Ako sa chrániť pred tehotenstvom?

6. jan 2023

Ako sa chránit aby ste neostali tehotné? Dosť ma to zaujíma nakoľko už mam deti a ďalšie teraz nechcem. Vďaka

bajka16
6. jan 2023

Teliesko 👌

zuzanockamt
6. jan 2023

HAK - tabletky

letfenixa
6. jan 2023

Sexualna abstinencia.

kris_tin257
6. jan 2023

Teliesko

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brembo
6. jan 2023

žiadny sex,žiadne dieta. Na 100% funguje

sunshine_18
6. jan 2023

STM

babulkomale
6. jan 2023

nechlastame a pouzivame pansku ochranu. Nebudem sa tlacit tabletkami aby som dopadla s trombozou ako dve kamosky ( nefajciarky, štíhle).

kornelies
6. jan 2023

Zalezi ako velmi si vazis svoje telo, ci chces skoro 100% antikoncepcnu ucinost, kolko financii si ochotna obetovat, atd. Vela faktorov.
Ja zi vazim svoje telo, nie som ochotna uzivat hormonony. Mam pravidelny cyklus, takze volim metodu plodnych/neplodnych dni, prerusovanej suloze a prezervativu. Zalezi od okolnosti.

kikus7
6. jan 2023

@babulkomale Len pre info, trombózu môžu dostať aj ženy, ktoré neužívajú hormonálnu antiku a rovnako aj chlapi, ak napr. majú poruchu zrážanlivosti krvi, resp. trombofilné mutácie..

babulkomale
6. jan 2023

@kikus7 to viem ale toto bolo zial jednoznacne. Kazdopadne kazdy mame na vyber.

zuzanockamt
6. jan 2023

@babulkomale v tehotenstve je riziko trombózy 2-krát vyššie ako pri užívaní hak...a do toho ide žena s radosťou a myslím si, že mnohé ani nevedia, že tu taká možnosť hrozí...tehotná má 6-krát vyššie riziko trombózy ako netehotná žena bez hak a 2-krát vyššie ako netehotná s hak.

kikus7
6. jan 2023

@babulkomale Ale tiež by ma zaujímalo, ako sa chrániť, hoci ja sexuálne nežijem. Dá sa žiť aj bez sexu, ako to tu niekto radil, vtedy žena 100% neotehotnie, no väčšina ľudí tak žiť nechce. A v partnerstve/manželstve vôbec nie. Ja som tak fungovala s expartnermi, no jeden to nezvládol..

nikpa
6. jan 2023

Nie je to moc pohodlné ale nie som ochotná sa roky tráviť s antikoncepciou, takže momentálne kondóm. Do budúcna rozmýšľam nad nehormonalnym telieskom ale to musím ešte zvážiť, moc o tom zatiaľ neviem.

babulkomale
6. jan 2023

@zuzanockamt myslim ze kto dieta chce tak postupi rozne rizika, sama som zazila dost...akurat bez tehotenstva by som nemala deti a chranit sa viem aj inak. Tam nie je jediny sposob. Teraz sa akoze vrhnu na mna vsetky uzivatelky HAK vo svatej vojne? Roky som brala HAK z inych dovodov ako ochrana pred neziaducim tehotenstvom. Dovody pominuli, stacilo.

tanyan
6. jan 2023

Ak nechceš hormóny, tak nehormonálne teliesko. Mám už druhé a som spokojná.

zuzanockamt
6. jan 2023

@babulkomale Ja neobhajujem HAK, len netreba z nej robiť vraha žien. Tehotenstvo predstavuje oveľa väčšie riziko.
HAK má predsa aj terapeutické účinky, mnoho žien ju berie aj z tohto dôvodu.

doriiis
6. jan 2023

@kikus7 ...prepáč,ale vzťah bez sexu? Život bez sexu? To musí byť smutný zivot

Ja mám teliesko a budúci rok idem na sterilizáciu+ teliesko

kikus7
6. jan 2023

@doriiis Ja smutný život rozhodne nemám. Každá máme iné priority v živote.

lacibo
7. mar 2023

@letfenixa myslis úplná - cize ziadny sex alebo sex bez muža?

letfenixa
7. mar 2023

@lacibo ak hľadáš ochranu pred otehotnenim, tak bez muža. Samooplodnenie ešte nenastalo.

lacibo
11. mar 2023

@letfenixa myslela som to ako vtip..ty si tak pekne a vtipne reagovala v tom prvom prispevku, ze som si nemohla pomoct😉