Antikoncepcia a tabletka po

18. jan 2024

Ahojte. Beriem antikoncepciu, zajtra si idem kúpiť aj tabletku po, zostala z Vás niektorá takto tehotná?🤦🏻‍♀️ Viem, že nič nie je 100%. Ovuláciu mám zajtra. Nechcem aby ste ma súdili, bola to “nehoda”, mám malú dcérku a určite by som nechcela ešte jedno dieťa. Ďakujem za normálne odpovede.

janai1
18. jan 2024

keď berieš antikoncepciu tak ako môžeš mať ovuláciu? To je fyzicky nemožné

autor
18. jan 2024

@janai1 Akože ja sa v tom vôbec nevyznám, antikoncepciu beriem len 2. mesiac. Myslíš si, že tabletka po nie je potrebná?

janai1
18. jan 2024

Samozrejme že nie, veď berieš antikoncepciu. To si si neprečítala aspoň príbalovy leták keď už lekára si sa nič neopýtala?

autor
18. jan 2024

Príbalový leták som čítala. Len viem, že to nie je 100% tak preto som rozmýšlala nad tabletkou po, aby bolo menšie riziko.

mell27
18. jan 2024

Načo potom berieš antiku? 🤦🤦

mell27
18. jan 2024

Jediná 100%-na metóda je abstinencia...

janai1
18. jan 2024

Tabletka PO odďaľuje ovuláciu. Pri správnom užívaní HAK ovuláciu nemáš. Nechápem potom dôvodu pchať do seba nálož hormónov ktoré neurobia nič. Ale to by si samozrejme musela rozumieť tomu ako to funguje.

dejna_
18. jan 2024

Vôbec sa neboj žiadnu tabletku po nepotrebuješ. Antikoncepcia je dostatočná ochrana.

viestta
18. jan 2024

Precitajsi toto, lebo zrejme namas ani potuchy ako HAK funguje
https://www.lekarensedmokraska.sk/antikoncepcia...

96barbora
18. jan 2024

@janai1 nie vsetky antikoncepcie tak funguju.

janai1
18. jan 2024

@96barbora o čom teraz hovoríš?

96barbora
18. jan 2024

@janai1 o ovulacii. Nie vsetky antikoncepcie funguju tak, ze nemas ovulaciu.

janai1
18. jan 2024

@96barbora no a ktorá hak tak nefunguje?

96barbora
18. jan 2024

@janai1 Minipille - norethisteron. Niesom si ista, ci sa aj na SR bezne pouziva. Moze to zapricinit a nemusi, je to tak 60/40. Patrim k tym 40%.
Len pre info.

janai1
18. jan 2024

@96barbora norethisteron nie je antikoncepcia hlavne

ada510
18. jan 2024

Veď na to sa berie HAK aby si ovuláciu nemala pokiaľ si ju zodpovedne brala nechápem načo chces tabletku po🤷 a druhá vec predtým než si dáme predpísať niake lieky mal by ti presne lekár vysvetliť načo slúžia a ich účinky ale je to aj v pribalovom letáku ...

nevenka
19. jan 2024

@96barbora ale tak vacsinou sa berie kombinovana a pri tej sa neovuluje a ak by predsa, meni sa este aj hlien, ako poistka, aby to spermie mali tazsie.
Ja uz niekedy fakt lutujem aj tych chlapov, ked este aj vytahovat musia, ked zena berie HAK 🙈.

ailiba
19. jan 2024

Ked normalne beries antikoncepciu, tak ako mas, neotehotnies. Nemas ovulaciu, nemas menstruaciu. To krvacanie mimo brania tabletiek je spadove krvacanie z poklesu hormonov. Tabletku po nepotrebujes. Navyse ti to rozhadze hormony. Beries antikoncepciu na to, aby si neotehotnela. Ked tomu neveris, tak sa chran inak.

jaskolka
20. jan 2024

Načo ti je tabletka po, keď berieš antikoncepciu? A ovuláciu máš zajtra?
Pri užívaní tabletkovej hormonálnej antikoncepcie? 😮😮Toto prvýkrát počujem
Vieš vôbec, ako funguje hormonálna antikoncepcia? A ako tabletka po? Lebo mám pocit, ze nemáš ani poňatia o tom