aký mate nazor na antikoncepciu??aka je pre vas najlepšia a ake mate skusenosti??
nechceme zatial babatko tak rozmyslam nad takouto voľbou ochrany a neviem sa rozhodnúť
v prvom rade sa nechaj najskor vysetrit, ci si vobec vhodny typ na HAK. Niekto nema dobre pečeňove testy, alebo patri do rizikovej skupiny. Ak pre teba hak nebude vhodna, porozmyslaj potom nad inym druhom..
Ja NIE. Dovod: z ATK som odpadavala, vykyvy hmotnosti a posahali mi cely hormonalny profil a doteraz mam nepravidelny cyklus a ATK neochrani pred prenosnymi pohlavnymi chorobami a ochrana kondomom mi pripada hygienickejsia.
HAk mam niekolko rokov a nema ziadne problemy. Teraz mam "Lindynette 20" a su podla mna super. ziadne, fakt ziadne komplikacie. vobec ani neviem, ze ich mam. ani hmotnost, ani bolesti. v minulosti, ked som pouzivala HAK spolocnosti "Richter Gedeon", tak tie mi nerobili dobre, bolievalo ma z nich brucho a mala som take divne bolestive napate prsniky, ale tieto su super. Niekedy boli aj "Diane" a tie boli super aj na plet. akneozna plet sa krasne vycistila a predpisovali to aj dermatologovia prave na problem s akne. iste ze je potrebna prehliadka u gynokologa a on vam istotne aj bude vediet poradit, ze ktory typ HAK je pre vas najvhodnejsi.
ja som nebola spokojna so ziadnou aj ked som brala len tabletky..bolo to v case ked som bola slobodna bezdetna a bez sexu ..prvy krat som sla k gyndosovi v 19 rokoch a hned sa ma pytal na cyklus a reku jooj no mavam 10 dni a bolesti a hned mi predpisal tabletky ze sa mi cyklus upravi a nebudem mat take bolesti ..tak ja blba nevzdelana fain berem..uz po prvom mesiaci brania som sa zmenila stala sa zo mna furia ktorej sa nic nepacilo mama mala so mnou bohovsku trpezlivost bola som papulnata podrazdena a zufala dlho mi trvalo kym som si uvedomila ze to mam vlastne s tych tabletiek tak som ich po roku vysadila..a zrazu sa zo mna stalo poslusne dievca ako predtym..takze moja skusenost je dost zla..odvtedy sa vela zmenilo a ako ochranu pouzivame len primaky..viem ze to nieje 100% ale co mas v dnesnej dobe iste? nic
Ja som celkovo nebola spokojná s HAK.Podľa mňa mi spôsobila to, že sme sa potom po vysadení istý čas snažili o bábo a nedarilo sa.Potom som otehotnela až s pomocou Duphastonu.Nie som síce lekár aby som to tvrdila s istotou, ale myslím si to.Preto ani teraz po pôrode neberiem HAK.
tiez som brala par rokov hak na upravu cyklu (vraj) a nemala som dobru skusenost, zdravotne sice neboli ziadne badatelne zmeny, testy v poriadku, ale mala som velmi zlu naladu, necitila som sa vo svojej kozi a kopec inych veci, o ktorych tu nechcem pisat (napr. zmena libida) ... pre niektore zeny to moze byt jedine a najmenej skodlive riesenie, ale ak by babo pre teba nebolo uplne nepredstavitelne, su aj ine, sice menej spolahlive ale bezproblemovejsie metody ...
Ak mas na mysli hormonalnu antikoncepciu, nemam s tym dobre skusenosti. Znizovala mi chut na sex a celkovo som sa necitila dobre. Spolieham na kondmy
YADINE- 2 mesiace- tromboza v lavej nohe, vyvolana geneticka mutacia trombofilie- problemy v kazdom tehu.. HAK- nikdy viac, ani svojej dcere to nikdy nedovolim.. radsej nech pride domov tehotna ako prezivat vsetko to co ja, lebo som bola sprosta
pred porodom som nebrala ziadnu, po porode mam KARHLU-vraj nejaka nova, menzes mam kratsi,slabsi,ovela,ovela menej bolesti, dokonca som krasne schudla(co sa mi predtym nedarilo)som spokojna-inak po porode som mala este inu ale to bola hroza-cyklus kompletne rozhadzany... takze ak si rozhodnuta pre HAK a mozes ju uzivat tak vela zalezi na vhodnom vybere, nie kazda ti musi sadnut...
HAK nikdy viac mozem byt rada,ze sa mi podarilo otehotniet a ze mam babo.mala som s toho svinstva riadne zdravotne problemy
Hormony do tela dlhodobo - asi radsej nie. Nikdy nevies, co to s tebou narobi, je pravda, ze niektore otehotneju potom na prvy sup - ine naopak roky bojuju kym sa im cyklus nastartuje. Rozmyslala si nad vnutromaternicovym telieskom? Funguje cisto mechanicky a vklada sa na 3-5 rokov, ale dat vybrat si ho mozes kedykolvek. Po par mesiacoch ak mas stastie menstruacia zmizne uplne alebo je len takmer nebadatelne spinenie.
No a ako pise @lucinocka - svojej dcere to tiez nedovolim, radsej tehotna ako dozivotne neplodna, chranit sa da aj inymi sposobmi. Mojej sestre predpisal HAK v 11-tich kvoli kratkym cyklom - menstruacia kazdych 20dni - ale co bude, ked raz bude chciet dietatko radsej nerozmyslam. A pri dcerke rovnako - raz sa chcem stat babkou.
Ja som po 6 rocnom braní antikoncepcie,mám mrchu raz za 2 mesiace, a neviem otehotniet...tak asi tak... 😖
vzdy som bola proti hormonom a vsetkym pomocnym liekom v akejkolvek forme..ale po 2 detoch som sa nejako zdlhavo rozhodovala a ptoom som sa na to dala...najrpv prva NOVYNETTE ..mi pokazila moj cyklus ,ktory som dovtedy mala pravidelny ..ona mi ho uplne rozhadzala a bolo mi z nej zle...po 2 rokoch mi dal dr zmenu KARHLU...cyklus sa upravil ale bolia neskutocne prsniky 😖 ..stale mam zly pocit z tychto tabletiek a idem prejst na teliesko a budem mat pokoj na par rokov a bez hormonov
hormony ako HAK neodporucam ani ja- je som skusala rozne tabletky mala som od nich migrenu,znizene libido,naladova som bola....niekedy az depressivna...dakujem nie! preferujem radsej Pharmatex krem ci cipky alebo kondom.
ja som brala hormonalnu antikoncepciu dlhsie. pred synovym narodenim asi 3 roky. povysadeni sa mi troska upravil ciklus,ale pribrala som troska vtedy som mala lindynnete20 a potom bellaru obe boli velmi dobre podla mna. po tehotenstve som brala taku antiku ktora sa moze brat aj pri kojeni. a ked som prestala kojit tak som zacala brat bellaru. teraz som vysadila lebo by sme chceli babo a prvy cyklus mi nabehol no teraz sa troska trapim,ale este je to kratko. pre man to bolo najpohodlnejsie a aj po druhom tehu(co pride snad coskoro) si dam zase HAK. treba sa dat vysetrit doktorom a nasadit spravne tabletky. viem ze napriklad YADINE robil vela babam neplechu.
ja som brala HAK pred tehotenstvom cca 8 rokov a nerobila mi ziadne problemy, menzes som mala kazdy mesiac presne na den, ziadne bolesti a trval max. 5 dni. ked sme sa rozhodli pre babo, HAK som vysadila a otehotnela som hned do mesiaca. takze ja len odporucam, nakolko som nemala ziadne problemy 🙂
ja som v minulostu uživala YADINE asi dva roky,mavala som bolesti hlavy,občas špinenie a zniženu chut na sex..a myslim že som po nich aj pribrala..totižto žiadne tabletky mi nerobia dobre..tak sa budem spoliehat na plodne a neplodne dni...aj tak na jar,leto chceme babo,tak neviem či by bolo vhodne niečo predtym uživat...
Mne nerobili dobre a to som ich brala uz davno a este teraz mam pocit , ze mi to poriadne rozhodilo cele telo ,,,a bolesti hlavy mi neprestali do teraz,,,,
najlepšia antikoncepcia je minerálka........ namiesto sexu 😀
poznám rodinu, ktorá riešila antikoncepciu symptotermálnou metódou a už majú tri deti (nechtiac)....
raz som si písala so ženou čo mala vnútromaternicové teliesko..... a otehotnela, musela ísť na potrat , pretože to teliesko vrástlo do telíčka jej počatého dieťaťa.....
isto, hormonálna antikoncepcia môže narobiť veľa zlého, a nemala by sa užívať dlhodobo, ale má aj svoje výhody a určite je lepšia ako použitie jednorázovej tabletky....
ja som po sekcii a otehotnenie by bolo momentálne riskantné, preto beriem HAK a potom vzhľadom k tomu, že som mala endometriózu, tak potláčanie tvorby estrogénu potláča zároveň rozširovanie endometriózy,
ale rozhodni sa na základe toho, čo Ti povie Tvoj gyndoš.
Hormonálna antikoncepcia mi totálne znížila chuť na sex, až tak, že som ju vlastne brala "zbytočne" 🙂 začala som ju brať zo zdrav. dôvodov, aby sa mi prestali vytvárať cysty, na pol roka, ale to mi bohato stačilo, viac nieeeeeeeeeeee... a už vôbec nie, ked eešte nemáš deti
Záleží od veku...ja osobne by som už HK nebrala, kým som zistila ktorá mi sadne tak som prešla kopu problémov, nakoniec som jednu našla ale ..rozhodne to nie je dobré pre Tvoje telo. Lepší je prerušovaný sex ako tu už niekto spomínal, ale len so stálym partnerom, prípadne prezervatív v kombi. so spermicídnym gélom pre istotu.
Ja som za antikoncepciu, ale nehormonálnu. Mám vyskúšané tabletky 4 roky-stále ma boleli prsia, vnutromaternicové mi po pol roku vypadlo. Tabletky už nechcem. Uvažujem o vaginálnom krúžku alebo o čipkoch, ktoré sa vkladajú pred stykom. No a potom guma 😀
Prerušovaný sex a ani počítanie neodporúčam. Toto moje druhé tehotnestvo je toho dôkazom 😀 .... Pol roka sa nič nestalo a potom prekvapeniééééé 😀
@karina123
tak aby tu neboli len jednostranne odpovede, napisem sem nieco aj ja. Mam 34 rokov, HAK(predpokladam, ze sa pytas na hormonalnu antikoncepciu aj ked v otazke spominas len antikoncepciu ako taku) som zacala uzivat ked som mala 18 rokov povodne z dovodu nepravidelneho cyklu(moj menzes sa zvykol dostavit 1x za 4 mesiace s intenzitou krvacania na hranici potreby transfuzie). Pri poslednej pauze som po 5 mesiacoch neuzivania otehotnela. Dokopy som HAK brala doteraz cca 13 rokov a predstav si, ze zijem 😀. Nefajcim cigarety, nepijem alkohol, nemam ziadne zdravotne problemy, tlstnem len ked sa prezieram 🙂 etc. Proste ja na umele hormony nedam dopustit 😉 Ja si zas neviem predstavit vnutromaternicove teliesko, brrr! A prerusovana suloz a ratanie plodnych a neplodnych dni ako antikoncepcia mi zas pripada na hranici uvazovania standardne vzdelaneho cloveka 😝
ja som tabletky nebrala, pouzivali sme prerusovany styk, a aj sa nam - priatelovi a neskor aj muzovi darilo, a ked sme sa zhodli na tom, ze je cas na babo, otehotnela som hned na 1x prakticky, dalsia menstrulacia nedosla 😀 , takze muz vedel co robi 😀 ,teraz nepouzivame zase nic, spolieham sa na muza, a aj keby sa nieco podarilo, tak jedno babo este zvladneme, a potom neviem, ako to budem riesit,,,,ale tabletky nechcem, je to chemia
Nikdy som ju nebrala a nikdy ju brať už ani nebudem..... 😉
po tyzdni brania YADINE ma brala RZP...po Cerazzete som dva mesiace krvacala....odvtedy radsej nic 😀
ja som brala 5 rokov a nic sa nedialo.... vysadila som a do 3 mesiacov som bola tehotna.......
doma to maju pod kontrolou .... lekari.....
tu som prisla povedala ze chcem... predpisala a len som volala ked mi doslo a som sla do lekarni vydvihnut.....
doma tusim robia prehliadky vzdy ked sa predpisuju........
NIE!!
ja som brala pred tehu (Evru) a bola relatívne v pohode, po tehu mi tá istá narobila šarapatu, a prevelikú, mala som so srdcom dorobenô.. radšej prerušovaný styk, alebo rátanie plodných dní 😉