Ahojte, chcem sa opýtať, pretože v tomto nemám úplne jasno. 9.12 som začala brať antikonecpciu, úplne prvý krát začala som brať aj antibiotiká v rovnaký deň, ktoré som dobrala 14.12. Nevedela som, že sa potrebujem chrániť ešte inou formou ochrany 7 dní po douživaní antibiotík a 15 a 16.12 sa do mňa priateľ urobil. 16.12 2x tabletky som si zabudla doma vzala som antikoncepciu o 3 hodiny neskôr než beriem normálne (normálne beriem o 21:00 vzala som až po pol noci). Ak by som nebrala tabletky tak mi mala 24.12 prísť menštruácia a ja sa už 4 dni cítim naozaj divne, mám bolesť v podbrušku ako mávam pred menštruáciou, no silnejšiu. Bolia ma prsia, mám väčšiu chuť do jedla a som častejšie hladná. Robila som si test preistotu včera, obyčajný paličkový a bol negatívny, neviem či by mi test ukázal niečo po tak krátkej dobe, no myslíte, že by som mohla byť tehotná? Že som nebola dostatočne chránena a že ak by sa niečo stalo už by som cítila tieto príznaky? Alebo to môže byť kvôli tabletkám a tomu, že by som mala mať práve teraz menštruáciu? Máte niekto skúsenosť?
@janai1 Ja som nikde nenapísala, že mám krvacanie. Prvý krát beriem antikoncepciu, ak by som ju nebrala práve teraz by som mala menštruáciu, preto si vysvetľujem tieto bolesti, ktoré mám 4 dni, že to môže byť práve kvôli tomu, že by som ju mala práve teraz ak by som tabletky nebrala. Len či má niekto s týmito bolesťami skúsenosť, neviem či je to kvôli tomu, alebo je to nevyhovujúcou antikoncepciou.🤷🏻♀️
@olivia456 tak antikoncepcia su hormony, a kludne mozes mat tieto stavy z nej, telo si zvyka na nieco nove. Neviem aku antikonepciu mas, ale vacsinou sa prva tabletka berie 1dc a to bolo podla Teba 9.12, ak mas cyklus 28 dni, tak teraz este nemas mat obdobie ocakavanj ms, to by bolo az okolo 5.1.
@olivia456 ved ak si začala brať 9.12. tak 21 dní je 29.12 🤔 ako môžeš mať krvácanie počas pauzy o 5 dní skôr?
3 hodiny rozdiel nie sú problém, 12+ je
Nie všetky ATB znižujú účinok