Ahojte, pomaly mi konci sestonedelie a nerada by som znova ostala tehotna, nakolko sa nam obe dcerky podarili neplanovane (planovali sme deti, ale nie na ten cas ako sa zadarilono). Aku formu antikoncepcie odporucate? Hormony by som nerada. To beriem ako poslednu moznost, telieska sa bojim. Mate niekto skusenosti s tym antikoncepcnym pesarom (napr caya diafragma). Samozrejme s kombinaciou antikoncepcneho gelu.
Predtym sme ratali plodne a neplodne dni, merala som teplotu, hlien sledovala. No a nevidalo.
Poradte co, abu sa uz nestalo ze zas budem tehotna. To planujem az za par rokov potom.no.
Možno skus ten krúžok silikónový co sa zavádza do pošvy. Je to miesto tabletiek, tiež hormonálny. Ale ma oveľa menej hormónov ako tabletky.
@lenuska9999 ja som ten krúžok mala a vtedy som mala caste zapaly 😕
@zuzka_ke no on silno propaguje.teliesko dana, ze je to financne najvyhodnejsie, a tak.
A tak.ma xaujimaju aj ine moznosti a ako to mali ine zeny.
@lenuska9999 o tom.som.napr nepocula. Iba o mirene, tom teliesku hormonalnom co sa zavadza, ako Dana.
To moj chlap je ozaj jediny na svete, co nema problem s kondomom, ked neberiem tbl?
@ukulela a dokonca su aj chlapi, co boli za 10 minut vybaveni na urologii. A pritom je to efektivne riesenie.
@ukulela nie. Aj moj je taky. Kondom bol jeho napad. Vyslovene je proti hormonalnej antikoncepcii, ze si je isty, ze to nie je uplne bez nasledkov na zdravie zeny.
@ukulela ani mojmu nevadi kondom. Toho sa bojim ja, ze mam pocit ze sa rychlejsie.nehoda stane (ako tu citam).
Autirka - tak neviem, my vyse 20 rokov prakticky iba kondom a nehoda v pocte 0.
Nemci sa dávajú kastrovat.... Poznám 3, co maju po 40,plný sexuálneho žitia a su vykastrovaní. Každý z nich ma deti uz, nechceli aby zena brala svinstvo tak išli oni...
Tak je na tebe akú antikoncepciu použiješ, z nehormonalnych mi napadá napr. Pesar a špongia. ale pre ešte menšie riziko otehotnenia( keďže samozrejme žiadna ochrana nie je 100%) to niektoré ženy robía tak, že kombinujú dve metódy, napr. teliesko + kondom. Máš tak omnoho menšie riziko. Na plodne/neplodné dni by som sa nespoliehala, už tu takých bolo veľa , čo im to nevyšlo.
@ukulela
@simsalabim sú aj ženy, ktorým kondóm prekáža - ja. Môj partner by s ním problém nemal. Mala som viac krát Danu, teraz mám tretí krát Mirenu, pri oboch typoch žiadne vedľajšie účinky, ak neberiem do úvahy špinenie zo začiatku po zavedení prvej Mireny. Šesť rokov pokoj, ani neviem, že ju mám, nemám menzes, takže dovolenku nemusím plánovať podľa cyklu, pre mňa maximálne pohodlie. Ale nemusí sadnúť každej žene. Ja som tiež zažila prasknutý kondóm a to dva krát, nemám k nim dôveru a ruší ma to, ale zase niekomu to vyhovuje maximálne
Ak tvoj muz nema problem s kondomom, podla mna staci kombinacia kondomu a prerusovanej suloze. To uz by musela byt turbo spermia zatulana 😀
Prečo sa bojíš telieska?
@vanda323 tak.pocula som o tom, ze sa stali pripady kedy otehotneli aj cez a to teliesko bolo vrastene v babatku.a tak.
zo je nezmysel, to si mohla skutočne iba počuť, dieťa je predsa chránené gestačným vakom, rozprával o tom jeden lekár v TV, myslím že to boli v Sama doma, že tie foto, kde má dieťa Danu v ruke sú podfuk. Otehotnieť môžeš s akoukoľvek antikoncepciou, aj keď hormonálne vnútromaternicové teliesko má veľmi vysokú účinnosť. Ak deti už nechcete vôbec, uvažovala by som na sterilizáciou
@elizabet173 no este jedno by sme chceli, ale za parvrokov az...takze sterilizacia este nepripada do uvahy.
A dakujem, v podstate ked sa zamyslim nad tym, tak s tym telieskom mas pravdu vlastne
čo tak poradiť sa so svojim gynekologom?