Aká spoľahlivá je antikoncepcia Mercilon?

meusicka
28. jan 2013

Ahojte, mam mensi problem. uz cca 6 mesiacov uzivam HAK Mercilon, nakolko beriem aj lieky na stistnu zlazu L-thyroxin, tak mi dr. na endokrinnom povedala, ze sa mi nedobre vstrebava laktoza. mozno z uzivania HAK. tak som prestala brat rano ale som presunula na poobede. snazim sa brat cca v rovnakom case. s tym bz problem byt nemal. ale co ma trapi je fakt, ze vlastne kazdy mesiac mi dojde menzes pri tej HAK inac. prv som mala na 2 den a trval 4 dni. aj som sa potesila. potom na 2 den a trval 7 dni. treti cyklus som brala atb a tak mi dosiel skor, ale to som s tym ratala kedze som zvracala z atb a tak sme sa chranili a dokonca aj dalsi mesiac som sa este dodatocne chranila, pre istotu. napriek tomu dalsia ms mi dosla este v den poslednej takbletky a teraz posledna mrcha pre zmenu i dosla az na ukonceny 3 den. trvala 7 dni, s manzelom teraz spolu nie mse, je odcestovany takze tento mesiac ma netrapi, ale aj tak by ma zaujimalo, ze ked beriem hak a dojde mi mS tak ci teda mozem byt tehotna alebo ci teda ak ta ms bola, tak tehotna nie som??? predtym som HAK uzivala, ale som este nebola liecena na stitnu zlazu, tak preto som z toho teraz na vazkach. bola by som rada ak by ste niekto mali podobnu skusenost, resp si myslite ze mi tato HAK nesadla a mam ju zmenit? dakujem za odpovede

lea641981
28. jan 2013

ja som brala mercilon ale namala som problem ziadny 😒 pri cileste som mala problem,boleli ma prsia 😒

laskonkakaty
28. jan 2013

Ja som tiez brala mercilon,zo zaciatku mi to chodilo hociako-ale pocas pauzy,cize ziadne take.ze posledny den ked este som mala tab.ale po case mi byvalo tak nejak zle,stale ma bolievala hlava a opuchala jedna noha.gynek.povedal,ze bude lepsie ak da HAK ,ktora nema tolko vedl.ucinkov.potom sme dali Yaz-ale som nestihla ani prvu tabl.si dat-otehotnela som😀😀😀

michaellatt
28. jan 2013

Ja som užívala Mercilon pár rokov a zároveň aj L-thyroxine a nemala som žiadne ťažkosti, ani problém s tým, že by mi to nejak znížilo účinok HAK..menštruácia bola tak ako mala..asi vám nesadla..skúsila by som každopádne inú.. 😉

anjelik2509
28. jan 2013

aj ja som kedysi brala Mercilon, zo začiatku mi bolo z neho zle, aj som šla na všelijaké testy a nič...Ale po čase to prešlo a zvykla som si..Nemala som nijaké problémy, ale po čase sa mi zmenil gynekológ a predpísal mi inú HAK, že Mercilon je zbytočne drahý a napísal mi už ani neviem akú..Ale ak máš problémy, šla by som za lekárom a poradila by som sa s ním, prípadne zmenila značku...😉

rebeka25
28. jan 2013

ja som brala Mercilon, a nemala som ziadne problemy. Menstruaciu som mala ako hodinky . Po porode mi zmenil Dr. na take aby som mohla kojit, ale to som brala hrozne kratko a uz neviem ako sa to volalo ....

alami
28. jan 2013

beriem mercilon 10 rokov, medzitým vynechané kvôli druhému tehu + kojeniu. Nikdy žiadny problém, ms pravidelne, -slabá, o ničom 🙂 zatiaľ chvalabohu spoľahlivá, aj ke´d som v tomto neporiadna, neberiem nejak presne na hodinu a párkrát som už aj zabudla a užila som ráno, miesto večer 😅

chimenaaa
28. jan 2013

Moja skúsenosť s marcilonom nebola dobrá.... Za 6 mesiacov som od nej pribrala 7 kíl... ale tak to záleží od organizmu

nikolet_89
28. jan 2013

Baby aj ja som ju brala 5 rokov a ked som zmenila gynekológa spytal sa ma či nemam problémy z nohami nemals som ale aj tak mi ju zmenil na lyndynette pretoze zevraj dosledkom tejto antiny zomrelo par zien čo je na tom pravda neviem

tamarka9
28. jan 2013

ja beriem Mercilon niekolko rokov a ziadne problemy nemam, MS pravidelne a slaba, nepribrala som nic a tiez som jeden cas brala lieky na stitnu zlazu, uplne bez ovplyvnenia HAK. Ale to asi ako komu sadne, tebe nemusela. Mne Ms pride 3, niekedy az 4 den rano. Ako pises ze ti pride 2-3 den tak to je v pohode, aj dlzka trvania moze byt rozna, ak vsak beries tabletky podla toho ako sa maju, otehotnenia sa bat nemusis. Ale ked mas pochybnosti, skus zmenit....

denulka9
3. apr 2013

nikolet_89 - aký problém s nohami??

bblenka
3. apr 2013

Milé mamičky, je na každej z vás, ako sa rozhode, ale ja z vlastnej skúsenosti odporúčam prirodzenú antikoncepciu Bilingsovu metódu:
http://www.elep.sk/hlienova-metoda-ovulacna-met...
Je to najprirodzenejšia metóda, ktorá neublíži ani vám, ani vašim ešte nenarodeným drobčekom. 🙂 Stačí len lepšie vnímať svoje telo a pocity a nebáť sa toho, ak by sa len predsa na svet vypýtal ešte jeden čarovný drobček... 😉