Ahojte, aká je spoľahlivosť pri používaní kondómov? Myslím tým v prípade, ak kondóm nebol poškodený, nepraskol, ani sa nezosunul. S priateľom uvažujeme nad nejakou metódou ochrany, tak si robím prieskum. Ak priateľ pri použití kondómu ejakuluje vnútri, je tam nejaké riziko? Ďakujem
@enmery áno, to je napísané na krabičke, ale to je v prípade, že nie je použitý správne, nie? Lebo inak nerozumiem ako sa dá splodiť dieťa "cez kondóm". Preto ma zaujímajú reálne skúsenosti a nie výsledky, ktoré uvádzajú na krabičke.
@daniela099 neznamená to, že pri nesprávnom použití, pri nesprávnom môže otehotnieť 100%. 2% pri správnom používaní
@daniela099 2% sú pri použití správne. Bohužiaľ je to spôsobené nekvalitou niektorých kondómov.
Tak, nič nie je 100%, preto sa odporúča používať aj inú formu ochrany zároveň.
A vtipné, lebo ja som to nikdy nepochopila že 2 ženy zo 100 otehotnejú. Skôr že zo 100 stykov sú 2 potenciálne tehotenstvá. Skrátka že si pokaždé "hodíte kockou" a je tam 2% šanca že o pár dní budete mať hlavu v smútku.
Samozrejme že málokto otehotnie na prvý šup, ale chápeme sa.
Priemerne 98% , na Mk asi 60%. Ako tak citam....😁
@refly áno, tiež sa mi to zdá priveľa, že by 2 ženy zo 100 zostali tehotné 😀 to by asi nebola veľmi spoľahlivá forma ochrany
Aj ked sa kvalita kontroluje elektronicky (teda pristroj prehliada kondom, ci nema poskodenia,ktore by sposobili prepustanie, ci prasknutie), aj tak moze dojst k tomu, ze sa nejaky presmykne kontrolou. A praskne pocas pouzivania pre vadu materialu, ci naozaj cez mikroskopicke trhlinky prepusta.
Mozete kombinovat ochrany. Kondom a spermicidne kremy/cipky napriklad. Zvysite sancu, ze aj ked kondom zlyha, este stale to moze zachytit a zneskodnit krem.
Tak vam sanca neplanovane pocat klesne trebars na 0,5%.
Na 100% garanciu nepocatia funguje len liek Neondyt. 🙂
Ináč nedávno som našla toto
https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2F...
Počet tehotenstiev na 1000 žien za rok.
Perfect use je správne použitie a typical use je bežné použitie.
@daniela099 2 z 100 je matematické vyjadrenie tých 98%...🤷♀️
@daniela099 Treba kupovať kvalitné kondómy a nie tie lacné, plus sa vyvarovať lubrikantom na báze oleja a nahradiť ich lubrikantom na báze vody či silikónu.
Kondomu moze uskodit aj nespravne skladovanie pri nespravnych teplotach, kontakt s ostrymi predmetmi (ktore nemusia ani prepichnut obal, ale sustredenym tlakom na jedno miesto mozu poskodit kondom vnutri, napr. s klucami vo vacku, v taske, ...), ...
Takze aj kondom v zaruke uz je potom preudrceny nevydrzat.
@refly nejde mi to otvoriť
@daniela099 som dvadsať rokov s manželom, máme štyri deti.
Otehotnela som iba vtedy, ak sme kondóm nepoužili.
A môžem ti povedať, že za tie roky sme ich použili hrozne veľa, nikdy nám nepraskol, nezosunul sa a neviem čo.
Posledné roky používame obyčajné z Lidla
@daniela099 zvláštne...
linknem celé vlákno: https://www.reddit.com/r/mildlyinteresting/comm...
@daniela099 tych 98% je pri spravnom pouziti. Pri nespravnom tie percenta dalej rastu...
A ano, kondomy nie su taka ze uplne naj ochrana, no. Ale zas, jedinou 100% spolahlivou formou je abstinencia 😁
Ak sa chces chranit na dlhsie, tak za mna odporucam teliesko.
@daniela099 s manželom sme spolu 10 rokov ani raz sa nám nepretrhol, sex máme dosť často😁 používame durex Real Feel za mňa top
Pri spravnom pouziti neexistuje. Tie 2% podla mna su, ked si myslia ze spravne, ale nie. Uz som nasiel aj deravy. Normalne 5mm diera na boku. Ten asi netestovali ...
@daniela099 pouzivame uz 10 rokov, zatial sa nikdy nic nestalo, ale treba kupit kvalitne, na nete sa daju kupit velke balenia, aj 100ks
@daniela099 98%...to znamená, že zo 100 žien 2 otehotnelai aj po použití kondómu.