Neviem sa rozhodnúť akú antikoncepciu nasadiť, tabletkovú nechcem, akékolvek tabletky mi dobre nerobia - žalúdok. Máte nejaké skúsenosti? Ďakujem
uz by som antiku nebrala, odkedy ju neberiem som iny clovek. existuju vaginalne cipky (pharmatex), kondomy, zena sa moze naucit sledovat svoje telo a vediet kedy je najviac plodna a patricne sa podla toho zariadfit. na druhej strane ked niekto nie je v situacii ze keby motyka vystrelila a otehotnie nic sa nedeje - je to vzdy trosku risk - casto krutim hlavou nad babami co su nechcene tehotne ked dnes je tak jednoduche nebyt. roshodnutie je na kazdej danej zene ...
@lolavitta1, ja som mala spominany nuvaring, bolo to prakticke, vyhovovalo mi to. no dnes som rada, ze som antikoncepciu vysadila. a uz nechcem ziadnu. ma to vela skrytych negativnych ucinkov...
Ja som 8 srokov užívala Logest. Bola som spokojná, žiadne zdravotné problémy ani rapídne priberanie, najviac som to využila v letných horúčavách, keď som ich v kuse brala 2 mesiace a nemusela som sa babrať s vložkami a tampónmi. Až na to, že keď som chcela mať ďalšie dieťa, skoro rok sa vôbec nedarilo, trvalo dlho kým som sa dala do normálu čo sa týka ovulácie a pod. Nakoniec sa to podarilo ale potratila som. Nedovolím si tvrdiť že by za to mohla antikoncepcia ale možné to je.
ja mam skusenosti len negativne. mala som 10 druhov, vcetne nuvaringu a kadecoho, krvacala som 21 dni a 7 dni pauza bez krvi.... nikdyyyyyyy, radsej sa dam vykuchat
Hormonálnu v žiadnom prípade na základe mojej skúsenosti neodporúčam. Vysadila som ju pred rokom a pol po tom, čo som mala vážne zdravotné problémy a skončila až na kardiológii. Samozrejme, nikto mi nepovedal rovno, že to spôsobuje antikoncepcia, ale záhadne po vysadení 90% problémov zmizlo. Dodnes však nemám MS, nie že nepravidelnú, ja nemám žiadnu... ťažký hormonálny bordel... Súhlasím s katkanova, existuje veľa metód aj mimo HAK, my fičíme na pharmatexe, zatiaľ úspešne, ak by sa mimčo pritrafilo, nič sa nedeje, ale zatiaľ ho neplánujeme (veď ako aj, keď pravdepodobne ani neovulujem). Takže radšej od HAK ruky preč. Ako bonus mi ešte pribudlo 20kg, ktoré neviem dať dole (obezitológ len krúti hlavou). Držím palce pri výbere 🙂
Ja mam s HAK len pozitivne skusenosti - bezbolestna kratka menstruacia, pravidelny cyklus, krasne sa mi upravila plet, vlasy, otehotnela som planovane 2x hned po vysadeni 🙂
Ja som uzivala antikoncepciu takmer 8 rokov a bola som spokojna, menstruacia bola bezbolestna a ovulacia tak isto.Vysadila som ju pred rokom a pol lebo sa mi zdalo ze ju uzivam velmi dlho a teraz len mavam bolestivu menstruaciu a ovulku tak isto ale inak nic.Takze nemozem povedat nic zle 🙂
ja som brala asi 8 rokov...kym som brala v pohode, dokonca som HAK chvalila...ale po vysadeni to bola zabava, problemy s tlakom, busenie srdca, ms chodila ako chcela...a este viacej problemov len sa mi to nechce ani pisat.proste uplne zblbnute hormony. a otehotniet sa podarilo po osmych mesiacoch 🙂
no ja som teda brala tabletky a co cert nechcel v 18 rokoch nastup na vysoku skolu tromboza lavej nohy co vam poviem dva mesiace v nemocnici, jeden lekar tvrdil ze je to z toho, druhy ze antikon. to len urychlila tak si vyber a to som nefajcila ani nic tomu podobne a teraz to mam 28 rokov a dcerku pouzivam len kondom, nic ine vhodne stale nie je
ja som nikdy niake tebletky nebrala a som tu 🙂
Ahojte žienky viete mi poradiť ako zacať uživat antikoncepciu natalya?dočítala som sa,že v prvý den menštruácie nakoľko ju mam prvý krát a v daný den keď ju dostanem,píšu tam,že sa má pokračovať ďalej podla šípky no tam na blistri žiadna nieje,tak v akom smere?ďakujem za každú radu.
@cattleya22 ahoj skús vitex jahnací, ja som konkrétne brala agnucaston na vyžiadanie na predpis. Je to liek na prírodnej báze a hradíš si ho sama. Ale do 4 dni od užívania som dostala menštruáciu a mala ju potom už pravidelne. Dovtedy som takmer 4 mesiace bola kvoli HAK bez menštruácie. Neviem či ti robili hormonálny profil- ja som mala beľmi zvýšený prolaktín. Ale odvtedy sa problém nevrátil. Agnucaston som brala vkuse 4 mesiace.
Ale predávajú vitex jahnací aj na voľný predaj ako výživový doplnok, upravuje hormóny u žien.
po mojich skúsenostiach nikdy žiadnu ☹ ak nechceš jesť tabletky daj si zaviesť buď danu alebo minervu a inak sú ešte intravaginálne krúžky s min.množstvom hormońov,tie boli dobré,nejde ti to cez žalúdok....volajú sa nuvaring