Antikoncepcia a chuť na sex

13. dec 2023

Ahojte dievčatá, predovšetkým užívajúce antikoncepciu alebo teda aj tie, ktoré máte skúsenosti z minulosti. Pred 13 dňami som začala užívať antikoncepciu, kedže som 10 mesiacov po porode a bolo to jediné dieťa, ktoré sme chceli a ktoré plánujeme aj do budúcna. Sú to len 2 týždne ale už teraz sa mi zdá, že mám menšiu chuť na sex, až žiadnu... Viem, že je to jedna z možných vedlajších účinkov ale nerada by som hneď vyvádzala so zmenou antikoncepcie a lekár mi aj odporučil zmenu riešiť až po 3 m keď tak. Napadlo mi ale, či nemáte niekto skúsenosť s nejakými doplnkami výživy ako napr. maca peruánska o ktorej som čítala, že by to mohlo trošku pomôcť, alebo niečo iné, čo by ste vedeli odporučiť? A teda či by to mohlo pomôcť alebo je naozaj nutná zmena potom.
Ďalšia vec ešte prosím, od noci mám taký hnedo-krvavý výtok, nie vela. Cca o deň dva by som mala mať ovuláciu normálne-môže to byť tým?
Vopred ďakujem pekne za pomoc a odpovede.

anjelicek26
13. dec 2023

- mozno si telo proste musi zvyknut
- mozno ti antikoncepcia nesadla

V oboch pripadoch by som tomu dala dlhsie, ako necele dva tyzdne, nech sa telo ma sancu adaptovat... sex a chut nan by som tiez po dvoch tyzdnoch tazko analyzovala a nie, ze uz isla nakupovat doplnky na zvysenie libida...uplne vazne...daj svojmu telu cas ako vravi lekar.

nikoletta1712
13. dec 2023

Ja som pred niekoľkými rokmi užívala antikoncepciu dva roky bez prestávky a môžem potvrdiť, že som nemala vôbec žiadnu chuť na sex, ale že úplne žiadnu…

domka222
13. dec 2023

Mám hormonálne teliesko a tiež tento problém. S bylinkami by som bola asi opatrná pri pravidelnom užívaní, aby neznížili účinnosť antikoncepcie. To sa musíš poradiť s gynekológom

nevenka
13. dec 2023

Ja som vydrzala uzivat pol roka. Boli to take tie kvoli zvysenemu ochlpeniu a tak, mala som vyssi testosteron a ine androgeny, tak reku zabijem 2 muchy jednou ranou. No len. Jedna mi zabila.uplne chut na sex, z druhej sa mi hrozne vela hrciek v prsnikoch urobilo. Nezhubnych, ale vela a pred MS potom, aj dlho po vysadeni, som mala velmi bolestive prsia. Zavodnovala som sa velmi a pripadala som si hnusna, stekala som po vsetkych a do sexu som sa vlastne nutila. A to som bola mlada, bezdetna, zalubena. Ked som to vysadila, znova som to bola "ja". Ked spatne hodnotim, ake to bolo, tak asi take, ako ked som cakala posledne dieta. Chut na sex, nula cela nula, nula, nula...

denissi
13. dec 2023

tiež som užívala dlhodobejšie HAK a chuť na sex bola postupne minimálna, takže asi ano

trinityf
13. dec 2023

Daj tomu dlhsi cas. Zhodnotit tak ako ti lekar odporucal, aspon po troch mesiacoch. Ja som chut na sex mala, ved prave uzivat si to, ze mozem bez obmedzeni, nemusime si davat pozor, atd.
Spinit mozes aj dlhsie. Z tej antikoncepcie po porode som aj ja spinila ze vkuse. Nie je to ovulaciou, pretoze tu pri uzivani HAK nemas.

janula2511
13. dec 2023

@nevenka akú si brala?

julia2002
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
13. dec 2023

Kratky cas na cokolvek. Za mna...cakaj 3m..

janickacrazy
13. dec 2023

Aj u mňa bol veľký pokles chuti na sex pri užívaní HAK a okrem toho aj iné problémy, takže som ju nakoniec vysadila a odvtedy žiadne problémy nemám a aj chuť sa vrátila. Sú aj iné spôsoby ochrany, treba skúsiť. Ale teda skús ešte ten mesiac-dva-tri vydržať, či sa to nejak neupraví a ked nie, tak potom iný spôsob antiky.

nevenka
13. dec 2023

@janula2511 Boze, to v minulom storoci asi, daka na L (Laurina??? 🤔) a potom Belara.