Akú antikoncepciu zvoliť po 41 rokoch veku?

8. júl 2024

Ahojte, potrebujem tip na nejakú spoľahlivú antikoncepciu, jedno viem, že teliesko nechcem, poznám ženy, ktoré otehotneli napriek tomu, plus nechcem mať niečo zakotvené v sebe, HAK som nikdy nebrala, fakt neviem, ktorým smerom ísť, čo nám fungovalo 20 rokov, nefunguje, čiže spoliehať sa na prerušovany sex nedá, nechcem zaťažovať telo tabletkami, kondómy v dlhoročnom manželstve neviem, sú tu ženy po 40tke, ktoré majú náplaste? dakujem

beata_k
8. júl 2024

Ved lekarka ti poradi. Existuje aj implantat, kruzok, gel...

anjelicek26
8. júl 2024

Ty mozes byt plodna este peknych par rokov, ja som otehu aj cez teliesko, takez fakt vsetko je mozne... muz bol minuly tyzden na vasektomiu... proste bol "na rade" uz on, my sme doma komplet, viac deti nebudeme chciet.

autor
8. júl 2024

@anjelicek26 môj o zákroku nechce ani počuť, neviem ako to vyriešiť, poznám dve, ktoré otehotneli cez teliesko, pharmatex je asi malo účinný, ze

subartic
8. júl 2024

sterilizácia teda tvoja .

vler
8. júl 2024

Sterilizacia u muza je jednoduchy zakrok. U zeny je to brusna operacia. Nekritizujem @subartic len konstatujem. Nechat si rozrezat brucho by bola jedna z mojich poslednych moznosti na mieste autorky

anjelicek26
8. júl 2024

@vler presne tak veru, u muza su to dva malicke rezy a hojenie dva dni.. ja ked som muzovi vyratala, ze moje telo preslo 5timi tehotenstvami, 4mi prirodzenymi porodmi, 1 cisarskym, dvoma kyretmi a dvoma laparkami... tak nebolo o com moc debatovat...

autor
8. júl 2024

@vler mam cerstvo po jednej narkoze, netuzim po dalsej, ale muza na toto nedotiahnem, na stare kolena asi budem musiet zacat brat HAK

autor
8. júl 2024

@anjelicek26 to mas velku pravdu, klobuk dole, ze sa na to dal, lebo chlapi su vo vseobecnosti zosra..i co sa tyka ich tiel

vler
8. júl 2024

Nuz, ja mam 46 a HAK spokojne beriem 25 rokov

anjelicek26
8. júl 2024

Autorka sadnite si v klude a preberte si to. Skutocne logicke argumenty su tu nulove, preco by nemal ist... to este chce deti? Chce stale mysliet na to, ci ma nachystane kondomy, gel, kedy vytiahnut? Mozno sa mu to casom v hlave tiez rozlezi. Ja by som neustupovala...nastastie moj muz mal rozum v tomto, ze som to ani druhy krat spominat uz nemusela a uz mal termin u urologa...

autor
8. júl 2024

@vler mozem sa opýtat aku? dakujem

autor
8. júl 2024

@anjelicek26 boji sa, ze jeho rezat nikto nebude, ale cim som si presla ja je asi "v pohode" som traumatizovana

autor
8. júl 2024

anjelicek - nechce uz deti ma panicky strach, ze by mal dalsie deti, on sa boji lekarov a zakrokov

anjelicek26
8. júl 2024

Takýto prístup muža doma by mi asi dvíhal tlak ;( Tak bude proste bez sexu, uvidíš,ako dlho mu to vydrží. My sme sa nebáli, nás to nebolelo? Ženy musia všetko a chlapi nič? Toto vnímanie treba zmeniť.

autor
8. júl 2024

@anjelicek26 ano ta posratost mi vadi, nie som stotoznena s tym, ze budem do seba pchat HAK, prerusovana suloz zlyhala

harrisson
8. júl 2024

Kondooma alebo nesexovat

miadi
9. júl 2024

Nech si vyberie abstinencia alebo vasectomy 😀len tvoja neoblomnost musi byt silnejsia ako jeho “ strach.”

20erika07
9. júl 2024

Dobre chapem, ze ste mali doposial prerusovany sex, otehotnela si, bola si na potrat, kedze si po narkoze, a pan manzel stále posraty zo svojich sraciek? No asi by som s nim nesexovala kym sa nespamata.
A naplaste som kedysi mala ,no nesadli mi, ale chranena som bola.

@vler v dnesnej dobe sa naozaj nerozrezava brucho, su to dva male 1cm rezy kedze sa to robi laparoskopicky, par minutova zalezitost ale v CA aj tak, to len pre uvedenie na spravnu mieru, nieze by som to odporucala

veselo_neveselo
9. júl 2024

Este mozes skusit vaginalny kruzok, ten by ti mohol vyhovovat. Aj antikoncepciu, ale urcite po porade s dr, jedine ak nemas nachylnost k trombozam, zily v poriadku, nemas nadvahu a nefajcis a nikdy si nemala problem s pecenou.
Nezabudaj, ze aj antikoncepcia su lieky.
Ak mas jedneho muza, s ktorym chces zostat, skusila by som ho presvedcit na jeho strane.

Inak teda ja som mala roky teliesko, bez problemov. Ono aj s antikou zeny otehotneli, lebo ziadna z nich nie je 100%na.

autor
9. júl 2024

@miadi vyskúšam návrh 🤣

autor
9. júl 2024

@veselo_neveselo veď ja som presne neliekovy typ, vôbec sa mi nechce do HAK, nikdy som ju nebrala, ten krúžok si si budem vedieť zaviesť...no neviem, viem, že veľa žien užíva pharmatex pred sexom

janula2511
9. júl 2024

@vler akú berieš?

janula2511
9. júl 2024

Vyskúšaj hák a uvidíš.

subartic
9. júl 2024

@vler ja mám sterilizáciu počas cisárskeho . Dnes sa už nevykonáva ako brušná operácia ale robí sa hlavne laparoskopisky , čo je krátke uspatie a dva malé rezy . Výkon je pomerne jednoduchý .
Moj muž má aj vazektómiu , my sme to istili z oboch strán , po poslednom pôrode som sme si povedali že už ďalšie dieťa nie .

vler
9. júl 2024

@janula2511 tuto dvojzlozkovu, zijem v USA

Vienva®
(levonorgestrel and ethinyl estradiol tablets, USP) 0.1 mg/0.02 mg
Rx only

vler
9. júl 2024

@subartic som poucena. Stale vsak je fakt ze steriluzacia u muza je skutocne jednoduchsi zakrok ani nevyzadujuci uspatie.

la_dolce_vita
9. júl 2024

Roky rokuce som mala Mirenu a nedam na nu dopustit. Ak je dobre zavedena, nie je velke riziko otehotniet, co poznam pripady, tak otehotnenie bolo s obycajnym telieskom. Mirena je hormonalna, si bez menstruacie, ale nemusi sadnut kazdej zene. Ako mladsia som mala aj naplasti a kruzok, v pohode bolo aj toto.