Antikoncepcia a menzes

21. nov 2022

Ahojte baby, prosím poraďte.
Minulý mesiac som začala brať 21 dňovú antikoncepciu, poslednú z blistru som si dala minulý štvrtok, čiže ďalší blister by som mala začať brat tento štvrtok, tým pádom aj menzes by som mala dostať štvrtok nie? Namiesto toho som dostala menzes už dnes. Nechať to tak a dat si prvú tabletku z blistra štvrtok? Alebo dnes?
Diki

janka_01
21. nov 2022

Užívam antikoncepciu tiež so schémou 21 a 7 dní placebo. Posledný aktívnu tabletku užijem vo štvrtok a v nedeľu/pondelok mi príde krvácanie. A následne v piatok už beriem ďalší blister. Čiže to krvácanie čo ti prišlo je ok, ma ti totiž prísť počas tej pauzy. A ďalší blister začni brať až po 7 dňovej pauze

veronikaszabova
21. nov 2022

Ak si skoncila stvrtok, dalsi blister zacinas v piatok. Nie vo stvrtok. A menzes ti prisiel spravne

janai1
21. nov 2022

Prosím ťa pekne prečítaj si leták nie je tam pre srandu králikov 🙈
Krvácanie môžeš dostať počas tých 7 dní keď neberieš tabletky.
A mimochodom keď si poslednú tabletku zobrala v štvrtok tak 7 dní je v piatok 🤭

ibrunova
21. nov 2022

Ak si brala poslednú vo štvrtok, tak prvú berieš o týždeň v piatok!
A potom, že ženy otehotnejú počas užívania, keď si ani príbalový leták nepozrú. Je úplne jedno, kedy príde menzes, stále sa riadiš rovnakou schémou.

autor
21. nov 2022

Ďakujem. Len pre ujasnenie - ja som už brala niekoľko krát antikoncepciu roky dozadu len nejak som pozabudla ako to funguje. Ale pamätám si, že predtým mi vždy prišiel menzes v deň keď som mala brat prvú tabletku. Ze mi to pekne vychádzalo. A teraz mi aj podľa kalendára prišiel menzes o 5 dni skorej. Ale tak asi si musí organizmus zase zvyknúť na tabletky aby sa dal dokopy cyklus. Keď som tabletky nebrala mi menzes chodil pekne na čas podľa kalendára. Preto som zostala teraz taka zmätená 🤷‍♀️

janai1
21. nov 2022

Tak podla správnosti by ti malo krvácanie začať na 2. - 3. deň pauzy a nie až na 7. deň

ibrunova
21. nov 2022

Krvácanie 2.-3 deň, dostala si tak ako má byť, nie na 7. deň. O mesiac ti už príde presne takto, o 4. týždne. Odporúčam si poriadne prečítať leták, lebo vidím, že ti to vôbec nie je jasné.