Antikoncepcia a antibiotiká

19. máj 2023

Prosím vás, nemáte náhodou info od lekára ohľadom účinnosti antikoncepcie? Ja sa neviem dovolať. ATB musím užívať až 40 dní,tak či má zmysel antikoncepciu užívať,či ju nemám vysadiť, lebo keď som začala som akurát mala pauzu 7 dňovú... Ďakujem za odpoveď.

janai1
19. máj 2023

Určite nevysadiť, to nie sú lentilky, že teraz beriem, teraz neberiem. Max. by som používala kondom ak sa bojíš účinnosti

autor
19. máj 2023

@janai1 veď to rozumiem, že to nie sú lentilky, ale iné by bolo keby som ATB užívala týždeň. Ak nemá účinkovať,tak asi je zbytočné ju užívať nie?

janai1
19. máj 2023

Rob si ako chceš... mne by to za rozhádzaný cyklus a vyššie riziko zrazenín nestálo

anjelicek26
19. máj 2023

Kedze budu neucinne, ja by som to nebrala, prave zacinas pauzu, tak maj normalny cyklus, nic sa nestane, len sa chrante inak...

autor
19. máj 2023

@janai1 nejdem ju vysadiť v strede balenia. Po pauze si už nedám. Veď keď stráca účinok teda, to je akoby som ju nebrala.

autor
19. máj 2023

@anjelicek26 tiež som toho názoru ak nemajú účinkovať. To ešte celý jeden cyklus minimálne budem užívať ATB.

lavender94
19. máj 2023

Pokiaľ nie si v strede balenia, ale len premýšľalš nad tým, či zacat užívať nové, tak vtedy bez problémov vysad na tých 40 dní a chrán sa inak. Potom pri ďalšom nasadení treba ale zas začínať prvý deň cyklu. Keď to takto urobíš, hormóny budú úplne v pohode. Bežne sa to tak robí pred zákrokmi napríklad. Som doktorka farmácie, takto by ti poradili v každej lekárni.