Ahojte idem Vás poprosiť o pomoc s akné. Neviem sa ho zbaviť v oblasti úst, brady. Vyskúšala som už čokoľvek a nič nepomáha. Uvažujem aj nad antikoncepciou ak nebude ina možnosť. Ďakujem za každú radu.
Mne sa v okoli brady a pusy (akné- veľa a aj take hnusne malé podkozne )prejavil aj helikobakter ... pokial kozmetika nepomáha, ani jej zmena išla by som asi cestou medicíny 🙂
ja mam tieto problemy ked sa blbo stravujem. Mam intoleranciu na laktozu, a tieto vyrazky sa mi robia ked ju dlhsie ignorujem.
@sandra151 ale vsetko co sa tu radi je smer doktor 😀
Potravinová intolerancia u mňa. Poraď sa s lekárom. Existujú aj testy, sú síce drahé, ale mne to pomohlo, vyšla mi intolerancia na viacero druhov potravín, ktoré keď som vynechala, akné zmizlo a aj iné problémy. Základné testy myslím na na laktózu a lepok vie aj lekár... Informuj sa.
Sestra mala helikobaktera, tiež mala dlhodobo vysyp okolo úst.
U mna sa tak prejavovala intolerancia na vajcia. Odporucam domaci food detective test
@labela76 bolo by dobré napísať čo znamená "čokoľvek" gély, krémy z drogérie, z lekárne? Bola si u dermatológa? Vzali ti stery? Skúšali ste ATB lokálne? Lokálne retinoidy? Napr. Differine gél? Mňa tiež trápi akné hlavne na brade. Podarilo sa minto dať pod kontrolu. V tehu sa to zhoršilo v kombinácii s tými blbymi ruskami. Predtým mi na to pekne zaberal práve differine a skinoren ( momentálne sa da kúpiť iba v ČR). Metóda dvojitého čistenia pleti. Môže to byť aj fakt helicobacter, celiakia, hormonálne výkyvy. Ale to ťa môže tiež odoslať kožný lekár, keď skúsi lokálnu liečbu, prípadne systémové retinoidy. Tvoje kroky by mali smerovať najskôr do ambulancie. Pripadne na insta profil simonaderm kožná lekárka
@labela76 áno antikoncepcia môže pomôcť ale aj nemusí ....skúšala si aj zmeniť životosprávu ? ....zas jest umelé hormóny keď ich máš mať len kvôli pleti nieje bohvie čo ....