Krásny večer prajem žienky.
Rada by som položila takú verejnú ,,intímnu’’ otázku.
Akú formu ochrany, čo najviac komfortnú preferujete?
Z antikoncepcie mám neskutočne suchosti, nechuť do sexu a najhorší vedľajší príznak je, ze mám silne búšenia srdca. Musím ju vysadiť, ale dôvod prečo som ju začala brat bol, ze prezervativy mi veľmi ubližovali. Mám to odsledované, že jedine po nich začali problémy. - opakovane mykózy, zápaly.
A áno, skúšala som mnoho, snáď nekonečne veľa druhov, značiek, aj z lekárne. Nesedia mi a je to trápenie. 1 styk a týždeň sa liečiť.
Vzhľadom na to, ze dieťa na 200% nechceme momentálne si lámem hlavu, prerušovaná sulož pre mňa nie je vhodná alternatíva ..
Budem vďačná za rady 😊
chranili sme sa len mechanicky = kondom, hormonalnu antikoncepciu nemozem ako hematologicky pacient po tromboze, takze roky iba kondom
@cocolino234 rozmýšľala som nad tým, ale mnohým ženám sa zosunulo a ani to nezistili hneď :( a preto otehotneli
@somtunovaa ja práveže deti nemám, tak si netrúfam spraviť take trvale rozhodnutie, aj keď deti neplánujem.. nikdy nevieš :/
@vikinka128 nijaku.
@hlubik ďakujem za potrebný komentár 🙂
Ja som na začiatku bola taká, že bez kondómu ani na krok, bála som sa a dokonca som priateľovi kázala minimálne 3 minúty pred “tým” aby už nepokračoval 😂🙏🏻 A po čase som sa na to vykašľala, začala som mu v tom veriť a už dva roky nepoužívame nič, a nikdy sa nič nestalo, myslím že najviac hrá to, či sa muž vie ovládať a či sa pozná... 🙂 každý je iný 🙈
no ešte existuje taký gél, ktorý si tam dole dáš, spraví ti tam vrstvu cez ktorú spermie neprejdu, “obalí vchod” dovnútra... vraj je 99% účinný, aj keď ja tomu neverím, ale existuje aj také niečo, skús pozrieť
@vikinka128 preferujeme prirodzene metody napr. Billingsovu ovulacnu metódu.
@vikinka128 ja som zásadne proti hormonálnej lebo je to poriadne svinstvo. Brala som chvíľku a rozhodilo mi to celý organizmus. V živote nikdy. Keď som bola s partnerom na začiatku používali sme kondom ale potom už nič. Verím mu a nikdy nebol problém. Takže ak je stály partner tak my ideme bez ochrany
@vikinka128 ja mam zavedenu Mirenu uz 3roky a bolo to jedno z najlepsich rozhodnuti ake som mohla spravit. Dovtedy HAK od puberty roky rokuce a to bola riadna blbost😬
@vikinka128 ja som mala etapy - podla partnerov 😃 s poslednym - teraz uz manzelom - pharmatex cipky v kombinacii s prerusovanou. HAK som nikdy nebrala. za mna je to svinstvo.
@vikinka128 vnútromaternicové teliesko... Máš aj s hormónmi aj bez hormónov tak si vieš vybrať...
Výhody:
Je to na 5 rokov istota... A je to veľmi komfortné... Proste ti to tam dr. zavedie, 5 rokov nič neriešiš a potom zas...
Nevýhody:
Môže sa posunúť, niektorým ženám to nerobí vôbec dobre a musia riešiť inú formu ochrany... Ani teliesko rovnako ako všetko okrem sterilizácie a abstinencie sexu nie je 100% ochrana, ale otehotnieť napriek tomu nie je nemožné avšak veľmi nepravdepodobné...
Z osobnej skúsenosti odporúčam... žiadne denné jedenie tabletiek alebo neustále používanie prezervatívu... Proste pokoj na 5 rokov... Úplný komfort...
Ešte cenovo aby som nezabudla... Hormonálne teliesko cca niečo cez 200... Nehormonálne tak približne 80...
@vikinka128 Pfarmathex cipky...
@vikinka128 tiež odporúčam vnútromaternicové teliesko
Antikoncepcia kedže mne nespôsobuje problémy.Prezervatív ma už sklamal viackrát takže tomu veľmi nedôverujem a prerušovaná, tam vždy treba rátať aj so zlyhaním.
@vikinka128 ak nechcete už nikdy dieťa tak by som navrhla mužovi vazektomiu.