Ahojte. Mám 18 a po pol roku vzťahu chceme s partnerom začať sexuálne žiť. A chcela by som sa vás opýtať, či je kondóm dostatočne dobrá ochrana pred otehotnením. Resp. či sa nejakej z vás stalo, že ste aj napriek takejto ochrane otehotnela.
Ďakujem za pomoc.
@eminaaaa ak to nie je nejaký vtip nudiacej sa mládeže tak si fakt želám aby aj moja dcera bola raz takáto uvedomelá 🙂 A k tvojej otázke, 100% ochranu nezaručuje nikto, ale spolahlivosť kondomov sa pohybuje cca okolo 98%, nepoznám nikoho kto by otehotnel s kondomom, ale poznám dve ktoré otehotneli počas brania antikoncepcie ,jedna sa ale priznala, že si zabudla vziať minimalne jednu, možno aj viac tabletiek a dám ruku do ohňa že aj druhá 😉 pripadne mala zaživacie problémy a tabletku hned vylučila a neuvedomila si to. Pridaná hodnota kondomu je, že chrani aj pred niektorými prenosnými chorobami, nie len pred otehotnením.
no ja mam v rodine skusenost, ze otehotneli cez pouzivanie kondomu (vraj ani nepraskol) ale co je na 100? clovek sa nemoze len bat treba nieco aj risknut obcas....mne sa hornmonalna antikoncepcia nepaci osobne ak by som mala poskladat rebricek toho co uprednostnujem, zivot bez sexu by skoncil ako posledny, potom antikoncepcia a potom kondom aj cez to riziko. - by som osobne volila. aj volim.
Kondóm skvelá voľba, ak chceš ešte vyššiu ochranu, odporúčam pharmatex k tomu
este jedno male odporucanie vyhni sa pipinu! raz sme kupili krabicku neviem ci to bola nahoda ale praskol kazdy jeden z nich! pri inych znackach takuto skusenost nemam
pardon pepinu :D
@eminaaaa Ak by si nasadila HAK, tak pozor na atibiotiká. riziko otehotnenia cca 95%.
@mandarinka555 ja neberiem antikoncepciu je to problém ? Bude stačiť len kondóm aby som neotehotnela .
@eminaaaa Ano, bude stačiť, nikdy nič nebude iste, ale ak máte obavy môžeš po styku napustiť troškou vody ci nepreteka, kedysi som takto skúšala ja.😀
Ja ti zo svojej vlastnej skúsenosti neradim užívať antikoncepciu, narobite len neplechu.. Čo sa týka kondómu, nie je to 100% ochrana.. Ale, nemusí sa tvoj partner do neho pre istotu spravit v tebe.
@eminaaaa mám dcéru v tvojom veku a ona má antikoncepciu,ale stále používajú aj kondóm...pre istotu...
@eminaaaa Písala som, že ak by si nasadila....ked nechceš, tak kondóm.
ja byt v tvojom veku pouzivam kondom a sledujem si v apke plodne dni. alebo si dam strelit antikoncepciu pod kozu alebo daco take nenarocne na pravidelne uzivanie
Ďakujem pekne za odpovede 😊
@eminaaaa ahoj, osvedčila sa ti ochrana kondomom?
je
sanca tam je, stopercentny je len celibat, ale ak ho pouzijete tak ako sa ma, je minimalna