Aký je rozdiel medzi hormonálnym a nehormonálnym vnútromaternicovým telieskom?

mirka3211
19. jan 2013

Čaute maminy, chcem sa spýtať, či neviete niektorá poradiť, aký je rozdiel medzi hormonálnym a nehormonálnym vnútromaternicovým telieskom.. V cene - to je jasné... a ešte?? Pre aké ste sa rozhodili a prečo?? Ste spokojné so svojou voľbou??

hradnapani
19. jan 2013

@mirka3211 tak hlavne si musis ujasnit, ci chces aby v tele posobili synteticke hormony (hormonalna) alebo nejaka ina latka (napriklad meď) - nehormonalna.
A takto sa ti bude tazko radit, lebo kazdy organizmus je uuuplne iny, s inou hladinou hormonov, takze co sadlo jednej, druhu uplne dorazi...

mirka3211
autor
19. jan 2013

@hradnapani ja beriem HAK, takze nemam problem ani s hormonalnou, ani s nehormonalnou, len ma zaujima, aky je medzi nimi rozdiel, aby som si vedela vybrat...

adrioska
19. jan 2013

@mirka3211 Z hormonalnej sa vylucuju hormony, obsahuje take ako Azalia tabletky, takze ju mozu mat aj kojace zeny. Mne azalia nerobila dobre, takze som si dala nehormonalne teliesko. Zatial v pohode, pred menzesom zvyknem niekolko dni spinit, potom je asi 2 dni dost silny menzes a potom uz taky normalny, ale ja som mala vzdy silny, takze v podstate som uz zvyknuta.

sorciera24
19. jan 2013

@mirka3211 vsak to mas v nazve....hormonalne obsahuje umele hormony (podobne ako HAk-tabletky), nehormonalne neobsahuje hormony;)

mirka3211
autor
19. jan 2013

@sorciera24 tak zas tolko inteligencie mam, aby som si tento rozdiel vsimla... mna zaujimaju vyhody jednej a druhej, nevyhody jednej a druhej...

sorciera24
19. jan 2013

@mirka3211 ja by som si nedala ani jedno napr. (ale to som ja)....hormonalne kvoli hormonom.....zdravie mi je prednejsie;)....a nehormonalne (danu).....tam ta spolahlivost dost pokulhava...(dve kamosky cez nu otehotneli.....) a problemy s krvacanim, bolestami mali viacere ....to je hop alebo trpo, ci ti sadne....(takze ja nevidim vyhodu u zaidneho....)

alka221
19. jan 2013

treba skusat pouzivat prehliadac, tem je dost, staci si precitat nazory 😝 ja mam mirenu, a v pohode. nekrvacam, som spokojna. 😉

vlasatica20
20. jan 2013

@mirka3211 ,najlepsie ti to vysvetli tvoj doktor,opytaj sa jeho, co ti doporuci.
Je rozdiel v tom,ze z hormonalneho sa postupne uvolnuje hormonik,ktory zabranuje otehotneniu, Mirena je viacej bezpecnejsia,nemusis mat pri nej menzes,alebo len slabucky,je to individ.... .
cez takzvanu Danu niektore zeny aj otehotneli.
Co ti bude lepsie je najlepsie poradit sa s dr.,kazda mame ine skusenosti.