Akú antikoncepciu na akné?

98vaness
19. júl 2019

Ahojte baby chcem sa vas opytat aka antikoncepcia vam pomohla na vyrazky a ci ste z nej pribrali/schudli, v puberte som mala peknu plet, akne sa mi zacalo tvorit cca 2 roky dozadu a doteraz mam problem.

alexandra2468
19. júl 2019

@98vaness
Ahoj. Ja, aj moja kamoska sme brali belaru. Ja len rok a ona 5rokov.
Vyrazky zmizli, plet sa vycistila. Ziadne vedlajsiu ucinky typu chudnutie/priberanie, ani nejake zdravotne tazkosti.
Jedine, co som ja pocitila, ze som bola citlivejsia, nie ze by som bola nervozna/neprijemna a tak, ale viac veci ma vedelo dojat :D

98vaness
autor
19. júl 2019

@alexandra2468 dakujem vyskusala by som kedze som uz zufala

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
meluela
19. júl 2019

@98vaness ak mozem poradit tak akakolvek, ale nie taka, co je urcena na plet lebo ta ma silnu antiandrogennu zlozku ktoru mozno ani nepotrebujes .. mne vzdy zabrali klasicke (mercilon, laurina) a s tou co je podobna ako diane35 som nemala dobru skusenost

danusskaaa
19. júl 2019

Ja som mala pol roka tabletky Vreya. Perfektné! Zidne schudnutie či pribratie som nezaregistrovala a veľmi mi pomohli na vyvazenie hormónov, ktoré spôsobili nenormálne bolestivé akné (nikdy predtým som akné nemala, až teraz po druhom porode). Vyskúšala som všemožne prípravky (od kožnej i volnopredajne) nič nepomohlo, len antika. Mala som veľmi zlý hormonalny profil a antika to dala do poriadku. Brala som 3 mesiace aj s týždňový pauzami ale trebalo silnejšiu dávku tak ďalšie tri mesiace som ich brala vkuse. Teraz som už 2 mesiac bez, žiadne akné, žiadne problémy

hettinka
19. júl 2019

@98vaness u kožnej a obvodného si bola? Čo všetko do vyskúšala?

98vaness
autor
20. júl 2019

@danusskaaa vdaka moc urcite sa popytam na to

98vaness
autor
20. júl 2019

@hettinka u obvodneho ano, a aj u imunologa ale nikde sa to nepohlo , potom som chodievala pravidelne na cistenia pleti rôznymi pristrojmi a to nebol taky dlhodoby efekt..

hettinka
20. júl 2019

@98vaness skús dermatologa. Dcéra mala škaredé akné, dostala načo antibiotiká a krém Skinoren a super zabralo. Najlepšie jej pomáha more v lete. A keď má stres, sú aj vyrážky.

98vaness
autor
21. júl 2019

Ja som bola 2 tyzdne dozadu pri mori a velmi mi to pomohlo vsetko v tom obdobi zmizlo a teraz uz ked som doma sa postupne zas vyhadzujem. Ale vyskusam k dermatogolovi ist, netusim z coho to moze byt.

florianabotosova
21. júl 2019

Ahoj ja som pred začatím užívania HAK nemala veľmi vyrážky no po vysadení HAK sa mi začali robiť, HAK som brala 3 roky a 2 mesiace, počas užívania som nepribrala veľa možno 2 kg, a po vysadení som pribrala 4 kg, som oveľa citlivejšia ako keď som brala HAK, a o veľmi máličko mi narástli prsia ale ozaj že malo, jedine negatívum co teraz pociťujem ze mi mešká menštruácia stále a popritom nie som tehotná

danielka2011
19. máj 2020

@alexandra2468 prosím ťa a nestalo sa ti na začiatku, že si mala najskôr zhoršenie pleti z Belara? Ja ju užívam 8 deň, ale takú zlú pleť som ešte nikdy nemala.

alexandra2468
20. máj 2020

@danielka2011 ahoj. Nestalo 🤷🏻‍♀️

zuzandela
25. jún 2020

ahojte zeny..nahodou niektrora ma na posunutie antiku Vreya balenie? dakovala