Antikoncepcia a prerušovaná súlož

17. máj 2021

Ahojte.. plánujem začať brať antikoncepciu, no priateľ i napriek tomu by chcel praktizovať prerušovanú súlož. Chápem, že nič nie je 100% ale príde mi blbosť pchať sa hormónmi 'zbytočne'. Tým pádom kľudne môžme používať prezervatív, brať tabletku a pritom prerušiť styk. Sme spolu rok, rok sme to striedali. Raz prezervatív, občas sme vynechali keďže je to bez toho lepšie (viem, nezodpovedné ale nie o tom som sa sem prišla rozprávať) no a teraz keď konečne si môžme styk užívať bez prerušovania a zbytočných stresov (áno opakujem, viem, že nič nie je 100%) tak nechce?
Brali by ste takto tabletku? Rozmýšľam, že sa na to vykašlem a budemd používať prezervatív.
Mimochodom máme nad 20.

roztlieskavacka
17. máj 2021

Mne tiež bývalý takto stresoval pri prerusovanom a vyťahoval úplne zbytočne priskoro... neskôr mi tým az začal liezť na nervy :D k téme, na tvojom mieste by som sa vykašľala na tabletky ak to ma byt iba o tom.. ostante pri kondóme

autor
17. máj 2021

@roztlieskavacka smutné je, že on prerušovanú súlož (bez ochrany) bral v poriadku bez stresov ale pustiť to dnu , keď beriem antikoncepciu už nie🤦🏻‍♀️

janai1
17. máj 2021

No ja beriem HAK a môj priateľ si aj tak vždy dá kondóm 🤷‍♀️ bez neho by nešiel ani za svet 🙄

autor
17. máj 2021

Teraz pôjdem až moc do súkromia ale mňa to zaráža hlavne pre to, lebo stávalo sa mu, že nechcel vytiahnuť. Normálne povedal, že vie že musí ale proste chce sa spraviť dnu. Tak sme sa rozprávali, že antikoncepcia by bola asi najlepšia voľba, nemusel by sa obmedzovať a bol by aj menší stres keďže podľa mňa antika je istejšia ako vytiahnutie v čas. No a teraz zadrel toto..

matkahelka
17. máj 2021

ja ako tvrdy odporca HAK by som do seba nikdy take sracky sice nepchala, ale ak mate sexovat s kondomom, tak tabletky su turbo zbytocne.

roztlieskavacka
17. máj 2021

Divne

nevenka
17. máj 2021

No to moze mat taky blok v hlave podla mna, lebo co ak...ale ak to da von, tak sa tak neboji ci co. Ja mozem len za nas povedat, ze nam prerusovana fungovala roky rokuce, nikdy sa nic nestalo a deti mame z normalnych stykov, ked sme chceli...ale toto je prisne individualne.

autor
17. máj 2021

Rozmýšľala som o tom aj ja, že možno verí sebe viac ako antikoncepcii alebo ho ukľudnuje to, že to vidí... fakt neviem.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sszuzu8
17. máj 2021

Odvaha hoci aj berieš antiku ale žeby dal dnu naplno uff.. My sme s exom praktizovali 6 rokov prerušovane bez všetkého a nič sa nestalo. A druhým priateľom pol roka kým sme boli spolu a tiež pohode

mimolimit
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. máj 2021

@sszuzu8 ak dobre viem antikoncepcia slúži presne na ten účel. Aj ja som prerušovanú praktizovala roky a bolo to v poriadku práve Preto nechápem prečo by som nemala veriť antikoncepcii

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimolimit
17. máj 2021

@viestta Vdaka, fakt som to prehliadla🙈

any_soj
17. máj 2021

Možnosť by bola aj napríklad symptotermalna metóda, a ak by jej dosť neveril, tak proste neriešiť ňou plodnosť/neplodnosť dní od začiatku cyklu do ovulácie, ale po potvrdenej ovulácií až do menštruácie nie je čo riešiť, sledovať, tam proste si naisto neplodná - nemusela by si brať tabletky, zároveň by si spoznala poriadne svoj cyklus, čo je výhoda do budúcnosti a teda prvú časť cyklu do ovulácie by ste sa dohodli, ako a s čím fungovať. Základné info aj online kurzy na lpp.sk

ninusa221
17. máj 2021

Chlapi sú zvláštny ... ten moj sa strašne bojí bez.. a ja mam objednávať kondomy ako keby ich ja potrebujem :D a ked mu poviem bože podme bez ( bývame spolu a sme spolu 2 roky) povie nie čosííí ja ešte nechcem bábo :D