem, koľkokrát som ja stresovala, pogooglila všetko, lebo som si myslela, že som tehotná, a nakoniec, keď prišla ms, som vyhodnotila, že to ani nebolo možné, aby som bola 🙂 ja by som si tabl po nedávala, tam ani tá “malá šanca” nie je tam je “takmer nulová”, resp. taká, ako môžeš otehotnieť pri pravidelnom užívaní antikoncepcie bez vynechania, už len pretrpieť ten týždeň do ms - máš to len v hlave 🙂