Antikoncepcia a srdce

2. júl 2023

Ahojte. Roky užívam hormonálnu antikoncepciu ale posledné možno 2 mám občasné silné a nepravidelne búšenie srdca, a mierne našťastie nie veľké bolesti na hrudi. Myslíte že to môže súvisieť? Gynekológ ma ubezpečoval že je bezpečná ale naozaj si už niesom istá ničím a uvažujem nad inými spôsobmi ochrany

stanulienkat
2. júl 2023

Vylucila si vsetky ine moznosti z coho by si to mohla mat? Stres, vysoky tlak, obezita, pitny rezim........

autor
2. júl 2023

@stanulienkat stres mám a dosť..obezita vôbec a pitný režim celkom držím

stanulienkat
2. júl 2023

Stres spôsobuje často búšenie srdca. Ani nemusí byť nepravidelné, iba ty ho tak pociťuješ. Môžeš mať extrasystoly. Je to jeden zťah srdca navyše, pociťuješ ho ako také silné prebuchnutie. Choď na preventívnu prehliadku k praktickému lekárovi, máš na ňu nárok raz za dva roky nech ťa pošle na ekg, alebo nech ťa pošle na EKG aj bez preventivky. Kup si magnezium.

autor
2. júl 2023

@stanulienkat magnezko mám..a ďakujem 🙂

mogaa
2. júl 2023

Antikooncepcia môže skôr spôsobiť trombózu, ale nie priamo ochorenie srdca....

ildiko36
2. júl 2023

Treba odber krvi na štítnu žľazu+sono, možno s tím maš problem

autor
2. júl 2023

@ildiko36 na sone štítnej som bola a vraj v pohode

mikadooo
2. júl 2023

Myslím si, že to s antikoncepciou nesúvisí. Každopádne, riešila by som to u praktického lekára, nech ťa poriadne vyšetrí. Nerozumiem úplne, prečo to pripisuješ antikoncepcii?

autor
2. júl 2023

@mikadooo niečo som už čítala v spojitosti s ňou a srdcom

mikadooo
2. júl 2023

V príbalovom letáku? Ja to počujem prvý krát, že by antikoncepcia spôsobovala problémy so srdcom. Antika má samozrejme rôzne možné vedľajšie účinky, ale o tomto som ešte nečítala v žiadnej... Akú antikoncepciu berieš?

koniarova
2. júl 2023

Tiež sa prikláňam k tomu,že antikoncepciou to nebude.