Baby asi vyzniem hlupo ale mne to nemal kto vysvetlit. Chcem si dat antiku a potom uz priatel nepotrebuje kondom? A moze naplno do mna? Neotehotniem aj keby sme trafili ovulku? Lebo este nikdy som to neriesila ale mne ten kondom zacina vadit. Pali ma z neho posva. Lebo som chcela antiku ale doktorka mi odmietla vraj ze to je este skoro ze az ked budem mat aspon jedno dieta. Doktorka mi nic poriadne nevysvetli
To co je za doktorku, ktora odmietne predpisat antikoncepciu s tym, ze az ked budes mat aspon jedno dieta? Ta by mala odovzdat diplom...
Ano, s antikou mozte ist naplno, pokial budes uzivat poctivo.
Takúto doktorku by som vymenila. Antikoncepciu treba užívať presne v rovnaký čas každý deň, aby správne účinkovala a potom nemusíš riešiť kondómy.
Pri uzivani hak nebudes mat ovulaciu.
Toto nepíše 18+ ročná žena,..
Pokým nemas zdravotne problemy,( pred uzivanim hak by sa mali robiť odbery) nie je problem začať brať antiku..
Pri hak nemáš ovuláciu, ale nie je to 100% ochrana pred otehotnením, aj keď ju berieš ako máš
Koľko máš rokov,ak sa smiem spýtať?
Ahoj, v tabletkách máš príbalový leták. Pozorne si ho prečítaj. Antikoncepcia väčšinou nie je 100% hneď od úplne prvého dňa, takže si to pozorne prečítaj a tam nájdeš všetky potrebné informácie, kedy si chránená pred tehotenstvom a kedy treba použiť pre istotu aj kondóm.
@ibrunova ja som nikde nepísala o situácii “čo ak zabudnem zobrať tabletku”. Písala som o pravidelnom užívaní. Pokiaľ nie je antikoncepcia užívaná v rovnakom čase, ale hala-vala, hrozí zlyhanie antikoncepčného účinku. Ja ju už roky užîvam s presnosťou na 30 minút a nikdy som žiadny problém nemala. Tu na koníku bežne čítam o tom, ako ženám zlyhala antikoncepcia. Áno, zlyhala, lebo kto vie, ako ju užívali. Keď s presnosťou na 4 hodiny, ako tu niekto písal, tak to je bohužiaľ chyba a u plodnejších párov môže dôjsť k počatiu.
Je to tak, ak budeš brať tak ako treba, kondóm už netreba. Teda ak myslíš hormonálnu. Netreba čakať, kým budeš mať dieťa, to je blbosť.