Akú antikoncepciu si vybrať?

winona24
4. aug 2010

Chcela by som poradiť.nakoľko som ešte nikdy nebrala hormonálnu antiko.ja viem,na nete jej nájdem kopec.ale ja by som rada počula (resp.videla :-P) Vaše skúsenosti.priznám sa ,že mám z nej strach.z jej nežiadúcich účinkov.
ďakujem za Vaše odpovede. 🙂

roo
4. aug 2010

Hormonalnu ziadnu.

jankapiknova
4. aug 2010

no my mame antikoncepciu taku že si manžel dava pozor a funguje na 100%, fungovala 9 rokov pred narodenim maleho a teraz funguje aj nadalej 😉

morenka
5. aug 2010

ja som brala 4 roky Laurinu, vytešovala som sa ze nemam žiadne vedlajsie učinky ale pohlad spet mi povedal ze za tie 4 roky som postupne pribrala 20kg! Prave som s nou skoncovala pretoze po prve mam snubenca a po druhe brala som ju s odporom pretoze nemam rada ked mam brat tabletky...takze uvidime....ja som sa uz v poslednej dobe citila zle co sa tyka hormonov....na rovinu...preskakovalo mi niekedy...teraz sa uvidi ci to bolo tabletkami alebo som prastena🙂)))))) takze je to na tebe...

nikush
5. aug 2010

@winona24
raz som brala, prestala som kvoli neziaducim..prsia som amal ajk dela, boleli jak svine, vysiel zo mna neidetifikovatelny vytok hruda jak das. stratila som chut na sex, bola som podrazdena...ja by som do toho uz nikdy nesla...
mozno sa mi bude niekto smiat, ael ja fungujem na bazalnej teplote a ide to 🙂

petrahy
5. aug 2010

pokial možno žiadnu ak to chceš len kvoli nechcenemu otehotneniu ak máš na to iný zdravotny dôvod tak len krátkodobo a poradit si nechaj od odborníka. A chranit sa preds môžu aj muži tak nech su zodpovedny, je viac metod ako neotehotniet a ani jedna nie je stopercentna

estterka
5. aug 2010

ja som brala vyse 5 rokov jeanine,nizkohormonalnu a bola som uplne spokojna,absolutne ziadne vedlajsie ucinky som nemala,ani som nepribrala,menstruacne bolesti netusim ako vyzeraju,plet sa mi jedine zlepsila. mozno je to individualne,ale treba sa o tom urcite poradit s gynekologom,lebo ten vie najlepsie,aka komu sedi.

brumka
5. aug 2010

ja som brala rok trinordiol 21 a potom regulon az na skoro 4roky som si dala yadine a bola sa uplne spokojna, nepriberala som, akne mi takmer uplne zmyzlo, vlasy sa mi menej mastnia,pravidelna menstruacia, ziadna bolestiva menstruacia. po vysadeni som do mesiaca otehotnela a teraz som si dala docasne Azaliu predpisat, aby som nestratila mlieko a hned ako dokojim sa vratim na Yadine. Ja som jednoznacne za hormonalnu. O telieskach som pocula ze zlyhavaju a su na 5-6rokov. ja uvazujem mozno o 2roky nad dalsim babom.

amdeis
5. aug 2010

Ja som brala HAK od puberty najma kvoli uprave cyklu az nasedne kvoli sexu. Mozem povedat, ze ucinkovala 110%. Vobec som neotehotnela a vobec som nemala chut na sex. 😵 Z niektorych ma neznesitelne boleli prsia a hlava, z niektorych som priberala. Takze roky, roky do otehotnenia (zelaneho) sme pouzivali radsej kondom aj ked som alergicka na latex, tak latexove s cajovnikom alebo polyuretanove boli fajn a nemala som problemy. Po porode mi naordinoval doktor hak kvoli niekolkomesacnemu krvacaniu. Krvacat som prestala a dostala depresie, ktore sa zhorsovali a vrcholili napadmi na samovrazdu. Hned som vysadila a som uuuuuplne v pohode, ziadna tazka depka, ziadne samovrazedne myslienky. Ale to som ja. Je kopec bab co nemaju s hormonalnou ak ziaden problem. My sme spokojni s kondomami. Pre mna to ma este aj tu vyhodu, ze po sexe neutekam na vecko ja. 😀

teuflerin
5. aug 2010

ja by som urcite uz HAK nebrala..po mojich zlych skusenostiach ci uz s naplastami alebo tabletkami, sme presli na prezervativy, alebo si priatel dava pozor a je nam tak najlepsie...ked osm brala HAK, mala som same neziaduce ucinky, a hlavne, nemala som chut na sex......a zdravotnych problemov sa pri nej pridruzilo tolko, ze sa ich nemozem este stale zbavit....

bea44
6. aug 2010

ja som brala HAK dlhodobo . naprv diane a potom yadine. žiadne problemy. ale po 10 rokoch som chcela troška zmenu, zabudala som brat tbl. tak mi dr. navrhol implanon. mala som ho zavedeny od9/2008. a po roku a pol same problemy. tak musel ist v utorok von.ak by som vedela čo ma čaka, tak si ho určite nedam zaviest. už žiadne experimenty a cudzie telesa v tele. a vratim sa spat k tbl. ale je to individualne. akazda sme ina. čo vyhovuje mne nemusi vam 😅

ivka1603
6. aug 2010

@winona24
My používame ako antikoncepciu nášho najmladšieho syna......či spí v postielke alebo medzi nami v posteli, nič nám nedovolí robiť 🙂
Voľakedy som ešte za slobodna používala HAK a zistila som, že sa z toho len priberá, aj keď na druhej strane som mala krajšiu pleť....takže teraz už nekupujem nič......

medyna
6. aug 2010

ja som brala dlhe roky najprv Triregol na upravu cyklu, neskor Trinordiol. Nepocitovala som nastastie ziadne vedlajsie ucinky, ani som nepriberala, nemala som "nalady", mne to veeelmi vyhovovalo. Akurat na to treba vzdy mysliet, ze treba zobrat tabletku 😉.
A dokonca som si myslela, ze nebudem moct tak skoro otehotniet, ale opat je pravdou. Do par tyzdnov po vysadeni som bola " v tom". Takze je to velmi indivindy, zalezi na organizme zeny, ze co a ako znasa.

monikkak
7. feb 2013

Potrebujem radu🙂 chceka by som zacat brat antikoncepcie ale neviem este aku....uvazujem nad tym vag.kruzkom mate niekto skusenost? akebo klasika tabketky..ktore vam sadli nsjlepsie bez nejakych vedlajsich ucinkov??

ekinkala
8. feb 2013

ja by som si kruzok nedavala ale to je na tebe telo to moze pri
jat a nemusi celkovo antikoncepcia je zla nuz niekedy nemame mi zeny ine vy
chodisko ja mam hrozny problem z uzivanim akych kolvek tabletiek po prvom synovi som si nasadila antikoncepciu po necelom roku som zacala mat problemi z bruchom a doteraz raz za mesiac dostanem strasnu krcovitu boles az sa cela roztrasiem od bolesti a aj sa mi hlava toci a potom na druhy den apsolutne nic ziadna bolest nic uz je to teraz lepsie bola som na vsetkych vysetreniach a nic nezistili mozno to nebolo s nej ale ale racej som ju vysadila a neviem ci mam v plane do buducna brat este nejaku

lady511
8. feb 2013

Ahoj..ja som kedysi bral aj tabletky Mercilon,,aj naplaste,,,ale viem že je to riadne svinstvo,,,teda tým zložením..ženy maju potom problémy s otehotnením,,s vedlajšími učinkami,,,a tak dalej,,,ja osobne mam silne lieky(na klby)tak som nemohla brat ,,,,teraz mi ich lekarka vysadzuje a užs a ma aj pítala aku HAK beriem a ja že žiadnu davame si pozor a zatial som tak spokojná..nemame s mužom 14 vieme si davat pozor..aj ked rozmýšlala som o teliesku,,,,ale zatial som takto spokojná