Ahojte 🙂 chcela by som sa s vami poradiť. Užívam antikoncepciu Lunytta a doktorka mi dnes predpísala 3-dňové antibiotiká kvôli chorobe :( Je pravda že môžem otehotnieť pretože antibiotiká znižujú antikoncepčný účinok? Pokiaľ aj budem mať s priateľom pohlavný styk, keď sa do mňa neurobí nemalo by sa nič stať i napriek tejto kombinácií?
Ďakujem za odpovede 🙂
@1medvedik1 mma syna iba preto, ze som dostala lokalne atb a zubarka mi povedala ze to nema ziaden vplyv :D :D :D
@1medvedik1 Áno, atb znižujú účinnosť antik. Uvedom si jednu vec, 100% antikoncepcia je len jedna. Nemať sex. Takže vždy je tu "riziko".
@1medvedik1 už len toľko chémie do tela mne pripadá veľa, máme jej okolo seba dosť a ešte takto pridávať neviem. Chápem tie antibiotiká, niekedy sú potrebné, bohužiaľ, no skutočne musíš brať antikoncepciu? Partner sa nevie, či nechce chrániť kondómom? Veď jemu by to na zdraví neublížilo...len taká úvaha.
A áno, antibiotiká znižujú účinnosť antikoncepcie.
@libawet partner stojí na mojej strane, uvažujem už asi mesiac o vysadení antikoncepcie, povedal že je to na mne a plne ma podporí či ich budem brať alebo nie. Takisto mám názor ako ty, že je to veľa chémie :( bohužiaľ antibiotiká boli nutné.
Bojím sa, že keď vysadím antikoncepciu že budem mať po vysadení problémy..
@1medvedik1 je super, že Ťa partner podporí a nevidí v tomto len seba, aj to čosi v tom pozitívnom o ňom vypovedá. Možno na začiatku, kým Ti nabehne normálny a Tvoj prirodzený cyklus budú problémy, no skús vydržať, upraví sa to, a ak by bol problém dlhší, skús Gynex - je to čisto bylinný preparát a práve na úpravu cyklu a kopec iných pozit. vecí pre ženu.
@1medvedik1 Znizuju ale to neznamena, ze nebudu ucinkovat vobec... Ak sa do teba nespravi, tak neotehotnies ani keby neberes antiku.. Ale ak nechces otehotniet, tak sa tych par dni chrante...