Alchemika a hormonálna antikoncepcia

2491992
15. máj 2014

Prosím vás, žienky, môžem piť alchemikový čaj, pri hak ? Nepôsobí to proti sebe ? Keď Alchemiku piju tie, čo chcú otehotnieť ? Piť ju chcem 7 dní cez pauzu, aby mi zoslabila menzes, a bolesti pri MS. Hak chcem postupne vysadiť, a pracovať na bábätku 🙂

cerez
15. máj 2014

@2491992 Ale HAK ti práve zmierni bolesti a silné krvácanie!

2491992
autor
15. máj 2014

@cerez no, ani veľmi nie, mám ho oveľa kratšie, ale brucho ma bolí nehorázne tak či tak... preto som chcela skúsiť

adeala
15. máj 2014

@2491992 mňa hrozne zaujala veta, že chceš HAK postupne vysadiť.. čo to znamená? 😅 to ju ako budeš brať ob deň, či? 😅 nemyslím to zle, len mi to dnes nejak nepáli..
Inak keď chceš pracovať v blízkej budúcnosti na bábätku, tak ti odporúčam vysadiť HAK hneď, kým sa ti unormálni potom cyklus, tak to môže trvať aj rok 😒

2491992
autor
15. máj 2014

@adeala rok ? och, to môže byť pravda... chcela som vysadiť tento mesiac, ale potom uvažujem, že tehotenstvo a štátnica, je nezodpovednosť, lebo stres a bábo v brušku...

tak do augusta hak, potom vysadiť, a čakať na normálny cyklus, august + 3 mesiace povinne pauza = november, december.. od januára si nebudeme dávať pozor, no nič siliť.

adeala
15. máj 2014

@2491992 no ja už čakám na normálny cyklus 2 a pol roka a on nikde 😀 prvé 4 mesiace som nemala vôbec MS a teraz je tak "pravidelná", že sa mi z nej chce plakať ☹ tak snáď budeš jedna z tých, ktorým sa hneď všetko vráti do normálu 🙂 inak na tú alchemilku sa spýtaj doktora, to budeš mať najlepšie

2491992
autor
15. máj 2014

@adeala asi budem musieť, ale mne ten čaj veľmi chutí, nemožem si pomocť 🙂 ja hak beriem len pol roka, užívala si ju dlho ???

adeala
15. máj 2014

@2491992 najskôr rok a pol a potom asi 3 mesiace, ale výsledok bol rovnaký 😒

2491992
autor
15. máj 2014

@adeala hm. držím ti palce, nech to máš už ok. 🙂 snáď to nebudem musieť riešiť, ja som mala hak kvoli akné a aj ochrane.. ale na akne mi nezaberá nič... hak pomhla, ale nie celkom, možno pomože tehotenstvo 😀 😀 😀

cerez
15. máj 2014

@2491992 Alchemilka ti určite počas pauzy neuškodí. Niekde tu som dokonca čítala, že je dobré piť alchemilku s citrónom počas menštruácie. Že vraj sa krvácanie zmierni. Inak na to tvoje snažilkovanie. Po dobratí HAK ti nemusí hneď nabehnúť ovulácia. Je to u každej ženy individuálne. Niektorá otehotnie hneď, iná o 3 mesiace, iná o 6, sú aj ženy ktorým sa to podarilo po roku. Ale na to určite nemysli.

adeala
15. máj 2014

@2491992 ja kvôli akné..hanbím sa.. chodím do solárka 😅 jediná vec, ktorá ako-tak pomáha a ešte k tomu mám teda kozmetiku od Mary Kay a nesmiem jesť čokoládu a vôbec sladkosti.. vtedy sa na mňa dá pozerať 😀 Ale tiež dúfam, že tehotenstvo na mňa zapôsobí v tom dobrom smere a budem mať čistú pleť a husté vlasy 😀

2491992
autor
15. máj 2014

@cerez ďakujem za odpoveď, myslím že počas pauzy by to nemalo byť zlé,
@adeala Mary Kay Ti pomohla ? mne solárko pleť zhoršilo, aj ked to stopy prekrylo, upchávali sa mi pory ešte viac

adeala
15. máj 2014

@2491992 mne zatiaľ solárko pomáha, aj Mary Kay mám niečo z tej rada Botanical Effects (nie celú, je to príšerne drahé 😅 ) a ešte taký malý krém "spot solution for acne-prone skin" ten sa má dávať iba keď sa ti niekde niečo vyhodí, ale ja si tým mažem pol tváre 😀 + hlavne tá strava u mňa funguje 🙂

2491992
autor
15. máj 2014

@adeala vďaka, ja používam zinkovu masť, ta jedina mi pomaha na rýchlejšie hojenie a skinoren krém, na oba líca, tam mám najviac problém, a už sa tešim na leto, vtedy sa to zlepší 🙂

adeala
15. máj 2014

@2491992 mne od kožnej nikdy nič nepomohlo, takže som to s ňou už vzdala 😀 mala som aj skinoren aj zynerit aj ďalších 100 druhov mastí, krémov, olejov.. najlepšie na tom je, že sa mi problémy s pleťou začali, až keď som začala brať HAK 😅

2491992
autor
15. máj 2014

@adeala 😖 nezávidím,..