Ako by ste reagovali, keby vás partner nútil brať antikoncepciu?

1. nov 2022

Chcela by som sa opýtať aký máte názor keď vás partner núti aby ste brali antikoncepciu? Boli by ste s niekym takýmto keďže veľa mužov nechce používať ochranu ale aby ženy brali tabletky...

nika_val
2. nov 2022

Je to o komunikacii.. u nás bol tiež partner ten kto navrhol či nechcem brať tabletky ale zase obaja sme odmietali kondom a pred tym sme to riešili prerušovane.. takže mne to problem nerobilo
Ak tebe robi problem brať antikoncepciu a on ma tom stale trva tak sa s nim o tom pobav otvorene..
A su aj dalšie možnosti ochrany (teliesko, pharmatex ) proste sa bavte o tom že prečo na tom tak trvá silno

lulaby1982
2. nov 2022

Tak Vás partner dal jasne najavo,že nie je pripravený mať deti ,čo je teda ok. Druhá vec je ale to,že delegoval zodpovednosť iba na Vás,čo by mala byť spolucast. A predsa tablety sú invazívne podla mňa ,lebo určite aj zaťažujú pečeň. Dohodnime sa na Tom,že chcete spolu pohlavne žiť,ale neviete aktuálne ako na to.

Aké máte možnosti? Existujú ženské kondómy, pesary, spermicidne gély ,toto môžete použiť Vy ,keď nechcete brat hormóny a čo ponúka on. Veď Vy tiež budete cítiť určitý diskomfort ,keď budete používať tuto ochranu. Toto nie je len o Vás , to je aj o ňom ,čiže spýtajte sa ho , ako vie on zabrániť počatiu ?

Pokiaľ máte Vy zábranu brat tablety čo úplne chápem , hold musíte vymyslieť niečo iné. Tak nech si da urobiť docasnu vazektomiu ,síce je to operačný zakrok ,ale deti môže mať v budúcnosti,len či do toho pôjde. Veľa na výber nemáte už, prerusovana intromisia je hlúposť , ani rátať plodné a neplodne dní ,to je tiež risk. Držať acylpyrin medzi kolenami.

Nech sa tiež pán posnaží,nie ze si to odmakaju iba ženy a príde k orgazmu ako slepé kura k potrave. Ste si rovnocenní ,ste , ste pri penetracii obaja ste , nechcete obaja deti , nechcete. Nerovnopravnost žien skončila získaním volebného práva v minulom storočí. Neustupovat , pred zodpovednosťou sme si všetci rovní , dáma má prednosť tu neplatí .

caroline_
2. nov 2022

Už by nebol partner.

lesana25
2. nov 2022

Nenechaj sa nútiť do ničoho, čo nechceš.

julie19
2. nov 2022

Ak žena nechce brat tabletky a muž nechce používať kondom tak je treba dospieť ku nejakému kompromisu 🤷‍♀️ Nemôže to byt jednostranne rozhodnutie že partner naordinuje tabletky partnerke a vybavene … to aj ten ďalší vzťah a jeho fungovanie bude ako vyzerať? Už by nebol taký muž môj partner veru🤔… môj manžel tiež napríklad nie je fanúšik kondómov ale keď sme spolu začali chodiť tak poctivo ich používal, neskôr keď sme spolu boli dlhšie som si dala predpísať tabletky (z vlastného rozhodnutia) tak si to užíval aj ked sme sa rozhodli že ideme už ako manželia plodiť deti 😅 ale zas po pôrode prvej dcéry bolo obdobie kedy som sa necítila na ďalšie plodenie tak zas manžel ochotne používal kondomy … ste proste pár, obaja musíte spolupracovať, občas ustúpiť ale hlavne mať jasný cieľ (nechcete teraz otehotnieť ok, tak pre o obaja niečo urobme🤷‍♀️)

pragmaticka
2. nov 2022

Ze to je obyčajný sebec, poslala by som ho na vasektomiu,debila...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
83lenka83
2. nov 2022

Moj to tiež chcel, odmietla som a povedala som mu nech si dá urobiť vasektomiu. Odvtedy bol ticho. Nebudem robiť niečo s čím nie som stotožnená.

jaskolka
2. nov 2022

Tak to nefunguje, že on nariadi a ty poslúchas. Obaja sexujete, obaja môžete splodiť dieťa a obaja mate byť za splodenir ci nesplodenie zodpovední.
Takže len komunikácia, a kompromis. My s mužom sme sa od začiatku dohodli, že dieťa chceme, aj keby som otehotnela hneď, nevadilo by to, takže sme nijakú ochranu nepoužívali. Po narodení syna muž používal kondómy, po čase sme si povedali, že opäť teda by sme mohli skúsiť mať dieťa (kvôli môjmu veku) a otehotnela som okamžite po návrate menštruácie.
No a momentálne manžel podstúpil vazektomiu, lebo viac detí už neplánujeme. K tomu sme došli po dohode, že pre neho je to pomerne jednoduchy zákrok, ako ja by som mala ešte 10 rokov jest hormóny alebo podstúpiť náročnejšiu sterilizáciu.
Zodpovednosť za dieťa je na oboch, čiže obaja musíte pre to nieco urobiť

ropucha6
2. nov 2022

Zodpovednost je na oboch, treba poznat argumenty z oboch stran. Ale urcite sa nedaj nutit.