Ako sa chrániť pred otehotnením?

26. júl 2022

Kopa žien tu na koniku sa snaží otehotnieť a ja si dávam opačnú otázku ako sa chrániť pred otehotnením.Nemyslim to v zlom.Mam 35 rokov a máme 2 deti.Kvoli financiám si nemôžme dovolit mať viac detí.Budeme radi ak vychováme 2 aby mali všetko čo treba,aby sme im mohli zabezpecit vzdelanie a neaky štart do života.K otázke,sex máme tak cca raz dvakrát mesačne.Kvoli tomu antikoncepciu tabletky nechcem brať.Ostalo len používať kondóm,to sa dá zaobstarať.Len je tam kúsok strachu čo keď sa roztrhne a predsa ostanem tehu.Ako sa ešte chrániť?

mauduska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patus_2
26. júl 2022

Kombinovať. Možností sú rôzne, spermicidne gely, glubule, pesar, kondóm, plodné/neplodne dní, možno aj teliesko... Ak už ste si istý, že ďalšie dieťa v žiadnom prípade tak sterilizácia ideálne u partnera, lebo je to menší zákrok ako u žien.

martinka13
26. júl 2022

My fungujeme cele roky len na kondome. Cez plodné dní radšej styk vynecháme. A vždy máme prerušovany styk. Ale je pravda, že vždy keď mi meškal menzes, tak som sa bála. Pri tabletkách by bol ale v mojom prípade strach ešte horši. Inak mame tiež 2 plánované deti a sme spolu cez 20 rokov....

mamamasama
26. júl 2022

Vazektómia.

ajko2011
26. júl 2022

4 roky sme fungovali tak, že si dával pozor. Neotehotnela som. Potom som 6 rokov brala antikoncepciu aj keď bol manžel 4-6 týždňov na kamióne a týždeň doma. Za ten čas sme šli stále "naplno". Neotehotnela som.

autor
26. júl 2022

@mamamasama
@patus_2 S tým by manžel nesúhlasil s vazektomiou.

lasona
26. júl 2022

Kondóm a pharmatex

gabika9878778
26. júl 2022

Kondom s hlavne nie počas plodných dni