Antikoncepcia a meškajúci menzes.

lauraaa1
8. apr 2020

Ahojte. Už to bude 5 mesiacov čo beriem antikoncepciu Maitalon. Doteraz mi menštruácia skoro vždy prišla na 3 deň, raz na štvrtý. Momentálne mám 3 deň pauzy a nemám pocit, že by som menštruáciu mala dostať. Tabletky však beriem na minútu presne, nebrala som žiadne iné lieky a priateľ sa do mňa nikdy nespravil (viem, že sa dá otehotnieť aj bez toho, ale predpokladám, že šance sú výrazne nižšie ako keď sa spraví dnu). Viem, že by som mala počkať aj nasledujúce dni, či tú menštruáciu dostanem, ja sa však na to vôbec necítim a začínam mať strach.

modrykoniicek
8. apr 2020

Veď antikoncepcia slúži na to aby sa nemusela praktizovať prerušovaná súlož.Neviem si predstaviť brať tabletky a toto praktizovať.

Menštruácia môže dôjsť aj na 5ty deň.A dokonca nemusí prísť vôbec keď ti tabletky nesadnú.Neprišli mi tak 3 mesiace.Pár dní nie je ešte nič.A ani nemusíš nič cítiť.Proste príde.

Otehotnela by si keby si ich vynechávala viac krát do mesiaca.
Zabudla som neraz aj po 7 dňovej pauze.A nič.Tak jednoducho to nefunguje.Na otehotnenie je potrebná ovulácia.

Píšeš, že tabletky berieš pravidelne.Minulý mesiac som mala 3 týždne bolesti a počas pauzy som necítila nič.Prišli mi skoro až na konci pauzy a 2 dňové.

Pri tabletkách môžu dôjsť hocikedy a môžu mať rôznu dĺžku.

lauraaa1
autor
9. apr 2020

@modrykoniicek Prerušovanú súlož praktizujeme “pre istotu.” nemyslím si, že by som otehotnela s antikoncepciou a ešte aj prerušovanou súložou. Za tie 4 mesiace čo antikoncepciu beriem mi vždy prišla, až na jeden mesiac kedy som preskočila 7-dňovú pauzu.
Takže sa nemusím báť?

modrykoniicek
9. apr 2020

@lauraaa1 Preskočila si pauzu.Môže sa ti narušiť tento kolobeh.Ja som tiež preskočila a nedošli mi 3 mesiace.

Keď sa bojíš urob si test 🙂 ja keď mám pochybnosti tak si ho urobím.

lauraaa1
autor
9. apr 2020

@modrykoniicek Dnes som začala trochu špiniť, mám to pokladať za menštruáciu?

modrykoniicek
9. apr 2020

@lauraaa1 Áno kľudne 🙂 každé telo je iné.Môžeš len špiniť.
Ja som mala pri antike MS aj 6 dní.Teraz boli 2 dňové.