Ako zastaviť vypadávanie vlasov, keď beriem antikoncepciu?

smichaela24
17. feb 2015

Ahojte žienky potrebovala by som od Vás radu, najlepšie od niekoho koho sa to tiež týkalo, ohľadom riešenia problému s vypadávaním vlasov.
Beriem tabletky MISTRA, teraz ma už čaká 12 balenie a ja už neviem ako ďalej ... Nemala som z nej žiadne vedľajšie príznaky, vlasy mi hlavne padali keď sa menilo ročné obdobie ale už dlhšie pozorujem že to neprestáva ... Mala som veľmi husté vlasy ale teraz sa to povedať neda ... Začínam byť z toho zúfalá ... A preto sa Vás chcem spýtať čo by pomohlo ? Zmena antikoncepcie ? Prípadne nejaké šampóny, vitamíny ? Kúpila som šampón Alpecin tak hádam zaberie ... Antikoncepciu zatiaľ neplánujem vysadiť, ale ani brať dlho ... Avšak je možné že sa to vylepší keď ju prestanem brať ? Alebo zhorší ? Za Vaše odpovede vopred ďakujem 🙂

evitka83
17. feb 2015

Treba vysadit, alebo zmenit antikoncepciu. Vlasy ti padaju vplyvom hormonov, ktore hak obsahuje. Povedz gynekologovi, on by ti mal sam navrhnut zmenu

zvedavka13
18. feb 2015

Ja som brala HAK celých 17 rokov a boli veru roky, kedy som išla na polovicu svojej hustoty. Od 10 rokov mám dlhé vlasy a v podstate si ich stále zapínam. Málo kedy ich nosím rozpustené. Super výsledky a asi najlepšie som dosiahla braním tabletiek Viaderm od Walmarku a vlasovými kúrami proti vypadávaniu z Yves Rocher a La Roche. Základ je vlasy nezaťažovať farbami a rôznymi prípravkami typu lak a penové tužidlo . Vždy, po nanesení kúry si treba riadne premasírovať pokožku hlavy, aby sa kúra dostala do korienkov. Minulý rok som sa vydávala a kaderníčka, čo ma česala bola z kvality mojich vlasov úplne nadšená. Že už dávno nevidela také zdravé vlasy. Chce to ale veľa trpezlivosti, lebo úprava toho stavu trvá aj 1/2 roka. Dokonca mi pri čele začali rásť úplne nové vlasy. Držím palce.
http://www.vhc.sk/katalog.asp?p=519-1-mesacna-k...
http://vypadavanie-vlasov.heureka.sk/la-roche-p...

smalmole
18. feb 2015

mne tak isto z nej padali vlasy extremne, dokonca mi z nej šibalo 🙂 furt som bola bez nálady, smutná, upišťaná, zmenila som hk a všetko ok 🙂 na vlasy si som si kupila alpecin šampon v lekárni a eqita tabletky a vrátili sa mi vlasy spať 🙂 nikdy som ich sice nemala vela ale po mistre som doslova plešatela !