Ahojte, prosím, viete mi poradiť nejakú knížku alebo článok ako sa naučiť rozpoznať plodné a neplodné dni? Nejaký presný návod ako na to, ako postupovať, počula som už niečo, že sa meria teplota, kontroluje hlien a tak ďaĺej. Ak je tu nejaká žienka čo to doma praktizuje a funguje keby tiež niečo poradí 🙂 dakujem pekne
Odporucam to co vyssie, kurz alebo knihu Prirucka symptotermalnej metody PPR a ekologickeho dojcenia. Takto by sa to tazko vysvetlovalo ale v knizke je to pekne a zrozumitelne. 🙂
Bilingsova metoda,pozri aj stranku. Roky si sleduje ovulaciu, podla toho som aj otehotnela, ale ako spolahlivu antikoncepciu by som to nepouzivala.
Jednoduchá možnosť je podľa mňa aj ovulačný test nie? A plodné dni by ti mal vedieť vyrátať aj tvoj gynekológ a potvrdíš si to tým testom 🙂
@poky1501 kuk napriklad toto http://www.billings.sk/
Naľavo nájdi "záznamová tabuľka" tam je návod na záznamy aj ukážka tabuľky 😉
Lepšia ako billingsova metoda je symptotermálna, pretože využíva pri hodnotení viac vecí (hlien, teplotu, krčok).
Určite je najlepšie spraviť si kurz, pretože je veľa výnimiek a situácii, ktoré môžu nastať a ak to neovládaš, potom zistíš, že metóda "nefunguje". Ona funguje, len musíš vedeť správne vyhodnotiť.
Tato metoda je urcite lepsia ako vyratanie plodnych a neplodnych dni podla univerzalnych schem a lepsia a lacnejsia ako ovulacne testy 🙂. Pretoze naozaj kazda zena je ina ma iny cyklus. Dokonca aj 2 zeny s rovnako dlhym cyklom mozu mat tie plodne dni inokedy.
my keď sme sa snažili tak ja som používala asi všetko dokopy, aj teplotu som merala, aj ovulačné testy robila, aj rátala, skrátka všetko a ani nám netrvalo tak dlho kým som otehotnela 🙂
Nedávno ma zaujalo toto https://www.postoj.sk/26494/namiesto-antikoncep.... Nerobím im reklamu ani nič podobné, len mi napadlo, že ak by som chcela otehotnieť, vyskúšala by som to.
@sancia prosim ta a kde sa tie kurzy robia? Je zaujmave ze vacsina si tu mysli ze chcem otehotniet, avsak mam prave ten opacny "problem" uz mam 3 deti a dalsie by som veru tak skoro nechcela. Nehovorim ze uz nikdy dalsie som mlada mam este cas na rozmyslenie ale urcite nie hned teraz par rokov. HAK som uzivala ale hormony mi nerobili dobre po psychickej stranke a teliesko nie kedze ma abortivny ucinok to nie veru. A lisi sa ta metoda od STM ?😎
@poky1501 ktoru metodu myslus, ze sa odlisuje od STM?
Na kurzy sa spytaj na tej stranke lpp.sk.
Nespoliehaj sa na plodne a neplodne dni... mne pri dvoch detoch povedala doktorka.. ked som prisla ze som tehotna.. ze nemozem byt tehotna.. lebo som mala neplodne dni... (ja som si to nekontrolovala .. ci plodne alebo neplodne..my sme chceli deti mat narodene v auguste a ostatne sme neriesili) a tak ma aj odbila... ale ja som to vedela ze som tehotna.. a potom som prisla v 4 mesiaci tehotenstva.. a len krutila hlavou.. a neslo jej to pochopit... to je moj priklad.. takze ja som sa na to nikdy nemohla spolahnut...
@poky1501 je tu skupina Spoznajme svoje telo. Je to o tomto.
Ja odprucam kurz STM. Pozri aj stranku lpp.sk