Antikoncepcia a Iqos

daranka18
10. jún 2023

Dobrý večer,myslíte že keď prvýkrát v živote užívam antikoncepciu vreya tak si môžem dať dve heetsky denne? Fajčením iqosu? Samozrejme nie že každý deň
Vdakaa

rebrambora
10. jún 2023

Mozes robit vsetko ako doteraz.

vanilkovazmrzka
10. jún 2023

Ja vobec nerozumiem otazke 😆

nika_val
10. jún 2023

Pri niektorych antikoncepciach sa vraj radšej odporúča informovať gynekologa že si fajčiarka lebo vraj to môže mat vplyv na učinok antikoncepcie ..

trgypadl
11. jún 2023

@nika_val nie na ucinok antikoncepcie, ale treba si precitat aj pribalov leták
Upozornenie

Podávanie prípravku je kontraindikované počas tehotenstva a dojčenia.
Prípravok je určený len pre ženy po prvej menštruácii. Nie je určený pre použitie u žien po menopauze.
Prípravok je kontraindikovaný pri prítomných alebo prekonaných závažných ochoreniach pečene (vrátane benígnych alebo malígnych nárorov pečene), až kým sa hodnoty ukazovateľov funkcie pečene nevrátia k normálu.
Prípravok zvyšuje riziko venóznej tromboembólie (VTE), arteriálnej tromboembólie (ATE), rakoviny krčka maternice, rakoviny prsníka a ďaľších ochorení.
Hormonálna antikoncepcia nechráni pred infekciami vírusom HIV (AIDS) alebo inými ochoreniami prenášanými pohlavným stykom.
Účinnosť antikoncepcie môže byť znížená ak pacientka neužíva tablety pravidelne, v prípade gastrointestinálnych ťažkostí (pozri časť 4.2) alebo ak dochádza k interakcii s iným liečivom (uvedené v SPC, časť 4.5). V týchto prípadoch vyžadujú sa doplnkové antikoncepčné opatrenia (napr. bariérové metódy).
Prípravok môže ovplyvniť výsledky laboratórnych testov: bbiochemických parametrov pečeňových, tyreoidálnych, adrenálnych a renálnych funkcií, plazmatických hladín proteínov (väzbových) napr. globulín viažuci kortikosteroidy a lipid/lipoproteínovej frakcie, parametre metabolizmu sacharidov a parametre koagulácie a fibrinolýzy.
Ženy s tendenciou k chloazme by sa počas užívania prípravku nemali vystavovať pôsobeniu slnka alebo ultrafialového žiarenia.
Ak sa vyskytnú príznaky angioedému, ako je opuch tváre, jazyka a/alebo hrdla a/alebo ťažkosti s prehĺtaním alebo žihľavka spolu so sťaženým dýchaním, ihneď treba kontaktovať lekára. Prípravky obsahujúce estrogény môžu spôsobiť alebo zhoršiť príznaky dedičného a získaného angioedému.
Odporúča sa nefajčiť.
Prípravok obsahuje laktózu a sacharózu.
Ďalšie osobitné upozornenia sú uvedené v SPC (časť 4.4).

Nežiaduce účinky
Tak ako všetky lieky, aj tento liek môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.
Závažné vedľajšie účinky
Závažné vedľajšie účinky súvisiace s užívaním tabliet sú opísané v časti „Krvné zrazeniny“ a v časti „Vreya a rakovina“. Viacej informácií si prečítajte v týchto častiach a .....