Ahojte, potrebujem poradiť.
Som objednaná ku gynekológovi o 2 týždne a vychádzala mi tam menštruácia. Keď som volala so sestričkou a pýtala sa jej, či môžem začať užívať antikoncepciu povedala, že to mi povie doktor ale ak je to súrne tak áno. Odvety mi nezdvíha nikto v ambulancii telefón. Antikoncepciu som začala užívať v pondelok ale menzes som mala dostať až o 2 týždne, preto sa chcem spýtať, či mi to môže nejako ublížiť alebo ju mam teraz hneď prestať užívať, či doužívať celý blister. Myslím to, že som začala užívať antikoncepciu nie v čase krvácania
Ďakujem za každú odpoveď.
@wonderwoman__ ublížiť Ti to neublíži, ale nevidím žiadny rozumný dôvod prečo si nepockala na menzes?začína sa vtedy, ak chces byť naozaj chránená.Brala by som ju a lekár Ti potom povie či dalej
@terezia1477 No na to je asi jasna odpoved ci?1.asi ze preto,ze proste potrebovala byt rychlo chranena.2.otazku kladie ona v ramci diskusie.3.ublizit vam to nemoze ale rozbijete si uplne cely cyklus.
@nini1010 Ak sa zacne antikoncepcia uzivat mimo toho ako je urcene (v prvy den mesntruacie), tak nie je ziadna istota ze bude fungovat spravne a zena bude chranena. V tom pripade sa odporuca prvych 7 dni pouzivat aj inu ochranu.
Cize ta odpoved, ze potrebovala byt asi rychlo chranena je dost odveci 😕
Treba si nastduovat ako to funguje. Na rychlu ochranu je kondom, tam sa nemusi cakat na nic.
Tak mala tie dva tyzdne pouzivat to co doteraz alebo 2 tyzdne nesexovat 🙄
Antikoncepciu užívam nielen kvôli sexu ale aj kvôli akné. A musela som ju vysadiť z dôvodu operácie, na ktorej som bola. A teraz som si potrebovala posunúť cyklus kvôli prehliadke u gynekológa, pretože po vysadeni sa mi úplne poprehadzoval cyklus a vyšlo mi to akurát na kontrolu ku gynekológovi, ku ktorému som už 2 mesiace objednaná lebo skôr termíny nemá.
@wonderwoman__ a preco si už nepočkala do menštruácie?